SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ahmet Ağaoğlu’ndan özel açıklamalar! “Aynı frekansta karşılık verseydim…”

Ahmet Ağaoğlu’ndan özel açıklamalar! “Aynı frekansta karşılık verseydim…”Spor Toto Üstün Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda şampiyon olan …

Ahmet Ağaoğlu’ndan özel açıklamalar! “Aynı frekansta karşılık verseydim…”
Akacan The Mall
06.06.2022 11:52
0
A+
A-

Ahmet Ağaoğlu’ndan özel açıklamalar! “Aynı frekansta karşılık verseydim…”
Spor Toto Üstün Lig 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonu’nda şampiyon olan Trabzonspor’da lider Ahmet Ağaoğlu, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’da 8 Nisan 2018’de harikulâde genel şurada lider seçilen ve sonrasında yapılan 2 olağan genel şurada da seçimi kazanan Ağaoğlu, Trabzonspor’u şampiyonluğa kavuşturan lider olarak kulüp tarihine geçti. 4 yıllık misyon mühletince 1 Türkiye Kupası, 1 Harika Kupa ve 1 de lig şampiyonluğunu müzeye kazandıran Ahmet Ağaoğlu, grubun şampiyonluğa ilerlediği süreçte yaşananların perde gerisini, toplulukta sağlanan birliğin şampiyonluğa tesirini, yeni dönem çalışmaları ve izlenecek transfer siyaseti hakkında bilgiler verdi.

Lider Ağaoğlu, DHA’nın da içerisinde bulunduğu, bordo-mavili kulüp ve taraftarlarının sahiplenmesiyle başlatılan ‘Mutluluğa kurşun sıkma’ kampanyasıyla şekillenen ve dünya çapında tesir yaratan şampiyonluk kutlamaları, inşası için kampanya başlatılan şampiyonluk anıtı, stadyum ve isim sponsorlukları, futbol kulüplerinin içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve kimi kulüplerin dönem içerisindeki açıklamalarının topluluklarda tansiyonun yükseltmesi üzere konuları değerlendirdi.

Akacan The Mall

“YILLARDIR SESSİZ OLAN YANARDAĞIN PATLAMASI GİBİYDİ” 

Trabzonspor Lideri Ahmet Ağaoğlu, ligin 35’inci haftasında kadronun şampiyonluğunu ilan ettiği Fraport TAV Antalyaspor maçında taraftarların yaşadığı şampiyonluk sevinci karşısında duygulandığını söyledi. Şampiyonluk ilan edildiği o anda fazla bir şey hissedemediği belirten lider Ağaoğlu, “Belki de sürecin içerisinde yaşayan bir insan olarak fazla bir şey hissetmedim. Benim şampiyonlukta duygulandığım yahut çok heyecanlandığım kısmı, Antalyaspor maçında şampiyonluğu resmen ilan etmemizden sonra taraftarda oluşan, yıllardır bu şampiyonluğu bekleyen taraftarda, onun sevincini yaşamak isteyen yahut onu yıllardır hasretle bekleyen taraftardaki his selinin boşalmasıydı. Bir daha da bu türlü bir şeyi insan hayatında güç yaşar diye düşünüyorum. İnanılmaz bir şeydi. İnşallah şampiyonluklarımız devam edecek, bunu o manada söylemiyorum fakat o birinci patlama yanardağın patlaması üzere bir şeydi. Yıllardır sessiz olan bir yanardağ düşünün ve birden teğe patlaması üzereydi. Bu bende 10 dakika filan sürdü. Tahminen süreci içinde yaşayan bir insan olarak ve sorumluluğu da omuzlarınızda taşıyorsunuz. Trabzonspor topluluğunun liderisiniz ve bu türlü çok değerli bir süreçte misyon yapıyorsunuz. Harikulâde bir sorumluluk ve o sorumluluğun sizin üzerinizde yaratmış olduğu bir baskı var. Her ne kadar deneyimli olursanız olun ve ne kadar birikiminiz olmuş olsa dahi 7’den 77’ye, 7’den 97’ye kadar o sevgiyi, ateşi içerisinde taşıyan grubuna karşı kulübüne karşı bağımlılığı hiçbir vakit kaybetmeyen ve bugüne kadar taşımış olan süper bir taraftar topluluğuna sahibiz. Hem o insanların sizin üzerinize yüklemiş olduğu sorumluluk, o sorumluluğun baskısı, beklentileri beni en fazla orada memnun eden şey şampiyonluktan fazla o insanların beklentilerinin gerçekleşmiş olmasıydı. Orada duygusal bir 10-15 dakikalık süreç oldu lakin o kadar. Hayat devam ediyor, yükümüz orada hiç hafiflemedi. Ulusal ekip kampında olanlar hariç oyuncular dinleniyor lakin emin olun ben son 1 ayın içerisinde 8 saat uyuduğumu hatırlamıyorum. 2-3 saat uykuyla oradan oraya gidip geliyoruz. Allah da dayanma gücü veriyor” dedi.

