SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Akıllı buzdolabı dönemi! Yeni jenerasyon beyaz eşyalar teknolojiyle geliyor

Akıllı buzdolabı dönemi! Yeni jenerasyon beyaz eşyalar teknolojiyle geliyorTeknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren çok sayıda şey oldu. Daha …

Akıllı buzdolabı dönemi! Yeni jenerasyon beyaz eşyalar teknolojiyle geliyor
Akacan The Mall
26.11.2022 07:26
0
A+
A-

Akıllı buzdolabı dönemi! Yeni jenerasyon beyaz eşyalar teknolojiyle geliyor
Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren çok sayıda şey oldu. Daha evvel aklımızın ucundan geçmeyen eserler bile artık ‘akıllı’ hale geldi. Bu eserler ortasında buzdolabı modelleri de yer alıyor. Yeni jenerasyon buzdolaplarında kamera, sensör, internet teması üzere birçok özellik bulunuyor. Pekala, bu özellikler kullanıcıların hayatını nasıl kolaylaştırabilir?

Artık konutlar içerisinde akıllı olmayan eser kalmamaya başladı. Gelişen teknolojiler sayesinde başta akıllı süpürgeler olmak üzere hayatımızı kolaylaştıran çok sayıda eser bir modülümüz oldu. ‘Akıllı’ dünyaya en son dahil olan eserlerden akıllı buzdolabı modelleri, hala yaygınlaşmadılar fakat son yıllarda ses getirmeye başlayan eserler ortasında yer alıyorlar. Pekala akıllı buzdolabı modelleri olağan buzdolaplarından farklı olarak ne sunuyor? Akıllı buzdolabı modellerinin çabucak hepsinde dokunmatik bir LCD ekran yer alıyor. Bünyelerinde adeta devasa bir tablet taşıyan bu eserler, bu tablet üzerinden akıllı meskenlerin merkezi haline gelebiliyor.

İNTERNETE BAĞLI

Akacan The Mall

Bu ekranlar üzerinden meskendeki tıpkı WiFi ağına bağlı tüm eserler denetim edilebiliyor, birtakım örneklerde akıllı buzdolabı üzerinde müzik dinlenebiliyor ya da görüntü izlenebiliyor. Görüntü izleme kısmı yararlı oluyor zira bu sayede yemek hazırlarken tanım görüntüleri direkt olarak buzdolabı üzerinden takip edilebiliyor. Akıllı buzdolabı modelleri, olağan birçok dolaptan farklı olarak içerisine konulan eserleri algılayabiliyor. Bunun için kameralar ile donatılan dolaplar, biten eserleri takip edebiliyor ve böylelikle tam yemek üretimine başlama kademesinde gerekli gerecin bitmiş olması sorunu ortadan kaldırabiliyor.

KAMERALARI VAR

Akıllı buzdolapları içerisindeki kameralar, uzaktan erişilebilir yapıda tasarlanıyor. WiFi ağına bağlı buzdolapları, bünyelerindeki kameralara istediğiniz pozisyondan erişim sağlamanıza imkân tanıyor. Bu sayede alışveriş merkezine gittiğiniz vakit bir eserin dolabınızda olup olmadığına ya da ölçüsüne akıllı telefonunuz üzerinden rahatlıkla bakabiliyorsunuz. Birebir vakitte kimi akıllı buzdolapları direkt olarak dolap üzerinden sipariş vermenize dahi sağlıyor.

İçlerindeki eserleri algılayarak soğutma sürecini daha efektif hale getirebilen akıllı buzdolabı modelleri, taşıdıkları sensörleri sayesinde bakım ve idare süreçleri hakkında da şahıslara ayrıntılı bilgiler verebiliyor. Muhakkak kaideler ve bilgiler sağlandığı vakit içlerindeki eserlerin son tüketim tarihleri hakkında bireylere hatırlatma yapabilen akıllı buzdolapları, sıcaklık değişimlerini akıllı telefon üzerinden yönetmenize imkan tanıyor ve kapak açık kalırsa bildirim yapabiliyor.

