SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Akrep Kız’ın kimliği 30 yılın akabinde muhakkak oldu! Polis iki kıymetli soruya yanıt arıyor… ‘Katili onu uygun tanıyan biriydi’

ABD’de 1991 yılında işlenen bir cinayette son derece kıymetli bir gelişme yaşandı. Kapsamlı DNA tahlilleri ile maktulün kimliği ortaya çıkarıldı. Lakin iş bununla bitmiş, evrak kapanmış değil. Polis hala kimi değerli soruların karşılıklarını arıyor. Bunların en başında da öldürülen kişinin o sırada şimdi bebek olan kızının akıbetinin ne olduğu geliyor. İşte detaylar…

Akrep Kız’ın kimliği 30 yılın akabinde muhakkak oldu! Polis iki kıymetli soruya yanıt arıyor… ‘Katili onu uygun tanıyan biriydi’
Akacan The Mall
24.03.2023 11:51
0
A+
A-

Akrep Kız’ın kimliği 30 yılın akabinde belirli oldu! Polis iki kıymetli soruya karşılık arıyor… ‘Katili onu âlâ tanıyan biriydi’
ABD’de 1991 yılında işlenen bir cinayette son derece kıymetli bir gelişme yaşandı. Kapsamlı DNA tahlilleri ile maktulün kimliği ortaya çıkarıldı. Fakat iş bununla bitmiş, evrak kapanmış değil. Polis hala birtakım değerli soruların cevaplarını arıyor. Bunların en başında da öldürülen kişinin o sırada şimdi bebek olan kızının akıbetinin ne olduğu geliyor. İşte detaylar…

Genç bayan neredeyse 30 yıl boyunca daima “Scorpion Girl” yani Akrep Kız olarak anıldı.

Cansız vücudu 20 Eylül 1991 günü sabah saatlerinde New York’a bağlı Staten Island’da yol kenarındaki bir hendeğe terk edilmiş halde bulundu. Yolun başka tarafındaki psikiyatri hastanesinin iki çalışanı işe giderken fark ettikleri cansız vücudu başta bir vitrin modeli zannetmişti.

Akacan The Mall

Kadın elleri kelepçeli vaziyette sırt üstü yatıyordu. Üzerinde pembe işli siyah bir elbise vardı. Boynunda iki altın zincir, sağ elinde ise bir saatli yüzük takılıydı.

En ayırt edici özelliği ise sağ kalçasındaki akrep dövmesiydi. O kadar kaba saba bir çizimdi ki başlangıçta polis bir amatörün elinden çıktığını düşünmüştü.

Kadının cesedinin altında bir çekiç bulundu. Araba tamircilerinin kaportadaki çökükleri düzeltmek için kullandığı çeşitten bir çekiçti bu ve sapına “Loyd L” yazısı kazınmıştı.

1993 yılında soruşturmayı üstlenen Staten Island Emniyet Müdürlüğü dedektiflerinden Pat Savage ve meslektaşlarının elinde bayanın kimliğine dair de katiline dair de öteki bir kanıt yoktu. Bu durum Nisan 2021’e kadar bu türlü devam etti.

KİMLİĞİ NİHAYET AŞİKÂR OLDU

Neyse ki otopsi sırasında bayanın kan ve doku örnekleri alınmış ve isimli tıp ofisinin depolarından birinde korumaya alınmıştı.

Bu örnekler sayesinde New York Polisi, FBI dedektifleri ve Richmond Vilayeti Savcılığı nihayet genç bayanın kimliğini tespit etmeyi başardı.

Akrep Kız olarak bilinen kişi, 30 yaşındaki Christine Belusko’ydu. Bir kız çocuğu annesi olan Belusko, Rainbow Shops isimli bir süpermarket zincirinde reyon vazifelisi olarak çalışıyor ve evladını tek başına büyütüyordu.

Polis duyuruyu bu fotoğraflarla yaptı

Staten Island Savcısı Michael McMahon, salı günü düzenlediği basın toplantısında, “Bugün sizinle akrep dövmeli kız olayıyla ilgili konuşmak istiyoruz. Bu hunharca ve insanlık dışı bir cinayetle ilgili bir kıssa. Bu genç bayanı hayatının baharında öldüren insanlık dışı şiddet aksiyonlarından ve cansız vücudunun tam 31,5 yıl evvel Staten Island’ın doğu kıyısında boş bir yere atılmasından bahsedeceğiz. Bu olay kamuoyunda yıllarca büyük bir ıstırap ve merak uyandırdı” diye konuştu.

Savcılık bünyesindeki soruşturma takımının şefi David Nilsen, Belusko’nun evvel boğulduğunu akabinde başına 17 darbe aldığını cinayet silahının muhtemelen cesedinin yanında bulunan çekiç olduğunu söyledi. Nilsen bütün bunların üzerine Belusko’nun vücudunun yakılmaya çalışıldığını da belirtti.

KIZI DA ORTADAN KAYBOLDU

Kadının kimliğinin bulunması, 30 yıldır bu davayı çözmek için uğraşan polislerin kararlılığını tazeledi. Zira Akrep Kız’ın kimliği belirlense de evrak şimdi kapanmış değil.

Dedektiflerin hala karşılık aradığı iki değerli soru bulunuyor. Birincisi Belusko’yu kim öldürdü? İkincisi de Belusko’nun Eylül 1991’de aşağı üst 2 yaşında olan kızı Christa Nicole’un akıbeti ne oldu?

