SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın alıyor! Tribünde maç izledi, resmi açıklama geldi…

İngiltere Championship grubu Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı, satın almayı planladığı yeni futbol ekibi için harekete geçti. Ünlü iş insanı, İrlanda Premier Lig takımı Dundalk’ın maçını tribünden izledi. Kulüpten de mevzuyla ilgili resmi açıklama geldi.

Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın alıyor! Tribünde maç izledi, resmi açıklama geldi…
Akacan The Mall
25.02.2023 12:06
0
A+
A-

Acun Ilıcalı bir kulüp daha satın alıyor! Tribünde maç izledi, resmi açıklama geldi…
İngiltere Championship takımı Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı, satın almayı planladığı yeni futbol grubu için harekete geçti. Ünlü iş insanı, İrlanda Premier Lig grubu Dundalk’ın maçını tribünden izledi. Kulüpten de hususla ilgili resmi açıklama geldi.

Acun Ilıcalı, Hull City’nin akabinde bir futbol kadrosu daha satın almak için resmi teşebbüslere başladı.

Geçtiğimiz günlerde İrlanda basınından LMFM, Acun Ilıcalı’nın İrlanda Premier Lig takımı Dundalk FC’yi satın almak için harekete geçtiğini duyurmuştu. Haberde Ilıcalı’nın Dundalk FC’yi satın alarak genç futbolculara burada forma talihi vermeyi planladığı tabir edilmişti.

Akacan The Mall

Acun Ilıcalı da daha evvel yaptığı açıklamada Hull City’deki genç oyuncuların gelişimi için bir kulüp daha satın alma niyetinde olduğunu söylemişti.

TRİBÜNDE MAÇ İZLEDİ

Acun Ilıcalı bu haberleri doğrular bir atakta bulundu. Türk iş insanı; İrlanda Premier Lig’in 2’nci haftasında Bohemians’ın Dundalk FC ile oynadığı maçı tribünden takip ederken görüntülendi.

İRLANDA’NIN EN BAŞARILI İKİNCİ TAKIMI

Dundalk FC kulüp tarihinde çok sayıda muvaffakiyete imza attı. İrlanda temsilcisi; İrlanda Premier Ligi’nde 14 sefer şampiyonluğa ulaştı. İrlanda FA Kupası’nda 12 kere zafere ulaşan grup Dundalk FC oldu. Dundalk FC tıpkı vakitte 7 kere İrlanda Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. Dundalk FC, İrlanda Premier Lig’in en başarılı ikinci kadrosu olarak gösteriliyor.

DUNDALK GÖRÜŞMELERİ DOĞRULADI

Dundalk FC’nin sahipleri Sean O’Connor, Andy Connolly ve Alan Clarke; Acun Ilıcalı hakkında çıkan haberlere taraftarların reaksiyon göstermesi üzerine bir açıklama yaptı. İrlandalı taraftarların kulübün satılacağı haberlerine reaksiyon göstermesinin akabinde yapılan açıklamada görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Fanatik’in derlemesine nazaran Dundalk FC’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı:

“Kasım 2021’de devraldığımızdan beri oyuncularımıza ve takımımıza odaklanmak kulübümüzün temel prensibi olmuştur. Kentimizle ilişkisi olan herkesin ekibiyle gurur duymasını ve cuma günlerini o akşamki maçı sabırsızlıkla bekleyerek geçirmesini istiyoruz. Bunu göz önünde bulundurarak, maç günü saha dışı hususlarla ilgili açıklamalar yahut açık mektuplar yayınlamak ülkü olmaktan uzaktır. Lakin, Dundalk taraftarları ve kulüple irtibatlı bireyler tarafından gelecekteki tarafımızla ilgili lisana getirilen kaygılar göz önüne alındığında, fikirlerimizi açıklamak için bugün hepinizle direkt bağlantı kurmamız gerektiğini düşünüyoruz.”

“İlk olarak, çok sayıda taraftarın Birleşik Krallık’tan gelen raporlardan tasa duyduğunu büsbütün anlıyoruz. Öteki bir kulüple potansiyel bir paydaşlığın nasıl çalışabileceğine dair rastgele bir bağlam yahut bilgi olmadan, birçok taraftarın daha fazla sahiplik değişikliği konusunda telaşlı olması elbette kaçınılmazdır. Fakat, destekçilerimiz gerçek tasalarını lisana getirirken onlara karşı açık olmak üzere daha büyük bir sorumluluğumuz var.”

“Geçen yıl yaklaşık 700 taraftar, Taraftar İstişare anketimiz aracılığıyla bize detaylı geri bildirimde bulundu. Taraftarların %75’inden fazlası, kulübü desteklemelerinin en değerli nedeninin ‘kulübün topluluğumuzu temsil etmesi’ olduğunu söyledi. Bu sonuç beklenmedik değildi. Bu nedenle, temel amaçlarımızdan biri topluluk çalışmasıdır. Yakın tarihli bir örnek, Fyffes’in büyük takviyesiyle Harry Taaffe Akıl Sıhhati Programının başlatılmasıdır. Önümüzdeki aylarda topluluk operasyonlarımızı daha fazla alana yaymayı umuyoruz.”

