SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Alev Alatlı kütüphanesi açıldı

Alev Alatlı kütüphanesi açıldıAlev Alatlı Kütüphanesi İstanbul Erenköy Kız Lisesi’nde açıldı. 20 bin kitaplı kütüphanenin açılış merasiminde …

Alev Alatlı kütüphanesi açıldı
Akacan The Mall
20.05.2022 15:37
0
A+
A-

Alev Alatlı kütüphanesi açıldı
Alev Alatlı Kütüphanesi İstanbul Erenköy Kız Lisesi’nde açıldı. 20 bin kitaplı kütüphanenin açılış merasiminde konuşan Alev Alatlı, okullara münazara geleneğinin geri dönmesinin uygun olacağını ve kapsamlı teoloji dersleri okutulmasının gerekli olduğunu söyledi. Alatlı lise seviyesinde öğrencilerin temel hukuk ve iktisat bilgisine sahip olması gerektiğinin de altını çizdi.

Erenköy Kız Lisesi’nde öğrencilerin hizmetine sunulan kütüphanenin açılış merasimine Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve müellif Alev Alatlı’nın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.

Alev Alatlı açılış merasiminde yaptığı konuşmada, yıllardır tanıdığını belirttiği Mahmut Özer’in kendisi için çok özel ve kıymetli biri olduğunu belirterek bir gün kendisine, “Bir kez yaşayacaksın, ömrünü eğitime adadın. Senin kederin mevki değil, makam değil, para pul değil o yüzden bunu başaracağını da biliyordum. Elinden gelenin en güzelini yap” dediğini anlattı. Alatlı, ismine açılan kütüphaneyle ilgili olarak da şunları söyledi;

Akacan The Mall

BİR AYAĞIM BU KÜTÜPHANEDE
“Çocuklar benden çekeceğiniz var. Artık bir ayağım burada olacak. Bilhassa bu okulda bir gazete çıkarmanızı istiyorum. Bu kütüphanenin hakkını vereceğiz. Ve Ulusal Eğitim Bakanı’nın peşini bırakmayacağız. Kütüphaneler ortası ödünç alma sistemi kuracağız. Aradığınız kitap sizde yoksa diğer liseden alacağız ve onlar da sizden istediklerini alabilecek. Tahminen aranızda muharrir olmak isteyenler vardır. Ben de bir müellif olarak tepenizdeyim. Türkçeyi düzeltecek önlemleri alacağız. Türk Lisan Kurumu ile içli dış olma imkanımız var ve orası sahiden yardım eder, içi boş bir kurum değildir.

OKULLARDA MÜNAZARA KIYMETLİ
Nedense okullardan münazara ve seminerleri kaldırdılar. Kaç yıldır münazaranın ne olduğunu unuttuk. Münazarayı çok önemsiyorum. Münazara mantık demek. Size mantık öğretmek zorundayız. Mantıklı nasıl konuşulur. Göreceksiniz ki hayatta sıkıldığınız pek çok şeyin sebebi mantıksızlıktandır. İçinize kötülük gelir.

İKTİSAT, HUKUK, TEOLOJİ, TÜRK MİTOLOJİSİ DERSLERİ
Yaz okulları altyapıdır, kütüphaneler altyapıdır. Benim yeniden bu altyapıyla ilgili Sayın bakanımızdan bir sürpriz beklentim var. Birincisi liselere iktisada giriş dersinin eklenmesi. Lise çağındaki çocukların artık iktisat öğrenmesi lazım. Gençler geleceğimiz sizsiniz ekonomiyi bilmeli, dünyayı okumalısınız. IMF nedir bilmeli, sermayeyi takip etmelisiniz. Pekala bunu hangi donanımla yapacaksınız? Okumalısınız. Sizi dünyayı okuyarak algılayacak biçimde donatmamız lazım. İkincisi hukuk diyorum. Ahlak nedir, ahlaksızlık nedir. Her dakika bir arbede var. Sisteme ilişkin fikrimiz yok temel bilgilerimiz yok. Bunu size giriş olarak vermek zorundayız. Bunun dışında çok daha ilerde olmak kaydıyla düzgün bir teoloji dersi koyulmasını isterim. İnsan hayatındaki inançların teolojisi. Budizm nedir, Şamanizm nedir ne oluyor? Paganlar geziniyor etrafta farkında mısınız? Bunun ne demek olduğunu hissetmek lazım. Bilmeniz lazım. bunları ders olarak vermek gerekir.

‘ALEV ALATLI ANNEMİN YOKLUĞUNU ARATMADI’
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Alev Alatlı’ya ismini kütüphaneye verdiği için teşekkür ederek başladığı konuşmasında kelamlarına şöyle devam etti:
“Öğrencilerimizin akademik muvaffakiyet değil, kültür sanatla iç içe olmasını istedik, bunu da başaracağız. Burada kütüphanelere topluma istikamet veren şahısların isimlerini vermek istedik. Alev Alatlı, tarihte seyahat yapan kalbi bu topraklarda olan birisi. Şayet bu dünyaya bir topluluk kelam söyleyecekse bunun Türkiye olduğunu söyler. Kendisiyle özel hukukumuz da var. 2010 ocak ayında annemi kaybettim o tarihten itibaren bana annemin eksikliğini hiç hissettirmedi. Ne vakit sıkışsam ne vakit yorulsam nefesi yanında alıyorum. Ondan aldığım güçle ülkem, devletim için hoş şeyler için yola devam ediyorum.”

BAKANDAN YAZ OKULU MUŞTUSU
Öğrencilere müjdelerimiz de var diyen Bakan Özer bu mevzuda da şunları söyledi; “Erenköy Kız Lisesi proje okulu olmak istiyordu. Alev Alatlı’nın isminin yaşadığı ziyaret ettiği bu okulun proje okulu olmasından daha hoş bi şey olamaz iyi olsun. İkinci müjde ise yüz yüze eğitime devam ederken daima öğrencilerimiz yanında olduk dayanaklar verdik bu sene birinci defa yaz okulu açma kararı verdik. Tüm Türkiye’deki bilim sanat merkezlerinden 12. Sınıflara kadar tüm öğrencilerimizin katılabilecekleri yaz kurslarını açıyoruz. Ek açılımla matematik seferberliği başlattık. Yıllardan beri kronik, üstesinden gelemediğimiz fakat aslında kolay olan matematiği herkese öğretecek biçimde yeni bir açılımla yola devam edeceğiz. 4’üncü sınıftan 12’ye kadar tüm öğrencilerimizin yazın matematik yaz okuluna katılabilecekleri yaz okulları açıyoruz. Üçüncü olarak tüm düzeylerde yabancı lisan eksiğini tamamlanması için İngilizce yaz okulu açtığımızı duyurmak istiyorum.”

BAKAN ÖZER’E ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR
Açılış öncesi Erenköy Kız Lisesi öğrencileri Bakan Özer’i çiçeklerle karşıladı. Yüz yüze eğitim konusundaki kararlılık ve fiyatsız kaynaklar için teşekkür eden öğrencilere Bakan Özer “devlet sizin her vakit yanınızda, ortamıza kimse giremez” diye cevap verdi.

ALEV ALATLI HATIRA KÖŞESİ
Açılış merasiminin akabinde, kütüphaneyi gezen Bakan Özer ve muharrir Alev Alatlı duvara çizilen portesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerle kısa bir mühlet sohbet eden Alatlı’ya öğrenciler fotoğrafının basılı olduğu bir kahve kupası ikram etti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.