“ÜRETİM SON DERECE ÖNEMLİ”

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı ile mart ayında gelecek dönem planlamasıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını ve dönem bitimiyle uygulamaya geçtiklerini anlatan Ağaoğlu, “Özellikle son 4 yıllık süreçte şunu gördüm. Transfer penceresi kapandığı vakit, şampiyonluk ateşi vakit zaman yanıp sönüyor ancak transfer ateşi hiçbir vakit sönmüyor. Ne medyada ne de taraftarda. Planlama yalnızca transferle hudutlu değil. Hocamızın altyapı konusunda sürdürülebilirlik ve üretme konusunda yaptığı çok kıymetli bir çalışma var. Bilhassa iktisadın geldiği bu noktada kulüplerin finansal açmazın içerisinde olduğu bu süreçte üretim son derece kıymetli. Altyapı da üretimin tek adresi. Planlamada üzerinde konuştuğumuz en değerli hususlardan bir tanesi altyapıydı. Bir başkası sıhhat ve beslenme, tesisler, acilen idman alanlarımızdan birisinin stattaki çim yapısıyla birebir tıpkı olması tarafında talebi vardı. Bu da planın içerisindeydi ve şu an gerçekleşti. 4 numaralı saha hibrit çim yapısında oluşan bir saha şu anda ve tamamlandı. 3 haftaya kadar da üzerinde oynanabilecek bir düzeye gelecek. Bir başkası de teknik heyetin eğitim planlamasıydı. Teknik heyette yer alan yardımcı hocalar ve analizcilerin yurt dışındaki eğitimleri konusu vardı. O da öteki taraftan yürüyor. Son olarak da çok merak edilen transfer konusuydu” diye konuştu.

“HOCANIN ÖNCELİK VERDİĞİ 3 MEVKİ VAR”

Planlama içerisinde futbolcu transferi yapılacak mevkilerin belirlendiğini söz eden Ağaoğlu, “Transferle alakalı olarak geçtiğimiz dönem yapmış olduğumuz çalışmanın bir benzerini şu an yürütüyoruz. Direkt olarak hocanın mevkisel olarak öncelik verdiği 3 mevki var. Onla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bu 3 mevkinin haricinde alternatif olarak takıma katmak istediği oyuncular var. Onlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Bir de hocamızın B planı olarak gitmesi beklenen oyuncuların yerine takıma katacağımız oyuncular var. Onlar da şu anda üçüncü fazda diyelim. O noktada da çalışmalarımız devam ediyor. Bütün maksadımız geçen sene olduğu üzere kilit noktadaki oyuncularımızı hazırlık kampının birinci gününe yetiştirmek” dedi.

“BİZLE İSMİ ZİKREDİLEN OYUNCULAR KULÜP GÜNDEMİNDE DEĞİL”

Ağaoğlu, transfer edilecek oyuncular konusunda isim netleştirmediklerini belirterek, “Daha Avrupa’da transfer penceresi açılmadı. İzleme takımları raporlarını teknik takıma ulaştırdılar. Teknik takımlar üzerinde çalışıyorlar. İşin bir de finansal tarafı var. Kulüplerin idareleri ve finans departmanları gerekli çalışmaları yapacaklar. Ayıracakları bütçeler ne olacak, onlar da hangi mevkilere ve nasıl bir bütçe içerisinde destek yapacakları konusunda yahut satacakları oyuncularla ilgili olarak tam olarak netleştirmiş sayılmazlar. Tabiii ki plan ve programını yaptı ancak daha kimse pazara çıkmadı. Transfer penceresi de açılmadan bu kadar ağır transfer konuşmalarının da gündemde olması emin olun sağlıklı değil. Ortaya 10 tane oyuncu ismi atılıyor, her gün bir diğer oyuncu transfer ediliyor. Mutabakatta son noktaya gelindi, ufak tefek pürüzler kaldı falan filan… Bizle alakalı olarak ismi zikredilen 2-3 oyuncuyla bir arada kontratta son noktaya gelinmesini bırakın o oyuncular Trabzonspor Kulübü’nün gündeminde dahi değil. Taraftarın heyecanını da üst noktada tutmak için daima gündemde tutulan bir mevzu lakin spekülasyona da çok açık bir konu” tabirlerini kullandı.

