SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.( Genel Şura Süreçlerine Ait Bildirim

AK GÜÇ ELEKTRİK 2023-04-26 tarihli – KAP bildirimleri Bloomberg HT’de! AK GÜÇ ELEKTRİK ile ilgili en sıcak gelişmeleri takip etmek için artık tıklayın!

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.( Genel Şura Süreçlerine Ait Bildirim
Akacan The Mall
27.04.2023 09:22
0
A+
A-

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.( Genel Konsey Süreçlerine Ait Bildirim
AK GÜÇ ELEKTRİK 2023-04-26 tarihli – KAP bildirimleri Bloomberg HT’de! AK GÜÇ ELEKTRİK ile ilgili en sıcak gelişmeleri takip etmek için artık tıklayın!

AKENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş.( Genel Şura Süreçlerine Ait Bildirim )

Özet Bilgi Şirketimizin 26 Nisan 2023 tarihinde yapılan 2022 yılına ilişkin Olağan Genel Konsey toplantı sonucunun kamuya açıklanmasıdır.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Akacan The Mall

Genel Konsey Çağrısı
Genel Şura Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Periyodu Başlangıç Tarihi 01.01.2022
Hesap Devri Bitiş Tarihi 31.12.2022
Karar Tarihi 27.03.2023
Genel Şura Tarihi 26.04.2023
Genel Şura Saati 11:00
GK’na İştirak İçin Hisse Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 25.04.2023
Ülke Türkiye
Kent İSTANBUL
İlçe BEYOĞLU
Adres Tak-ı Zafer Cad.Osmanlı Sok No:1/B Taksim, İstanbul adresindeki The Marmara Hotels, Taksim Opera Salonu

Gündem Maddeleri
1 – Toplantının açılışı ve Toplantı Başkanlığı’nın oluşturulması.
2 – İdare Heyeti’nce hazırlanan 2022 yılına ilişkin Yıllık Faaliyet Raporu’nun okunması ve müzakeresi
3 – 2022 yılına ilişkin Bağımsız Kontrol Raporunun okunması.
4 – 2022 yılına ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki.
5 – Şirketin 2022 yılı faaliyetlerinden ötürü İdare Konseyi Üyeleri’nin farklı başka ibra edilmeleri.
6 – Karın kullanım biçiminin, dağıtılacak kar ve çıkar hisseleri oranlarının belirlenmesi.
7 – İdare Konseyi üyelerinin ve Bağımsız İdare Konseyi üyelerinin fiyatlarının belirlenmesi.
8 – Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Şurası’nın Seri: X, No: 28 sayılı Bildirisi ile değiştirilen ?Sermaye Piyasasında Bağımsız Kontrol Standartları Hakkında Tebliğ’ ve Güç Piyasası Düzenleme Konseyi’nin 03.03.2015 tarih ve 5507 sayılı ?Enerji Piyasasında Faaliyet Gösteren Gerçek ve Hukuksal Şahısların Faaliyetlerini Bağımsız Kontrol Kuruluşlarına Denetletmesi Hakkında Kararı’nın ilgili kararları uyarınca İdare Şurası’nın mevzuya ait kararına istinaden Bağımsız Denetçi seçiminin onaya sunulması.
9 – İdare denetimini elinde bulunduran hisse sahiplerinin, İdare Heyeti Üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının, Şirket yahut bağlı iştirakleri ile çıkar çatışmasına neden olabilecek değerli bir süreç yapması ve/veya Şirketin yahut bağlı iştiraklerinin işletme konusuna giren ticari iş çeşidinden bir süreci kendi yahut oburu hesabına yapması ya da birebir tıp ticari işlerle uğraşan bir öbür iştirake sorumluluğu sınırsız ortak sıfatıyla girmesi durumunda, Sermaye Piyasası Heyeti’nin Kurumsal İdare Bildirisi uyarınca hisse sahiplerine bu süreçlere ait olarak bilgi verilmesi.
10 – Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. unsur kararlarında belirtilen müsaade ve yetkilerin İdare Şurası Üyelerine verilmesi.
11 – Sermaye Piyasası Mevzuatı mucibince Şirketimiz tarafından 2022 yılında yapılan bağış ve yardımlar hakkında hisse sahiplerine bilgi verilmesi, Sermaye Piyasası Şurası Karar Organı’nın 09/02/2023 tarih ve 8/174 sayılı Kararı uyarınca 06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili (Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana) etkileyen zelzeleler nedeniyle Şirketimiz tarafından yapılan bağış ve yardımların genel konseyin onayına sunulması ve ayrıyeten 2023 yılında yapılacak bağış ve yardımların üst sonunun belirlendiği 02.03.2023 tarihli İdare Konseyi Kararı’nın genel şuranın onayına sunulması.
12 – Kurumsal İdare Bildirimi’nin 12. hususu uyarınca 2022 yılında Şirketimiz tarafından üçüncü şahıslar lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir yahut menfaatlere ait olarak hisse sahiplerine bilgi verilmesi
13 – Dilek ve temenniler.
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Hissesi Dağıtım

