SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Altuğra: Pandeminin sonuna gelindi – KIBRIS HABER

Altuğra: Pandeminin sonuna gelindi – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
24.05.2022 17:14
0
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapılıyor. CTP Milletvekili Filiz Besim, “Bunca Kaos Arasında Sağlığa Sahip Çıkmak” konusunda konuşma yaptı.

Demokrasinin ayaklar altında olduğunu savunarak, ekonomik sorunlara değinen Besim, sağlığa sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Besim, sağlığın yeniden organize edilerek daha iyi bir noktaya getirilmesi gerektiğini söyleyerek, önerilerde bulundu.

Koruyucu sağlık hizmetleri çerçevesinde toplum bazlı tarama yapılması gerektiğini dile getiren Besim, Halk Sağlığı Birimi’nin çalıştırılması gerektiğini, işlevsiz halde olduğunu belirtti.

Akacan The Mall

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin mercek altına alınması gerektiğini kaydeden Besim, 17 sağlık merkezinin donatımlarının yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu, insan kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğini söyledi.

İlaç Eczacılık Dairesi’nde ihalelerin “çağdışı ve gecikmeli” yapıldığını savunan Besim, ilaç eksikliklerinin tam olarak giderilmediğini, bir ay sonra yine sıkıntı yaşanacağını, İlaç Takip Sistemi’nin kurulması gerektiğini söyledi.

Acil serviste, ameliyathanelerde, diş hekimliği alanında yaşanan sıkıntılara da değinen Besim, Devlet Laboratuvarı Projesi’nin kısa sürede tamamlanması gerektiğini, deniz suyu analizlerinin yeterli noktalardan yapılmadığını söyledi.

Pandemi hastanesinin etkin bir şekilde kullanılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Besim, doğru kararlarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden bazı bölümlerin buraya taşınabileceğini belirtti.

Nalbantoğlu Hastanesi’nde temizlik ihalesinin sonuçlanmadığını, yasaya aykırı işlemler yapıldığını savunan Besim, şeffaf bir süreçle ihaleye çıkılması gerektiğini söyledi.

Güzelyurt Hastanesi ve Girne Hastanesi’nin bitirilmesi gerektiğini dile getiren Besim, 500 yataklı yeni hastane konusunda değinerek, devlet hastanesine ihtiyaç duyulduğunu ancak 500 yatağın yeterli olmadığını söyledi.

-Altuğra: “Hepimizin amacı ortak bir noktada buluşup halka hizmet götürmek”

Besim’i yanıtlayan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Besim’in sağlığa büyük katkıları olduğunu, sıkıntıları bildiğini söyleyerek teşekkür etti.

Altuğra, “Hepimizin amacı ortak bir noktada buluşup halka hizmet götürmektir” dedi.

Sorumluluk bilinciyle sağlığa sahip çıkacaklarını halkın kaliteli sağlık hizmet alması için çalışacaklarını dile getiren Altuğra, pandemi nedeniyle sağlık sektörünün yaşadığı sıkıntılara değindi.

Altuğra, pandemi dışındaki hastaların hizmet alma noktasında tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Sağlık sistemini yeniden inşa edeceklerini, Türkiye sağlık sisteminin geldiği üst seviyelere KKTC’yi de taşıma hedefinde olduklarını söyleyen Altuğra, koruyucu sağlık hizmetlerine önem verdiklerini, en iyi korunma yönteminin hasta olmadan korunma olduğunu belirtti.

Altuğra, devlet hastanelerinde toplu taramalar yapıldığını bunun daha da geliştirileceğini, Halk Sağlığı Birimi’nin işlevsel olmasının önemli olduğunu, bunu harekete geçirmeyi hedeflediklerini, sağlık merkezleriyle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Girne’de radyoloji uzmanı bulunmadığını bu eksikliği yerinde tespit ettiklerini söyleyen Altuğra, radyoloji uzmanı eksikliğini gidermek için yol haritası çizdiklerini belirtti.

Sağlık merkezlerinin hızla artan nüfusun gerisinde kaldığını gözlemlediklerini kaydeden Altuğra, sağlık kalitesinin artıracaklarını söyledi.

Altuğra, ilaç eksikliği ve ihalelere yönelik soruları yanıtlayarak, buna yönelik çalışma yapacaklarını belirtti.

Teknolojinin daha etkin kullanılması gerektiğini dile getiren Altuğra, kağıt kullanımının iklim krizini önlemek adına da azaltılması gerektiğini, teknolojiyi kullanmayı önemsediklerini kaydetti.

İlaçlarla ilgili de otomasyonun devreye girmesi gerektiğini dile getiren Altuğra, Yataklı Tedavi Kurumları Teşkilat Yasa Tasarısı’nın önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini, aynı zamanda eczacılarla ilgili yasa tasarısının da Meclis’e geleceğini belirtti.

Altuğra, Burhan Nalbantoğlu’nda Diş Hekimliği bölümüne yangın merdiveninden ulaşılmasının sıkıntı yarattığının bilincinde olduklarını çalışmasının yapıldığını, Devlet Laboratuvarı Projesi’nin de önemli olduğunu bu konuda da çalışma yaptıklarını kaydetti.

Deniz suyu analizleri sonuçlarının düzenli bir şekilde yapılıp halkla paylaşıldığını, eksiklik varsa gidermeye hazır olduklarını dile getiren Altuğra, bakterilerin kabul edilebilir düzeyde olabileceğini yaşamı tehdit eden bir oranda olmamasının önemli olduğunu söyledi.

“Pandeminin sonuna gelindi”

Altuğra, pandeminin sonuna gelindiğini, pandemi hastanesinde bu sabah itibariyle 12 kişi bulunduğunu, yoğun bakımda hasta olmadığını belirtti.

Pandemi hastanesinin çürümeye terk edilmeyeceğini dile getiren Altuğra, oraya bazı servislerin taşınması planını çalıştıklarını, hekimlere danışılacağını kaydetti.

Altuğra, bazı servislerin pandemi hastanesine taşınmasıyla ameliyat tarihlerindeki gecikmelerin sona ereceğini söyledi. 

Altuğra, Sağlık Bakanlığı’nda hukuksuzluğa ve yasa dışılığa yer verilmeyeceğini söyleyerek, temizlik ihalesi konusunda Başsavcılığa yazı yazdığını görüş beklediklerini belirtti.

Anitjen ve PCR testlerine değinen Altuğra, yeni test alınmadığını, pandeminin yoğun yaşandığı dönemlerde satın alınan PCR ne antijen testlerinin borcunun ödendiğini söyledi.

Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Doğru, Tarafsız ve Güncel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.

Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün  Politika, Sağlık, Ekonomi, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

kibrishaberci.com

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.