“ÇOK FARKLI TRANSFERLER BEKLENİLMESİN”

Lider Ağaoğlu, gelecek dönem kadroyu geniş tutma gereksinimini ve taraftarların takıma yıldız oyuncu görme beklentisi hakkında ise “Sürpriz herkes için sürpriz olur. Bakarsınız sizin yapınız ve ekonomik kurallarınıza çok uygun bir oyuncu size de çok katkı vereceğinize inandığınız bir oyuncuyla her an karşılaşabilirsiniz. Bu idare için de sürpriz olur. Herkes için, medya için, taraftar için de sürpriz olur. Şampiyon oldunuz, şampiyon liginde Play-off oynayacaksınız, kümelere kalma bahtınız bir epey yüksek ve çabucak hemen de bizimle tıpkı kalibrede kadrolarla Play-off maçı oynayacağız. Şampiyonlar liginde oynayacağımız için yahut şampiyon olduk diye önümüzdeki sene de tıpkı argümanımızı sürdüreceğiz diye çok farklı transferler beklenilmesin. Trabzonspor’un geçmişte uygulamış olduğu transfer siyaseti neyse o siyasetin bir gibisi uygulanacak. Alışılmış ki kadroyu biraz daha alternatifli ve geniş tutmak zorundayız. Avrupa’da uğraş edeceğiz, Muhteşem Lig’de uğraş edeceğiz, Aralık ayından itibaren Türkiye Kupası maçları oynanmaya başlanacak. Geçtiğimiz seneye kıyasla biraz daha alternatifli ve geniş takıma gereksinimimiz var. Beni tanıyan herkes Trabzonspor’un yıldız futbolcu değil de Trabzonspor’a randıman verecek, Trabzonspor’da performans gösterecek ve Trabzonspor’un uğraş gücüne güç katacak oyunculara muhtaçlığı var. Bugün yıldız futbolcu dediğinizde kimi kaça alacaksınız? Trabzonspor kulübü 10-15 milyon Euro bonservis bedeli yahut bir oyuncuya 3-4 milyon Euro maaş verebilecek finansal yapıya sahip bir ekip değil. Bu bizim için dezavantaj üzere görünen bu durumu çaba gücümüzü artırarak ve topluluğun dinamiklerini kullanarak bu açığı kapatmak fikrinde olan bir kulübüz. Bir manada da bu sene şampiyonluğun gelmesi de bütün bu öğelerin bir ortaya gelmesiyle mümkün oldu. Taraftar tarafında nasıl algılanacak ve pahalandırılacak bilemiyorum ancak çok uzun ve titiz çalışmalar sonucunda gerçekleşen transferler olacaklar bunlar” değerlendirmesinde bulundu.

“HAMSIK’İN DÖVMELERİ ORTASINDA 61’İN OLMASI HOŞ BİR ŞEY”

Trabzonspor’un içinde olduğu ekonomik dezavantajlara karşın topluluğun birlikteliğiyle şampiyonluğa ulaşıldığını ve Marek Hamsik’in hayatının birinci şampiyonluğunu yaşadığı kentin plakası olan 61 sayısını dövme yaptırmasını pahalandıran Ağaoğlu, şunları dedi:

