SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Aile Okulu’ yoluyla 1 milyon aileye ulaşıldı

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailelerin farklı eğitimlerle çok istikametli desteklenmesi emeliyle başlatılan Aile Okulu projesiyle bugüne kadar 1 milyon aileye ulaşıldığını açıkladı. Özer, “On ana başlıkta verilen eğitimlerle ailelerimizin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylelikle aile içi bağlantı çok daha güçlü hâle geliyor” dedi.

‘Aile Okulu’ yoluyla 1 milyon aileye ulaşıldı
Akacan The Mall
17.12.2022 12:36
0
A+
A-

‘Aile Okulu’ yoluyla 1 milyon aileye ulaşıldı
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ailelerin farklı eğitimlerle çok taraflı desteklenmesi maksadıyla başlatılan Aile Okulu projesiyle bugüne kadar 1 milyon aileye ulaşıldığını açıkladı. Özer, “On ana başlıkta verilen eğitimlerle ailelerimizin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylelikle aile içi bağlantı çok daha güçlü hâle geliyor” dedi.

Aile içi münasebetler, mesken idaresi ve çocukların davranış idarelerine rehberlik edilmesi maksatları doğrultusunda Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Okulu projesinden bugüne kadar 1 milyon aile yararlandı.

FARKLI ALANLARDAKİ DERSLERLE AİLELER DESTEKLENİYOR
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, aile okulunun 81 vilayette ve birçok farklı alanda uygulandığını belirterek “Sosyal maharet, aile içi bağlantı idaresi ve tesirli irtibat, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, gerilim idaresi, sağlıklı beslenme, etraf, birinci yardım üzere farklı hususlardaki eğitimlerle ailelerimizi çok taraflı olarak destekliyoruz. Şu anda on farklı kısımda süren eğitimlerimiz, farklı mevzuların eklenmesiyle on dört farklı başlıkta sürecek. Eğitime katılan ailelerimiz, eğitim süreci sonunda çocuklarıyla bağlantılarının güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemesi gerektiğini öğrendiğini tabir ederek memnuniyetlerini lisana getiriyorlar” dedi.

Akacan The Mall

1 MİLYON AİLE EĞİTİM ALDI
12 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı açılış merasimiyle 81 ile yaygınlaştırılan projede bugüne kadar on binlerce aileye ulaşıldığına dikkati çeken Özer, şunları söyledi: “Türkiye genelindeki 1000 halk eğitimi merkezimiz vasıtasıyla çok kıymetli bir hizmeti sunarak ailelerimizi çok istikametli desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar 1 milyon ailemize ulaşmış olmaktan büyük memnunluk duyuyorum” dedi.

‘TÜM SÜREÇLERDE AİLELERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ’
“Artık tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yanında olacağız” diyen Özer, farklı alandaki eğitimlerin daima güncelleneceğini söyleyerek şu bilgileri verdi: “Projedeki eğitim bahislerine ‘aile hukuku, Türk edebiyatında aile, ferdî gelişim ve kültürel farkındalık, anne baba tavırları ve çocuk gelişimi’ olmak üzere dört mevzu başlığı daha ekleyerek Aile Okulu ikinci basamak eğitimleri ile ailelerimize ulaşmaya devam edeceğiz. Kültürel kıymetler bağlamında bizim için aile kurumu çok değerli. Biz aileyi ne kadar merkeze alır ve güçlendirip şuurlu kılarsak öğrencilerimizin de okullardaki çok taraflı muvaffakiyetini o kadar desteklemiş oluruz. Toplumumuz da o kadar güçlü hâle gelir zira eğitim yalnızca okul içi faktörle gerçekleşen bir süreç değil; okul dışı, bilhassa aile içindeki faktörler olan eğitim düzeyine, irtibat seviyesine epey bağımlı olan bir süreç. Ailelerimiz eğitimlerle hem tesirli irtibat kurabiliyor hem de teknolojik bağımlılıkla ilgili evlatlarıyla çok daha şuurlu bir formda irtibata geçebilme imkânına sahip oluyorlar. Ayrıyeten tekrar dersler kapsamında kültürel bedeller, ahlaki kıymetler, aile içindeki toplumsal gelişim, tesirli bağlantı, ruhsal gelişimlerle ilgili farkındalıkla ilgili çok değerli bir kazanım elde edilmiş oluyor.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.