SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Afetlerde hayat kurtaran taşınabilir uygulamalar

Başta sarsıntı olmak üzere doğal afetler sırasında yahut sonrasında hayatınızı kurtarmaya yardımcı olacak birçok taşınabilir uygulama mevcut. Sarsıntı mümkünlüğünü birkaç dakika evvelden hissettirebilen, acil durumlarda yakınlarınıza kısa ileti göndererek…

Afetlerde hayat kurtaran taşınabilir uygulamalar
Akacan The Mall
20.02.2023 10:22
0
A+
A-

Afetlerde hayat kurtaran taşınabilir uygulamalar
Başta sarsıntı olmak üzere doğal afetler sırasında yahut sonrasında hayatınızı kurtarmaya yardımcı olacak birçok taşınabilir uygulama mevcut. Zelzele mümkünlüğünü birkaç dakika evvelce hissettirebilen, acil durumlarda yakınlarınıza kısa ileti göndererek…

HANDE BERKTAN

Kahramanmaraş sarsıntısıyla sarsılan ülkemizde zelzele anında ve sonrasında yaşanan en büyük meselelerden biri bağlantının kesilmesi oldu. Zelzele başta olmak üzere doğal afetlerde hayat kurtaran farklı uygulamalar mevcut. Telefonlarda olması gerekli, kimisi benzeri fonksiyonu gören bu uygulamaları, sizler için derledik.

Akacan The Mall

AFAD ACİL

Afet ve acil durumlarda, AFAD acil taşınabilir uygulaması ile toplanma yerlerinden 112 ile iletileşme kontağına kadar pek çok bilgiye erişebiliniyor. Tek Tuşla Acil Davet işlevi, acil davet görüşmesinin internet üzerinden yapılabilmesine, pozisyon servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilmesine imkan sağlıyor. AFAD Acil taşınabilir uygulaması, enkaz altındaki insanların tek tuşla acil davet yapmasına imkan tanıyor. Taşınabilir uygulamada, kurtarma takımlarıyla sesli görüşme imkanı bulunmayan depremzedelerin kullanabileceği hazır bildiriler yer alıyor.

112 ACİL YARDIM BUTONU

112 Acil Yardım Butonu uygulamasını kullanarak acil durumlarda sizin ya da yakınlarınızın yaşadığı yahut etrafınızda gerçekleşen acil müdahale gerektiren bir olayda acil servisi haberdar edebilir ve uygulamanın göndereceği pozisyon bilgisiyle, size en kısa müddette ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Sıhhat Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘112 Acil Yardım Butonu’ taşınabilir uygulaması, bulunduğunuz adresi bilmiyorsanız yahut sesli olarak 112’ye iletebilecek durumda değilseniz, hayat kurtarıcı olacak.

AKUT GÜVENDEYİM

AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından geliştirilen İnançtayım uygulaması sarsıntı, sel ya da başka acil durumlarda istediğiniz bireylere SMS’le inançta olduğunuzu ve pozisyonunuzu bildirmenizi sağlıyor. Uygulama ile bir afet anında baz istasyonlarının meşgul edilmemesi hedefleniyor. Birebir kentte yaşamayan en az bir yakınınızın numarasını da uygulamaya eklemeniz tavsiye ediliyor.

BRİDGEFY

Bridgefy; İnternet ve SMS olmadan acil durumlarda yakınlarınızla mesajlaşmanızı sağlayan bir uygulama. Bluetooth ve pozisyon servislerinizi açarak 100 metreye kadar olan yakınlarınızla bir afet durumunda, kıymetli ve acil bir vakit diliminde mesajlaşabiliyorsunuz. Meksika merkezli bir yazılım şirketi tarafından geliştirilen bu taşınabilir uygulama, hem internetin hem de telefon altyapısının kullanılamadığı durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Zira bluetooth irtibatı ile haberleşme imkânı sağlıyor.

LIFE 360

Life360, GPS özelliğini kullanarak bir zelzele anında ailenizin ve sevdiklerinizin durumundan lokasyon bazlı haberdar olmanızı sağlıyor. Uygulama içerisinde kümeler oluşturarak ailenizle görüşebilirsiniz. Acil durum tuşu sayesinde de muhtaçlık anında iletileşmek ve yardım istemek mümkün.

SIGNAL OFFLINE

100 metreye kadar internet yahut mahallî ağ olmadan teğe bir ya da küme halinde bağlantı kurmanızı sağlıyor. Etrafınızda birebir uygulamayı kullanan birine inançlı bir halde ses, görüntü, fotoğraf ve metin belgelerini gönderebilirsiniz. Ayrıyeten bu program ile yaptığınız eski sohbetleri data tabanında saklayarak dilediğiniz vakit erişebilirsiniz.

DÜDÜĞÜM

Düdüğüm, enkaz yahut acil durumlarda düdük sesi çıkartarak pozisyonunuzun belirlenmesinde yardımcı olan bir uygulama. Evvelce belirlediğiniz iki farklı numaraya SMS atarak ilgili şahıslara pozisyonunuzu ulaştırıyor. Bu SMS’i alan kişi, uygulama üzerinde ki “yardım et” ekranına sizin enlem ve boylam pozisyon bilgilerinizi ilgili alanlara girerek 1 metreye kadar aralığınızı tespit edebiliyor.

DEPREM DÜDÜĞÜ

Ekran kapalıyken çalışabilen ve daima tekrar eden, yüksek sesli sarsıntı düdüğü sesi sağlıyor. Bildirim ekranı üzerinden denetim edilebiliyor. Zamanlayıcı da eklenebiliyor. Bu yüksek sesli düdük, acil durumlarda, yardıma gereksiniminiz olduğunda, sesinizi duyuramadığınızda, zelzele, sel, tsunami, hortum üzere doğal afetlerde enkaz altındayken kullanmanız için tavsiye ediliyor.

WHISTLE/REAL WHISTLE

Bu uygulama ile arama kurtarma takımlarının daha kolay duyabileceği tiz sesleri telefonunuzdan çıkartabilirsiniz. Çok az şarj yiyen bu uygulama ile çok yüksekte ses çıkartabiliyorsunuz. Whistle uygulaması ‘Android’ aygıtlara indirilebilirken iOS kullanıcıları, AppStore üzerinden Real Whistle uygulamasına erişim sağlayabiliyor.

DEPREM BİLGİ SİSTEMİ 3.0

Kandilli Rasathanesi’ne ilişkin olan Zelzele Bilgi Sistemi, Türkiye genelindeki sarsıntıların canlı olarak izlenmesi için oluşturulmuştur. Uygulama, Kandilli Rasathanesi Sarsıntı Araştırma Enstitüsü ve AFAD bilgilerini kullanıyor. Zelzele bilgileri 10 saniyede bir otomatik olarak yenileniyor. Uygulama, hissedilme ihtimali yüksek (4

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.