SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Altyapı projeleri için 200 delege İstanbul’a geliyor

Ticaret Bakanlığı uyumunda, DEİK PPP Komitesi’nin organize ettiği PPP Week İstanbul, 41 ülkeden 200 delegeyi İstanbul’da buluşturacak. İstanbul PPPCoE (Kamu Özel İş Birliği Mükemmeliyet Merkezi) işbirliğinde düzenlenen aktiflik, çok uluslu kalkınma bankalarının katkılarıyla yedinci kere yapılıyor.

Altyapı projeleri için 200 delege İstanbul’a geliyor
Akacan The Mall
14.01.2023 07:23
0
A+
A-

Altyapı projeleri için 200 delege İstanbul’a geliyor
Ticaret Bakanlığı uyumunda, DEİK PPP Komitesi’nin organize ettiği PPP Week İstanbul, 41 ülkeden 200 delegeyi İstanbul’da buluşturacak. İstanbul PPPCoE (Kamu Özel İş Birliği Mükemmeliyet Merkezi) işbirliğinde düzenlenen aktiflik, çok uluslu kalkınma bankalarının katkılarıyla yedinci kere yapılıyor.

Bu yılki buluşmaya rekor ilgi geldiğini belirten İstanbul PPPCoE Lideri Dr. Eyüp Vural Aydın, 16-19 Ocak ortasında düzenlenecek tertibi, “Dünyanın en büyük PPP buluşması” diye nitelendirdi.

16 Ocak’taki açılış öncesinde gazetecilerle bir ortaya gelen Aydın, bu yılın temasını, “KÖİ: Beşere, Etrafa, İktisada Yatırım” olarak açıkladı. Tertibin 17 Ocak’taki resmi açılışı DEİK Lideri Nail Olpak evsahipliğinde yapılacak ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katılacak.

Akacan The Mall

KÖRFEZ ÇIKARMA YAPIYOR

Dr. Eyüp Vural Aydın’ın verdiği bilgilere nazaran bu yılki PPP buluşmasına Tunus, Fas, Mısır, Kamerun, Kırgızistan, Kuveyt, Umman, Dubai, Katar, Kazakistan, Azerbaycan üzere ülkelerin yer aldığı yaklaşık 41 ülkenin temsilcileri katılacak. Aktiflik müddetince, Türkiye’de gerçekleştirilen KÖİ projelerine saha seyahatleri yapılması da planlanıyor.

Türk şirketlerinin bilhassa Afrika’daki projelerde gösterdiği muvaffakiyetin süratle yayıldığını lisana getiren Aydın, bu yıl başka kalkınma bankalarının yanı sıra Birleşmiş Milletler’in Avrupa ve Afrika’daki iki kıymetli komite yöneticilerinin de İstanbul’a geleceğini söyledi. Bilhassa Körfez ülkelerinden büyük bir iştirak olduğunu lisana getiren Aydın, “Katar PPP Merkezi Lideri, beş kişilik grubuyla burada olacak. Dubai, Kuveyt, Umman da birebir biçimde üst seviye PPP yetkilileri ve takımlarıyla geliyor. Körfez’deki uzman isimler İstanbul’da bir ortaya gelecek. Orta Asya ve Afrika’nın da tüm PPP liderleri geliyor. Bu yıl birinci sefer Mısır da bir heyetle katılıyor. Körfez ülkelerinin yetkilileri daha gelmeden görüşmek istedikleri Türk şirketleriyle randevularını set ettiler” dedi.

Buluşmada PPP alanında ehil 15’e yakın Türk şirketinin de hazır bulunacağı bilgisini veren Aydın, gösterilen ilgiye dair şunları söyledi: “41 ülke geliyorsa Türkiye’nin PPP pazarında önemli bir gücü var demektir. Türk şirketlerinin hepsi iş yapma açısından prestijli. Katar, Dubai, Kırgızistan, Kazakistan üzere ülkeler Türk şirketlerle randevularını önden set ettiler. Öte yandan Dubai ve Belarus PPP ofisleriyle işbirliği mutabakatı imzalıyoruz. Birleşmiş Milletler de ortak neler yapabiliriz arayışında. Tecrübe, yetenek, termin Türkiye’nin öne çıkan istikametleri.”

 

FİNANSMAN SORUNU İÇİN İŞBİRLİĞİ MODELİ

Son olarak Limak’ın İspanya’da Nou Camp stadının yenilenmesi projesini üstlenmesini değerli bir referans olarak nitelendiren Aydın, “Türk şirketler bilhassa gelişmekte olan, gelişmemiş ülkelerde çok güzel durumda. Avrupa’da da kıymetli projeler almaya başladılar. Tek sorun finansman kasveti olması. Bu badireyi aşmak için işbirlikleri gündeme geldi. Japonya, ‘Benim param ve teknolojimi al, git o ülkelerde proje yap’ diyor. Bu mevzuda birkaç yıldır hükümetler görüşüyor fakat bunun başlaması vakit alır” sözlerini kullandı. 2022’de gelişmekte olan ülkelerde 70 milyar dolarlık PPP projesi yapıldı. Avrupa’da bu sayı 12 milyar seviyesinde, Amerika’da ise tek başına 70 milyar doları aşıyor. Aydın, pandemi nedeniyle bütçeleri sıhhat gereksinimlerine kaydıran ülkelerde PPP projelerinin büyük bir oluşturduğuna da dikkat çekti.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.