“Finansal olarak baktığınız vakit öteki kulüplerin çok çok gerisindeyiz. Avrupa kulüplerini bırakın bugün Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray’ın gelirlerinin 4’te, 5’te birine sahip olan bir kulübüz. Burada o birliktelik, grup ruhu ve tıpkı dava ve prensip doğrultusunda hareket edecek bir yapıya gereksiniminiz var. Bunu yalnızca oyuncu olarak düşünmek pek yanlışsız olmaz. Hocanızla, idarenizle, idare etrafınızla, kurullarınızla, evvelki periyot liderleriniz, asbaşkanlarınız, yöneticileriniz ve tüm topluluk olarak tıpkı prensip doğrultusunda uğraş ettiğiniz taktirde fakat o ortadaki arayı kapatıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Şu anda geçtiğimiz dönem bunun en hoş örneğini verdik. Sonuç itibariyle Hamsik de bir profesyonel ve bir oyuncu. Ne için geldiğini, nereye geldiğini, yapması gerekenleri biliyordu. Bu birliktelik ruhu esasen bizi doruğa taşıdı ve şampiyonlukla taçlandırdı. Bu pek o kadar garipsenecek bir durum değil aslında. Olması gereken ve üzerinde çalıştığımız şey buydu zati. Dövme kültünü pek fazla bilmediğim için lakin herhalde ehemmiyet arz eden bir şey. Bedeninde o kadar çok dövme var ki. 61’in de orada yer alması hoş bir şey tabiii ki.” 

“CAMİANIN SABRI OLMASAYDI ŞAMPİYONLUK HAYALDEN ÖTEYDİ”

4 yıllık vazife müddetinde çok sayıda gerçek olduğuna inandığı ve ‘keşke yapmasaydım’ dediği anlar yaşadığını anlatan Ağaoğlu, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“İkisi de oldu natürel ki lakin ‘en gerçek karar buydu’ diyebileceğim bir şey yok. Zati doğrular bir ortaya geldiği vakit olay şekillenebiliyor. Tek doğruyla bir noktaya gelebilmeniz mümkün değil. Natürel burada ekonomik disiplin, sportif disiplin, idari disiplin programları ve onun ötesinde en kıymetli şey tahminen de bu yılın genelinde söylersek bütün topluluğun tek yürekle hareket etmesiydi. Bunu daima vurguluyorum zira bir ortaya geldiğimiz vakit bütün güçlerimizi birleştirdiğimiz vakit neleri başarabileceğimizi bu sene ispat ettik. Buna paralel olarak da geçtiğimiz 4 yıllık süreç içerisinde topluluğun tahminen de hiçbir idareye yahut lidere göstermediği sabrı ve takviyesi gördük biz. Bu çok kıymetliydi. Topluluğun o sabrı ve o dayanağı ardımızda olmasaydı aslında bugün şampiyonluğu yakalamamız bizim hayalcilikten de öte bir şey olurdu. Bütün doğrular bir ortaya geldiği için zati bugün bu noktaya geldik fakat bunların çerisinde bilhassa birisini seçin derseniz herhalde en hakikat olan camiayı birleştirmemiz, camiayı plan ve programlarımıza inandırmamız, onların bize olan inancı, itimatla birlikte gösterdikleri sabır ve takviye.”

“SÖRLOTH TRANSFERİ TENKİT ALMIŞTI, GİDİNCE KEŞKE GİTMESEYDİ DENİLDİ”

