SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Aile sigortacılığına odaklanacağız

AXA CEO’su Yavuz Ölken, AXA Grubu’nun, Groupama Sigorta’yı satın alma sürecini ve sonrasını anlattı. Ölken, satın alma sonrasında ‘aile sigortacılığı’ kavramına dayalı büyümeye odaklanacaklarını belirterek, müsaadeler alınana kadar iki farklı şirket olarak çalışmalara devam edileceğini açıkladı.

Aile sigortacılığına odaklanacağız
Akacan The Mall
06.02.2023 07:38
0
A+
A-

Aile sigortacılığına odaklanacağız
AXA CEO’su Yavuz Ölken, AXA Grubu’nun, Groupama Sigorta’yı satın alma sürecini ve sonrasını anlattı. Ölken, satın alma sonrasında ‘aile sigortacılığı’ kavramına dayalı büyümeye odaklanacaklarını belirterek, müsaadeler alınana kadar iki farklı şirket olarak çalışmalara devam edileceğini açıkladı.

AXA Kümesi, geçtiğimiz haftalarda, 32 yıldır Türk sigorta pazarında faaliyet gösteren Groupama Sigorta’yı satın almak üzere mutabakata varıldığını açıkladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile Rekabet Kurulu’ndan gerekli onayların alınması sonrası satın alma süreci tamamlanacak. AXA’nın, Groupama’yı satın alması, Türk sigorta pazarında hem istikrarları hem de sıralamayı değiştirecek.

SATIN ALMA SONRASI

Akacan The Mall

AXA CEO’su Yavuz Ölken, satın alma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Ölken, 2023 yılının AXA Türkiye açısından sürdürülebilir gelişim ve büyüme yılı olacağını söyledi. Satın alma sonrası ‘aile sigortacılığı’ kavramına dayalı büyüme odaklı anlayış sürdüreceklerini belirten Ölken, acente ağının büyümesi, müşteri ve poliçe sayısının artmasının büyük avantajlar sağlayacağını vurgulayarak, “Aramıza yeni katılacak acentelerimiz ile geniş bir dağıtım kanalı ve acente ağı, AXA çatısı altında buluşacağımız yeni çalışma arkadaşlarımız ile güçlenip, müşterilere hizmet sunacağız. Dalda müspet ayrışan, tahlil odaklı, güçlü finansal altyapısı ve sermayesi ile geleceğe inançla bakan organizasyonumuzu geleceğe daha da hazır hale getirmek ve sürdürülebilir kılmak için çalışacağız. Bu bakış açımızı hem Türkiye’de hem de KKTC’de yürüttüğümüz sigortacılık faaliyetlerinde sürdüreceğiz. Acente ağımızın büyümesi, müşteri ve poliçe sayımızın artması da bu mevzuda bize büyük avantajlar sağlayacak” dedi.

TÜM RİSKLERİ KAPSAYACAĞIZ

Ölken; kasko, konut, sıhhat, kurumsal ve ticari sigorta tahlilleri, siber sigortalar, parametrik sigorta üzere yeni jenerasyon sigorta muhtaçlıkları, risk mühendisliği ve danışmanlık hizmetleri en önemli odak alanları olacağını söz ederek, “Aile sigortacılığını geleceğin sigortacılığı olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede müşterilerimizi aileleriyle bir bütün olarak kıymetlendiriyor ve onları etkileyen tüm risk faktörlerini kapsamaya çalışıyoruz. Ayrıyeten, sade, kolay ve sürtünmesiz hizmet anlayışımızı geliştirmeye de devam edeceğiz. AXA Sigorta ve AXA Hayat Emeklilik çatısında gelecek için hazır olmak kültürü her vakit çok kıymetli, teknoloji de bunun en değerli kaldıracı olmaya devam edecek” biçiminde konuştu.

GLOBAL İKİ ŞİRKET

Yavuz Ölken, satın alma kararı ile kıymetli bir adım attıklarına, yasal onayların tamamlanması sürecinin devam ettiğine de değinerek, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte, yasalar çerçevesinde çalışmalarımıza iki farklı şirket olarak devam etmek durumundayız. Küresel iki şirket olarak bu konuya çok dikkatli ve titiz yaklaşıyoruz. Bu süreçlerin tamamlanması ile ortak çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu kapsamda AXA kıymetlerimiz ve her iki şirketin biriktirmiş olduğu güçlü tecrübe bizim için vazgeçilmez olacak. Satın alma sonrasında da müşteri odaklılığımız ve ödeyenden tahlil ortağına dönüşüm yaklaşımımız ile birlikte aile sigortacılığı kavramı etrafında büyüme odaklı anlayışımız devam edecek.”

KUSURSUZ FIRTINADAN ÇIKTIK

2022’nin, yangın ve doğal afetler nedeniyle büyük hasarların oluştuğu, maliyetlerin arttığı, ismine ‘kusursuz fırtına’ denebilecek, zorlayıcı dinamiklerin kelam konusu olduğu bir yıl olduğuna dikkat çeken Yavuz Ölken, şunları söyledi: “Kusursuz fırtınadan en çok etkilenen kesimlerden biri de sigortacılık kesimiydi. Biz kusursuz fırtınadan en az etkilenen şirketler ortasında yer aldık. Hedeflediğimiz büyüme sayılarının üstüne çıktık. Bunun nedeni de, güçlü sermayemiz, güçlü finansal yapımız ve güçlü organizasyonumuzla geleceğe hazırız diyebilen güçlü bir şirket olmamızdı. 2023 yılında da iktisatta ve dalda benzeri dinamiklerin ve belirsizliklerin hâkim olacağını düşünüyoruz. Buna karşın sürdürülebilir gelişim ve büyüme gayemiz olacak.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.