SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Almanya’nın fuar çelişkisi

Türk şirketleri, pandemi devrinde birçok ülkenin tersine milletlerarası fuarlara katılmaktan vazgeçmedi. Son olarak Almanya bu yıl şekerleme fuarının en hoş yerini Türk firmalarına ayırdı. Fakat şirketler vize pürüzüne takıldı. İHBİR Lideri Taycı, “Bizi davet edip kapıda saatlerce bekletiyorlar. Ortada bir çelişki var” dedi.

Almanya’nın fuar çelişkisi
Akacan The Mall
29.04.2023 08:22
0
A+
A-

Almanya’nın fuar çelişkisi
Türk şirketleri, pandemi devrinde birçok ülkenin tersine memleketler arası fuarlara katılmaktan vazgeçmedi. Son olarak Almanya bu yıl şekerleme fuarının en hoş yerini Türk firmalarına ayırdı. Lakin şirketler vize pürüzüne takıldı. İHBİR Lideri Taycı, “Bizi davet edip kapıda saatlerce bekletiyorlar. Ortada bir çelişki var” dedi.

Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirilen Milletlerarası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı (ISM 2023), geçtiğimiz hafta kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye, fuara İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İHBİR) ulusal iştirak tertibinde 80 firmayla çıkarma yaptı. Alanında en değerli fuarlardan biri olan tertipte bu yıl Türkiye’ye en hoş yerlerden biri tahsis edildi. İHBİR İdare Şurası Lideri Kazım Taycı, “Pandemi periyodunda çok sayıda ülke bu fuarlara iştiraki kesmişti. Türkiye o periyotta bu tertip ile bağını koparmadı ve 25 yıldır olduğu üzere iştirakini sürdürdü. Almanlar da bir vefa örneği göstererek birinci kez yerimizi değiştirip en beğenilen alana Türkiye’nin standını koydu. Fuara giren herkes Türk eserleriyle karşılaşıyor” dedi.

MÜŞTERİLERE ULAŞAMAZLAR

Akacan The Mall

Türkiye’ye fuarda verilen bu özel ehemmiyet, vizede gösterilmedi. Taycı, “Burada öteki bir çelişki var. Fuara katılacak birtakım firmaların üst seviye yöneticileri bile vize alamadı. Onca detaylı evraka karşın vize çıkmadı. Vize alanlar da havalimanında saatlerce kuyrukta bekleyerek, çeşitli sorulara muhatap kalarak ülkeye girebildi. Almanya’nın bu siyasetini gözden geçirmesi gerekiyor. Zati bizim en değerli pazarımız olan Afrika ve Ortadoğu ülkeleri de vize sorunu yüzünden buraya gelemiyor. Almanya şayet bu türlü devam edecekse biz hiç gelmeyelim. Tarafımızı öteki ülkelerdeki fuarlara çevirelim. Bu ortamda müşterilere ulaşmamız zorlaşacak” diye konuştu.

Önceki yıllarda fuara daha çok ferdî iştiraklerin olduğunu hatırlatan Taycı, “Eskiden Türkiye’nin pavilyonunda olmak dezavantaj sayılırdı. Yıllarca çalıştık. Üretim kalitemiz arttı. Tertip yeteneğimiz gelişti. Artık Türk pavilyonu her firma için bir avantaj olmaya başladı. Artık bir Amerikalı, bir Alman, bir Güney Koreli alıcı Türk firmalarına uğramadan geçmiyor. Birinci durak oluyoruz. Ayrıyeten bu yıl fuara 20 firma birinci defa geldi. Onlar da ihracatın kıymetini bu fuarlarda görüp rekabetçi olmayı, eser satmayı öğrenip dönüyorlar. Böylelikle ihracat gücümüz artıyor” sözlerini kullandı.

‘İSTANBUL’U BÜYÜTECEĞİZ’

Almanların halinden ötürü son yıllarda Dubai ve İstanbul fuarlarına olan ilginin arttığını söyleyen İHBİR Lideri Kazım Taycı, şunları söyledi: “Bu yıl tüm besin kesimleri olarak takviyemizi WorldFood İstanbul Fuarı’na verip, fuarı Türkiye’nin bir Anuga’sı, bir SIAL’i üzere markalaştırmak istiyoruz. WorldFood İstanbul fuarımız parlayan bir yıldız olacak. WorldFood İstanbul Fuarı’nda 26 bin metrekarelik firma oturum alanı satıldı. Fuar ziyaretçileri ortasında yüklü olarak Avrupa, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Amerika ülkelerinden gelenler var. Maksadımız, Eylül ayına kadar bunu yaklaşık 40 bin metrekareye kadar çıkarmak ve devasa bir besin fuarı haline getirmek. Önümüzdeki dört yılda “Türkiye Besin Platformu” işbirliğiyle düzenlenen bu fuar, Avrasya’nın en büyük besin fuarlarından biri olacak.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.