2019 yılında Alexander Sörloth transfer edildiğinde kamuoyundan çok fazla tenkit aldıklarını fakat vakitle yanlışsız bir atak yaptıklarının anlaşıldığını söyleyen Ağaoğlu, “Keşke yapmasaydım’ dediğimiz çok şey var. Sonuç itibariyle olumsuz olan her şey için ‘keşke yapmasaydım’ diyebilirim. Sonucu olumsuz olan kamuoyu tarafından bilinen şeyler ve bilinmeyen kendi içimizde izole ettiğimiz hususlar da var lakin sonucu olumlu olmayan yahut verimli olmayan her şeyde keşke onu o denli değil de daha farklı yapsaydık. Bunu siz de söyleyebilirsiniz kendi iş hayatınızda. Mesela yapmış olduğunuz her transferi gruba katkı sağlasın diye yapıyorsunuz. Kolay bir örnek vereyim. Sörloth geldiğinde kontrat imzalanacağı vakit çok önemli biçimde eleştirilen bir transferimizdi fakat ortadan 1-2 ay süreç geçtikten sonra ‘iyi ki geldi, güzel transfer’, gittiği vakit da ‘keşke gitmeseydi, niçin gitti’ denilen bir transferdi. Bu çeşit mevzularda başarıyı yakaladığınız yerde tıpkı vakitte çeşitli faktörlerin devreye girmesiyle yapmış olduğunuz bir transferden istediğiniz randımanı alamayabiliyorsunuz. Halbuki çabucak hemen hepsi birebir kriterler çerçevesinde gerçekleştirilen transferler lakin ruhsal olarak oyuncunun uyumsuzluğu kelam konusu olabiliyor. Başka taraftan dönüp baktığınız vakit performans olarak yahut oyun sisteminden kaynaklanan bir uyumsuzluk kelam konusu olabiliyor ve oyuncudan randıman alamayabiliyorsunuz. Bütün âlâ niyetinizle ve olumlu çalışmalar sonucunda yapmış olduğunuz o transfer olumsuz bir transfer olarak bedellendiriliyor. Lakin olumsuz olarak kıymetlendirilmesine karşın yola çıkış formunuz, kulübe, gruba katkı sağlayacağına inandığınız bir transferin ansızın olumsuz bir şeye dönüşmesi. Orada da keşke diyorsunuz ancak ‘keşke’ye giden süreç içerisinde de yola çıkış parametreleriniz hakikat olduğu için yapmış olduğunuz kusur da ne kadar önemli bir yanılgı olarak kıymetlendirilir bilemiyorum lakin her beklediğiniz olumlu neticeyi alamadığınız yerde ‘keşke’yi vakit zaman söylüyorsunuz. 4 yıllık süreç içerisinde herhalde bir oldukça olmuştur” formunda konuştu. 

“TEKLİFLER GELSİN, GÖRÜP DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Ağaoğlu, kadronun yıldız oyuncularından Uğurcan Çakır ve Ahmetcan Kaplan hakkındaki transfer argümanları ve gelecek olası tekliflerde sayısı yüksek tutacaklarını konusunda, “Taban fiyat şudur desem bu çok hoş halde gidecek ilgilenen ekiplerin eline geçecek. Ticarette sayı verilmez. Bu işin bir de ticari tarafı var. Kulübün menfaatleri doğrultusunda başımızda belirlediğimiz bir sayı var fakat bunu piyasaya söylem edeceğimiz bir sayı değil. Teklifler gelsin, görüp değerlendireceğiz. Natürel ki oyuncularımızın bir pahası var ve bunun altında bir teklifle karşılaşırsak fazla düşünmeden geri çeviriyoruz. Öbür taraftan oyuncuyu gönderdiğiniz vakit oyuncunun yerini dolduracak olan oyuncuya ödeyeceğiniz bedel de tıpkı formda belirleyici oluyor. Çabucak çabucak birebir yahut yüzde 30-40’larda bir farkla onun yerine bir oyuncu koyma gereksinim hasıl olursa o vakit oyuncuyu neden gönderiyorsunuz? Oyuncuyu gönderdikten sonra öteki oyuncuyu aldığınız vakit bütün kriterler, parametreler yerine otursa da vakit zaman uyumsuzluk kelam konusu olabiliyor. O vakit yüzde 30-40 hatta yüzde 50 fark için dahi bu riski neden alıyorsunuz? O denli bir transfer kelam konusu olduğu vakit bunlar göz önünde bulundurulacak yahut değerlendirilmeye alınacak konular” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRK FUTBOLU EKONOMİK MANADA İÇLER ACISI”

Trabzonspor’un altyapıdan yetişen yıldızlarından Yusuf Yazıcı’nın Fransız takımı Lille’e transfer edildiği periyotta dünya futbol iktisadının daha güzel durumda olduğunu belirten Ağaoğlu şöyle konuştu:

“Bu işin bir de ticari tarafı var. Yusuf Yazıcı’nın transferi gerçekleştiği vakit pandemi öncesinde dünya futbolunun iktisadı hangi noktadaydı? Ortada önemli bir pandemi süreci yaşandı ve şu anda dünya, Avrupa hatta Türk futbolu hangi noktada? Türk futbolu ekonomik manada zati şu an içler acısı bir durumda. Türk futbolunun ekonomik manada hangi noktada olduğunu kıymetlendirmek lazım. Yusuf Yazıcı transferi gerçekleştiğinde Avrupa futbolunda çok önemli sayıların söylem edilip gerçekleştirildiği bir süreçti lakin bugün çabucak hemen bütün liglerde 2019 yılına kıyasla baktığınızda yüzde 50-60 oranında gelir gerilemesi var.”