Annesi öldüğü günden beri Christa Belusko’dan haber alınamadığını söyleyen Dedektif Savage, “Yaşıyor mu? Durumu güzel mi? Bunları öğrenmek istiyoruz” dedi.

Anne kız Belusko’ların fotoğrafları da kamuoyuyla paylaşıldı. Paylaşılan kareler ortasında şu an 33 yaşında olması gereken Christa’nın bilgisayarla yaşlandırma tekniği uygulanmış bir fotoğrafı da yer aldı. McMahon bu sayede Belusko’ları tanıyan birilerini bulmayı ve akrep dövmeli bayanın başına ne geldiğini aydınlatmayı amaçladıklarını kelamlarına ekledi.

Christa’nın bebeklik fotoğrafı ve bilgisayarla oluşturulmuş yetişkinlik hali

Savcılık açıklamasında adaletin yerine gelmesi ve bu cinayetin 30 yılı aşkın vakit sonra aydınlatılabilmesi için en ufak bir ipucunun bile değerli olduğu vurgulandı.

1 Ağustos 1989’da dünyaya gelen Christa Belusko’ya ne olmuş olabileceğine dair yorumlar spekülasyondan öteye geçmiyor. Kayıpların izlerini süren Charley Projesi bilgilerine nazaran, küçük kız en son annesinin cesedi bulunmadan 1 hafta evvel Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinin Mount Airy kasabasında görülmüştü.

ÖNCE BİYOLOJİK AİLESİNE ULAŞILDI

Belusko’nun kimliği isimli geneoloji teknikleri kullanılarak tespit edildi. Son yıllarda bu metotlarla yüzlerce faili meçhul dava nihayete erdirilirken pek çok isimsiz kurbanın da kimliği tespit edildi.

Belusko’yla ilgili soruşturmada polise Texas eyaletinin Houston kentinde bulunan Othram Laboratuvarı uzmanları dayanak verdi. 2019 yılında Houston’a gönderilen kan ve doku örneklerinden elde edilen DNA çeşitli data tabanlarıyla karşılaştırıldı.

Uzmanlar bilhassa New York ve New Jersey civarındaki mümkün eşleşmelere odaklandı. Nihayetinde Belusko’nun biyolojik erkek kardeşine ulaşıldı. Bu şahıstan alınan DNA örneğinin karşılaştırılmasıyla Akrep Kız’ın kimliği kesinleştirildi.

Bu süreçte birtakım kıymetli gerçekler de ortaya çıktı. Christine Belusko’nun biyolojik annesinin New Jersey’de yaşayan bir bayan olduğu anlaşıldı. 8 çocuğu daha olan bayan, kızını şimdi bir bebekken evlatlık vermişti.

EVLATLIK OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE…

Bu noktada dedektifler bebeği evlat edinen Belusko ailesine ulaştı. Baba Frank Belusko, New Jersey’nin Montville kentinde yaşayan bir cam eşya üreticisiydi. Eşi Dorothy ise Boonton’da bulunan bir araba galerisinde sekreterlik yapıyordu. Çiftin bir de evlatlık erkek çocukları vardı. Belusko ailesinin kızlarının öldürülmüş olduğunu bile bilmediği tabir edildi.

Dedektif Savage, Christine Belusko’nun evlatlık olduğunu öğrendikten sonra ailesinden uzaklaştığını, kızıyla birlikte New Jersey’nin Clifton kentinden ayrılıp Florida’ya taşınmaya karar verdiğini söyledi.

Temmuz 1991’de Clifton’dan ayrılan Belusko, kısa müddet Mount Airy’de kaldı.

Polis, genç bayanın hayatının son günlerinde neler yaşadığı ya da neden Staten Island’a gittiği konusunda bir yorum yapmadı.

SERİ KATİL İHTİMALİ KELAM KONUSU DEĞİL

Daha evvel Akrep Kız’ın bir periyot Long Island’da terör estiren seri katil Joel Rifkin’in kurbanlarından biri olabileceği ihtimali de değerlendirilmişti. The Staten Island Advance gazetesine nazaran Rifkin, 1989-1993 yılları ortasında 17 bayanı öldürdüğünü itiraf etmişti.

Ancak McMahon, Belusko cinayetinin işlenişindeki gaddarlığın, katilin kurbanını düzgün tanıdığı ve zalimce dövecek kadar öfkelendiği manasına geldiğini söyledi.

McMahon, “Vakayla ilgili detaylar, yaşananlar ve cinayetin işleniş hali bize bunun rastgele bir öldürme olmadığını gösteriyor. Katili onu uygun tanıyan biriydi. Bu maktulü yakından tanıyan birinin işleyeceği bir cinayet. Lakin bir seri katilin ağına düştüğüne dair hiçbir işaret yok” diye konuştu.

Christine Belusko şu an Bronx yakınlarındaki Hart Island’da isimsiz bir mezarda yatıyor.

Belusko öldüğünde 20’li yaşlarında olan erkek kardeşi, ablasının ve yeğeninin çok yıldır Florida’da yaşamakta olduğunu ve kendisiyle bağlantı kurmamayı seçtiğini düşündüğünü belirtti.

Dorothy Belusko 2000’de eşi Frank ise 2002’de öldü. Her ikisinin vefat ilanlarında da Christine ve Christa’nın hayatta olduğu söz ediliyordu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.