SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Altın fiyatlarında kritik gün yarın! İşte uzman yorumu

Altın fiyatlarında kritik gün yarın! İşte uzman yorumuOns altın fiyatları, geçtiğimiz 5 iş gününde paha kaybında hareket ederken; bu düşüş gram …

Altın fiyatlarında kritik gün yarın! İşte uzman yorumu
Akacan The Mall
12.10.2022 12:52
0
A+
A-

Altın fiyatlarında kritik gün yarın! İşte uzman yorumu
Ons altın fiyatları, geçtiğimiz 5 iş gününde paha kaybında hareket ederken; bu düşüş gram altın fiyatları üzerinde de tesirli olmayı sürdürüyor. Altın yatırımcısı için yarın açıklanacak olan ABD enflasyon sayıları hayli kritik olacak. Pekala, altın fiyatlarında neler oluyor? ABD enflasyonu altın fiyatlarını nasıl tesirler? Inveo Portföy Fon İdare Müdürü Eral Karayazıcı, hurriyet.com.tr’ye kıymetlendirdi.

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz cuma açıklanan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi sonrası kritik düzey olan 1700 doların altına sarkarken; yeni haftaya da düşüşle başladı. Dün, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) tahvil alım programını cuma günü sonlanacağını açıklamasıyla piyasalarda risk iştahı azaldı ve dolar inançlı liman olarak güçlendi. fiyatları ise yatay seyre yöneldi. Piyasalar, yarın açıklanacak olan ABD enflasyon verisini bekliyor.

ALTINDA TARIM DIŞI İSTİHDAM ETKİSİ

Akacan The Mall

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz cuma günü açıklanan ABD eylül ayı tarım dışı istihdam verisi sonrası baskı altına girerek kıymet kaybına yönelmişti. Altının gerilemesinde, piyasa beklentilerinin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışında daha agresif davranabileceği beklentisi tesirli olmuş ve dolar endeksi ile ABD tahvil faizleri yükselirken, altın fiyatları aykırı korelasyon tesiriyle bedel kaybetmişti.

Dün, BoE’nin tahvil alım programını cuma günü sonlanacağını açıklaması global borsa endekslerinde negatif taraflı tesir yaratırken, altın ise yatay seyre geçti.

HAFTANIN EN KRİTİK VERİSİ YARIN

Haftanın en kıymetli verisi olan, ABD eylül ayı enflasyon verisi Türkiye saati ile yarın (perşembe) 15:30’da açıklanacak. ABD enflasyonu ağustos ayında yüzde 8,3 oranında gerçekleşirken, eylül ayında yüzde 8,1 düzeyine gerilemesi bekleniyor. Piyasa beklentilerinin üzerinde gelecek bir bilgi, Fed’in faiz artırımlarında gaza basabileceği algısıyla dünyada doları güçlendirerek, aykırı korelasyon tesiriyle altın fiyatlarını geriletebilir. Enflasyon verisi ekonomistlerin varsayımlarının altında gelir ise, Fed faiz artırımlarında daha ölçülü davranabilir ve bu da altın fiyatlarını destekleyebilir. Tarım dışı istihdam verisi ve enflasyon sayıları Fed’in faiz artırım kararını alırken, takip ettiği en değerli iki data olarak öne çıkıyor.

Fed’in para siyasetini belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 1-2 Kasım tarihinde yapılacak. Şu anki piyasa fiyatlamalarına bakıldığında Fed’den 75 baz puan faiz artırımı mümkünlüğü yüksek görünüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1675 dolar düzeyini, en düşük 1661 dolar düzeyini görürken; şu dakikalarda ise yüzde 0,30 oranında yükselişle 1671 dolarda hareket ediyor.

fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 997 lira düzeyinde hareket ederken; yeni güne 999 lira düzeyden başladı. Yeni güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 1001,07 lira düzeyini, en düşük ise 991,72 lira düzeyini gördü. Gram altın dolar kurunda ve ons altın fiyatında yaşanan yükselişin tesiriyle üst istikametli hareket ederken, saat 11:53 prestijiyle yüzde 0,27 oranında yükselişle 998,69 lira düzeyinde bulunuyor. Birebir dakikalarda çeyrek altın 1652 lira, da 6 bin 801 liradan satılıyor.

ABD ENFLASYONU ALTIN FİYATLARINI NASIL TESİRLER?
Eral Karayazıcı – Inveo Portföy Fon İdare Müdürü

Mart ayında 2070 doları test ettikten sonra takip eden altı ay kıymet kaybeden ons altın, eylül ayında 1615 dolara kadar düşmüştü. Bu düzeyden ibre üst döndü ve geçen hafta 1729 doları test edildi. Lakin artan küresel tahvil faizleri, son dört süreç gününde ons altının yine geri çekilmesine neden oldu ve bugün süreçler 1661 dolardan geçiyor.

Perşembe açıklanacak ABD eylül çekirdek TUFE yılın son çeyreği üzerinde güçlü tesir yaratmaya aday. Beklentilere paralel bir gerçekleşmenin altın üzerinde ölçülü olumlu, beklenti altında kalacak bir enflasyon verisinin ise güçlü müspet tesir göstereceği görüşündeyim.

Küresel piyasalar ve bu bütün içinde altın, enflasyonun temposunda bir kırılma görmeyi gereksiniyor. Yavaşlayan ekonomik aktivitenin besbelli tesiriyle ben bu gereksinimin bu datada yahut bir sonrakinde karşılanacağını, içinde bulunduğumuz çeyrek içinde altında düşüş trendinin sona ererek yerini bir yükseliş trendine bırakacağını kestirim ediyor; 1635-1650 dolar bandında dayanağa sahip olan bu cephede 2023 ilkyarısı içinde 1900 doların test edilebileceğini düşünüyorum.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.