“HOCAMIZIN YETKİSİNDE”

Ağaoğlu, yeni dönemde altyapıdan takıma dahil edilecek oyuncular konusunda ise, “Bu sorunun birinci muhatabı hocamız. Kendi takım planlaması içerisinde altyapıdaki oyuncularımızı ne halde değerlendireceği hocamızın yetkisi ve sorumluluğunda. Bu soruya rastgele bir biçimde yanıt vermem hakikat olmaz. Transfer edilecek oyuncunun takımda yer alıp almayacağına da” dedi.

“STADYUMUN İSMİYLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR”

Medical Park Stadyumu’nun ismi, forma göğüs ve forma sırt sponsorlukları için görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Ağaoğlu, “Bu haziran ayının sonuna kadar göğüs ve sırt sponsorlukları neticelenecek. Stadyumum isim sponsorluğuyla alakalı görüşmeler devam ediyor. Biraz daha yüksek bir sayı. Bugünün iktisadı bundan 3-5 sene öncesinin iktisadı değil. Küresel olarak dünya ekonomik ve finansal manada çok sorunlu bir süreçten geçiyor. Biraz daha yüksek bir sayı olduğu için biraz daha uzun vakit alabilir lakin göğüs ve sırt sponsorluğu bu ayın sonuna kadar neticelenir” diye konuştu.

“TEMMUZ AYININ 15’İNE KADAR ÖNEMLİ NOKTAYA GELECEĞİZ”

Lider Ağaoğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğunu ölümsüzleştirmek gayesiyle stadyumun önünde inşa edilmesi planlanan ve 1 milyon TL’lik kampanya başlatılan şampiyonluk anıtı için Temmuz ayını işaret ederek, “Şampiyonluk anıtını kısa bir vakitte da görebilirsiniz de şampiyonluk anıtı için yapılan yahut yapılması planlanan yahut kelamı verilen paraları kasada ne vakit göreceğiz. Bilhassa işin bu tarafına konsantreyim. Varsayım ediyorum ki Temmuz ayının 15’ine kadar orada çok önemli bir noktaya geleceğimize inanıyorum. Bu uzun müddet sonra gerçekleşen birinci resmi şampiyonluğun toplulukta yaratmış olduğu bir heyecan var. Herkes bu işin bir tarafından tutmak ve paylaşmak istiyor fakat ülkenin bir de ekonomik gerçeği var. Dünya ve ülke iktisadı çok zahmetli bir süreçten geçiyor fakat buna karşın topluluğumuz, taraftarlarımız sahiden gereken hassasiyeti ziyadesiyle gösteriyorlar” tabirlerini kullandı.

“AYNI FREKANSTA KARŞILIK VERSEYDİM ÖNLENEMEZ SONUÇLARLA KARŞILAŞABİLİRDİK”