 

TEKNOLOJİ FİYATLARI DA ETKİLİYOR

akıllı buzdolabı modelleri açıkça devasa bir gereksinimi gidermek ya da sorunu ortadan kaldırmak için doğmadılar. Lakin teknoloji gelişiyor ve firmalar fark yaratabilmek ismine buldukları her eseri akıllı hale getirme konusunda birbirleriyle yarışıyor. Bunun son kullanıcıya getirdiği en büyük olumsuzluk ise maalesef yüksek fiyatlar oluyor. Bünyesinde “akıllı” ibaresi yer alan her eser normallerinden daha değerliye satılıyor. Bu durum akıllı buzdolabı modelleri için de değişmiyor. Lakin fiyatlar vakitle düşüyor, başta değerli olan akıllı eserler vakit içerisinde herkesin alabileceği düzeye iniyor. Bu olduğu vakit başta gereksiz gelen birçok akıllı özellik ve akıllı eser, herkesin hayatını kolaylaştırıyor.

 

ELON MUSK’TAN ENTERESAN MUAHEDE

Elon Musk, sahibi olduğu Twitter platformunun beğenmediği arama sistemini çözmesi için George Hotz ile anlaştı. Twitter’da 12 haftalık bir ‘stajyerlik’ devrine başlayacak olan Hotz, bu müddette arama sistemini düzelteceğini tez ediliyor. Hotz farklı birisi zira iPhone’u hack’leyen birinci isim olarak hatırlanıyor. PlayStation 3 için yaptığı modifikasyon nedeniyle Sony ile davalık olan ve kendi otonom araba sistemini üreten Hotz, daha evvel Elon Musk’tan Tesla’da çalışması için teklif almış lakin bunu kabul etmemişti. İki ismi bu sefer Twitter bir ortaya getirdi.

 

OTOMOBİLLERE BİLİNMEYEN HOPARLÖR

LG’nin ekran TEKNOLOJİ üzerine odaklanan alt firması LG Display, bu sefer sürpriz bir adım attı ve karşımıza arabalar içerisinde titreşim ile ses üretebilen bir teknoloji ile çıktı. Arabaların tartısını azaltmak ismine geliştirilen bu sistem, 2.5mm kalınlığında bir kesim üzerine kuruluyor ve bu modül konulduğu yüzeyde titreşim oluşturarak güçlü bir ses oluşturabiliyor. Aktarıldığı kadarıyla LG Display bu teknolojiyi 2023’ün birinci yarısında ticari hale getirmek istiyor.

 

TAKİPÇİ SAYISI 500 MİLYONU GEÇTİ

Dünyanın en çok kazanan atletleri ortasında başı çeken Cristiano Ronaldo, Instagram’dan 500 milyon takipçiyi geride bırakarak kolay kolay geçilemeyecek büyük bir rekor kırdı. Günümüzün en tanınan bir öteki ünlü futbolcusu Lionel Messi ise Instagram’dan şu an 376 milyondan fazla takipçiye sahip.

 

ELEKTRİKLİ ARAÇTA ABONELİK DEVRİ

Elektrikli araba pazarının en büyük isimlerinden Mercedes-Benz, EQ serisindeki araçları için yeni bir abonelik paketi satmaya başladı. Bu aylık 100 , yıllık ise 1.200 dolar fiyatı olan paket, şoförlere daha yüksek performans sağlıyor. Örneğin bu paket sayesinde EQ serisinde bir aracın gücü 355 beygirden 443 beygire çıkıyor, 0-100 km/s hızlanması ise 5.3 saniyeden 4.5 saniyeye düşüyor. Bu durum tüketiciler ortasında reaksiyon topluyor. Zira, hali hazırda bulunan donanımın yazılımsal olarak sınırlanması yeterli bir imaj oluşturmuyor.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.