Genel Konsey Sonuçları
Genel Konsey Yapıldı mı? Evet
Genel Şura Sonuçları Şirketimizin 26.04.2023 tarihinde saat 11:00’de Tak-ı Zafer Cad. Osmanlı Sok No:1/B Taksim, İstanbul adresindeki The Marmara Hotels, Taksim Opera Salonu’nda yapılan 2022 yılına ilişkin olağan genel şura toplantısında özetle aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1- Gündemin 1.maddesi uyarınca, toplantı başkanlığı oyçokluğu ile oluşturulmuştur.
2- Gündemin 2.maddesi uyarınca, 2022 yılına ilişkin Faaliyet Raporu müzakere edilmiştir.
3- Gündemin 3.maddesi uyarınca, 2022 yılına ilişkin Bağımsız Kontrol Raporu okunmuştur.
4- Gündemin 4. hususu uyarınca, 2022 yılına ilişkin Finansal Tablolar müzakere edilerek, oyçokluğu ile kabul ve tasdik edilmiştir.
5- Gündemin 5. Unsuru uyarınca, İdare Heyeti üyelerinin her biri 2022 yılı faaliyetlerinden ötürü, oyçokluğu ile başka farklı ibra edilmişlerdir.
6- Gündemin 6. Hususu uyarınca, İdare Heyetinin 2022 yılına ilişkin Kar Dağıtım Teklifinin motamot kabulüne oyçokluğu ile karar verilmiştir.
7- Gündemin 7. hususu uyarınca, İdare Heyeti Üyeleri ile Bağımsız İdare Konseyi Üyelerinin her birine ödenecek fiyatın aylık net 22.250,00-TL olarak belirlenmesine oyçokluğu ile karar verilmiştir.
8- Gündemin 8. hususu uyarınca, Şirketimizin 2023 yılı devrindeki mali tablo ve raporlarının denetlenmesi için Kontrolden Sorumlu Komite’nin raporu doğrultusunda PwC Bağımsız Kontrol Ve Hür Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi’nin seçilmesine oyçokluğu ile karar verilmiştir.
9- Gündemin 9. hususu uyarınca, İdare denetimini elinde bulunduran hisse sahiplerinin, İdare Konseyi Üyelerinin, idari sorumluluğu bulunan yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının gündem unsuru kapsamında gerçekleştirdikleri iş ve süreç bulunmadığı konusunda hisse sahiplerine bilgi verilmiştir.
10-Gündemin 10. unsuru uyarınca, İdare Heyeti Üyelerine Türk Ticaret Kanunu’nun 395. ve 396. husus kararlarında belirtilen müsaade ve yetkilerin verilmesine oyçokluğu ile karar verilmiştir.
11- Gündemin 11. unsuru uyarınca, Sermaye Piyasası mevzuatı yeterince, Şirket tarafından 2022 yılında yapılan ve Faaliyet Raporunda da yer alan toplam 316.805,00-TL fiyatındaki bağış ve yardımlar hakkında hisse sahiplerine bilgi verilmiştir. İdare Konseyi’nin 02.03.2023 tarihli ve 2023/3 sayılı kararı çerçevesinde Şirket tarafından yapılan ve İdare Şurası Kararının ekindeki Bağış ve Yardım Listesi’nde yer alan bağış ve yardımlar ile genel konsey toplantı tarihine kadar yapılan bağış ve yardımların onaylanmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir. Şirket tarafından yapılacak bağış ve yardımların üst sonunun 2023 yılı için 30.000.000,00-TL olarak belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir.
12-Gündemin 12. Unsuru uyarınca, Sermaye Piyasası Heyeti’nin Kurumsal İdare Bildirisi’nin 12. unsuru yeterince, Şirketimiz tarafından 2022 yılında üçüncü şahıslar lehine verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletler ile elde edilen gelir yahut menfaatler bulunmadığı konusunda hisse sahiplerine bilgi verilmiştir.
13- Gündemin 13. Hususu uyarınca, kelam alan hisse sahipleri tarafından dilek ve temennileri genel konseyde paylaşılmıştır.

Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
Kar Hissesi Dağıtım Görüşüldü

Genel Şura Sonuç Dökümanları
EK: 1 Hazır Bulunanlar Listesi.pdf – Hazır Bulunanlar Listesi
EK: 2 Toplantı Tutanağı.pdf – Tutanak

Ek Açıklamalar
Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin 2022 yılına ilişkin Olağan Genel Heyet Toplantısı 26.04.2023 tarihinde saat 11:00’de Tak-ı Zafer Cad. Osmanlı Sok No:1/B Taksim, İstanbul adresindeki The Marmara Hotels, Taksim Opera Salonu’nda, İstanbul Vilayet Ticaret Müdürlüğü’nün 24.04.2023 tarihli ve 84836307 sayılı yazısıyla görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi Feyyaz Bal’ın nezaretinde yapılmıştır.
Hazır bulunanlar listesinin tetkikinden, Şirket hisselerinin 729.164.000,00-TL (yediyüzyirmidokuzmilyon yüzaltmışdörtbin Türk Lirası) toplam prestiji pahasının toplam prestiji kıymeti 544.854.885,493-TL olan 54.485.488.549,3-adet nama hissenin temsilen, toplam prestiji pahası 1.002.249,402-TL olan 100.224.940,2-adet nama hissenin asaleten olmak üzere toplantıda temsil edildiği ve böylelikle gerek Kanun gerek Temel Sözleşme’de öngörülen toplantı nisabının mevcut olduğu tespit edilmiştir.
Genel Konseye ilişkin Toplantı Tutanağı ve Hazır Bulunanlar Listesi ekte sunulmuştur.
Hürmetlerimizle,

http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1141169

BIST

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.