Dönem içerisinde birtakım rakip kulüp liderleri ve yöneticilerinin topluluklarda tansiyon yaratan açıklamaların şuurlu yapıldığını söyleyen ve bunu ‘sorumsuzluk olarak kıymetlendiren Ağaoğlu,  “Biz kulüp liderleri olarak bilhassa büyük toplulukların kulüp liderleri olarak sorumluluğumuzun şuurunda olmak zorundayız. Bugün bütün taraftar kümesi, topluluk sizin ağzınızdan çıkacak olan kelama bakıyor. O süreç içerisinde o kulüp liderinin bütün bu hareket ve telaffuzlarının çok şuurlu olarak yapıldığını biliyorum. 65 yaşındayım, 35 yıldır yöneticilik yapıyorum. Her şeyin ötesinde ben sporcuyum, 13 yaşından beri lisanslıyım hala da lisansım var. 35 yıldır yöneticilik yapıyorum. Spor medyasının çeşitli kademelerinde de istekli olarak misyon yaptım. Ülke sporu ve dünya sporunun yapısını biliyorum. Bazen çok güçlü olabilirsiniz fakat o gücünüzü zekanızla birleştiremediğiniz vakit o güç hiçbir mana tabir etmez. Hatta vakit zaman o güç rakibinizin eline geçebilir. Burada çok hassas davranmamız gereken bir husustu. O süreç içerisinde bilhassa o devirde şayet birebir frekansta yanıt verecek olsaydım bir anda iki büyük camiayı, taraftarını karşı karşıya getirmiş olacaktım ve önlenemez, geri dönülemez önemli ezalar yaratacak sonuçlarla karşılaşabilirdik. Ben bunu büsbütün sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum. Orada iki türlü maksatları olabilirdi. Birisi bizim konsantrasyonumuzu bozmak, bizi o tartışma ortamının içerisine çekerek yarışta kendilerine avantaj sağlamak bizim de performansımızın düşeceğini bekledi herhalde. Bir oburu de biraz daha fazla uç bir nokta. Bunlar sosyolojik toplumsal düşünceler doğuracak telaffuzlar, hareket ve tabirler. Bu türlü bir kasvetin yaşanmış olmasının da ülkenin sosyolojik yapısına ve ülkenin stabilitesi, sükunetine ok önemli ziyan verebileceğine inandığım şeyler. Tahminen bu da düşünülerek yapılmış olabilir lakin hiçbir biçimde ciddiye alınmadan vakit zaman rakibinizin kendinde güç olarak gördüğü öğeleri de rakibinizin elinden alarak kendi gücünüze güç katarak o doğrultuda kullanabiliyorsunuz. Biz galiba bir ölçüde de bunu yaptık. Bütün güçlerini tükettik. Kendi gücümüzü de yalnızca kendi işimize, maksada odaklanarak, saçma sapan yerlerde sarf etmek yerine gayret gücümüzü artırabilecek bir noktada kullandık” dedi.

“KUTLAMALARIMIZ AVRUPA ÜLKE GRUPLARINA MODEL OLDU”

2021 yılı Ağustos ayında Trabzon’da yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden Buyruk Yuşa Atıcı’nın babası Mustafa Atıcı’nın, taraftar kümeleriyle görüşerek fitilini ateşlediği, DHA’nın da içerisinde bulunduğu ve Trabzonspor’un sahiplenmesiyle büyüyen ‘Mutluluğa kurşun sıkma’ kampanyasının şampiyonluk kutlamalarını farklı boyutlara taşıdığını söyleyen Ağaoğlu, ulaşılan tesirden mutlu olduğunu belirtti. Ağaoğlu, kampanyanın sonuçları ve kutlamaların dünyada yankı bulmasıyla ilgili, “O hususta çok önemli çalışmamız. Emeği geçen kulübümüzün medya grubuna, toplumsal medya takımına, bağlantı departmanına, oradaki bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hassas davrandılar ve çok kapsamlı bir çalışma yaptılar. O çalışmanın bir kısmında ben de yer aldım. Asla olmasını istemediğimiz, görmek istemediğimiz şeyler bunlar. Çağ dışı da demeyeceğim. Hiçbir halde hiçbir mana tabir etmeyen bir kutlama hali. Kutlamanın çok daha farklı boyutlarda yapılabileceğini daima olarak işledik. Bırakın can kaybını, en ufak bir yaralanmaya dahi tahammülümüz yoktu. Bunu yalnızca şampiyonluk yahut galibiyet kutlamalarıyla hudutlu tutmayalım. Düğün, nişan, farklı eğlencelerde ve buna emsal maalesef olumsuz ve benim hiçbir biçimde mana veremediğim olay, kaza ve sonucunda yaralanma ve can kayıplarıyla karşılaştık. Bir şeyi gösterdik ki Trabzon insanı artık kutlamayı çok farklı halde, farklı boyutlarda yapıyor ve o noktadan bu noktaya geldik. Geldiğimiz noktada Trabzonspor’un yapmış olduğu kutlama bütün dünyada yankı buldu. Bunun ötesinde son haftalarda görüyoruz şampiyonluklarını ilan eden ve kutlayan bilhassa Avrupa ülkelerindeki ekipleri tamamına yakın bir kısmı için bu kutlamalar bir model oluşturdu. Bizim yaptığımız kutlamanın bir benzerini yapmaya başladılar. O denli umut ediyorum ki artık bundan sonra bu türlü bir şeyi söylem dahi etmeyeceğiz. Hem o denli bir ezadan kurtulmuş olduk hem de kutlamalara da farklı bir boyut getirmiş olduk” değerlendirmesinde bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.