“Bir sonraki ana maksadımız, olağan ki, futbol grubumuzun başarısı. Geçen dönem Avrupa futboluna dönüşü garantiledik. Bu yılki maksadımız, gelişmeye devam etmesi için Stephen’a mümkün olduğunca fazla dayanak sağlamaktır. Brian Gartland’ı yeni Futbol Operasyonları Liderimiz olarak atadığımız sürece, birinci kadronun bütçesi arttı. Birçok kulübün büyük gelişmeler kaydettiği böylesine rekabetçi bir ligde son derece güçlü olsa da, olağanüstü bir menajerimiz, şahane bir teknik yönetici grubumuz ve çok yetenekli ve özverili bir oyuncu kümemiz olduğuna inanıyoruz.”

“YÜZLEŞİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ”

“Diğer bir değerli maksat ise Oriel Park’taki tesisleri güzelleştirmektir. Bu eski bir meseledir ve bununla yüzleşilmesi gerektiğini biliyoruz. Taraftar anketimize katılanların %90’ından fazlasının Oriel Park’ın maksada uygun olmadığını söylemesi şaşırtan değildi. Oriel Park, gurur duyduğumuz bir konut – lakin seyircilerin ve genel kulüp gelişiminin iyileştirilmesinin önünde büyük bir pürüz olduğu açık. Kulübe dahil olan herkes için asıl problem, eski tesislerimizi geliştirirken birebir vakitte alanda yüksek bir standardı nasıl koruyabileceğimizdir. Bu nedenle kulübe daha fazla yatırım yapma mümkünlüğü konusunda açıktık.”

“ORTAKLARA MUHTAÇLIĞIMIZ OLACAK”

“Kulüp, medyada belirtildiği üzere ‘ilgili taraflara teklif edilmedi’. Bu tıp yorumlar, çaresizce kulübü satmaya çalıştığımız izlenimini veriyor. Gerçek şu ki, yalnızca kulübü satmak için çaresiz değiliz, birebir vakitte kulübü satmaya da çalışmıyoruz. Kulüp finansal olarak istikrarlı, ilerliyoruz, Avrupa’ya katılmaya hak kazandık ve bu yalnızca ikinci dönemimizin başlangıcı. Lakin, hudutlarımız konusunda dürüst olmalıyız. Oriel Park’ı tıpkı anda modernize ederken alanda güçlü bir kadro tutma amacımıza ulaşmak istiyorsak ortaklara muhtaçlığımız olacak.”

“GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

“Son 15 ayda, kulübe yatırım yapma mümkünlüğünü araştırmak isteyen 10 önemli kişi yahut küme bize ulaştı. Dundalk Futbol Kulübü’nün gelecekteki gelişiminin, kulübe şahsî olarak sahip olmamızdan çok daha kıymetli olduğunu her vakit savunduk. Bir mülkiyet kümesi olarak, yöneticimize verebileceğimiz dayanağı güzelleştirmeye yardımcı olacak rastgele bir fırsatı değerlendirmemek ve taban iyileştirmeleri yapma sürecini başlatmak çok dar görüşlülük olur. Aksini bildiren haberlere karşın üç farklı kümeyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu tartışmalar, tüm yatırım, hissedarlık ve mülkiyet senaryolarını içerir. Katiyen hiçbir şey kararlaştırılmadı yahut sonuçlandırılmadı.”

“Günler içinde bir mutabakata varılabilir, birkaç hafta yahut ay daha sürebilir yahut hiç gerçekleşmeyebilir. Bu çok öngörülemeyen bir iş. Kulübün faydasına olacak bir muahede yapmaya istekli olsak da, rastgele bir muahedeyi tamamlayabilmemiz için bunun bizi hakikaten heyecanlandıran bir şey olması gerekecek. Alanda rekabet etmemize yardımcı olan topluluk gelişimi ve tesis iyileştirmeleri, tüm tartışmalarımızın mihenk taşıdır. Bir sahiplik kümesi ve Dundalk FC taraftarları olarak, kulübün son yıllarda içinden geçtiği çalkantılı periyodun farkındayız ve herkese bu seçeneklerden rastgele biri başarılı bir sonuca ulaşırsa, Dundalk Futbol Kulübü’nü terk edeceğinden emin olmak istiyoruz. Tüm topluluğumuz, futbol ve gelişim gayelerimizi karşılamak için çok daha güçlü bir pozisyon.”

“Bu tartışmaların birden fazla elbette kapalıdır ve kapalılık mutabakatlarını içerir. Bu mevzuları toplum içinde konuşmak ya da her habere ya da tweet’e reaksiyon göstermek çok güç. Lakin, daha fazlasını yapmamız gerektiğini anlıyoruz. Bir sonraki güncellememiz, Sean’ın Gavin ile bir röportaj için oturacağı Salı günü olacak ve sizi resmi kulüp kanallarımız aracılığıyla sistemli olarak bilgilendireceğiz. Lütfen Kasım 2021’deki devralmadan bu yana aldığımız inanılmaz seviyede dayanağı bize vermeye devam edin. 2022’de kulübün tüm düzeylerini yine inşa etmek için büyük bir zorlukla karşılaştık. Her şey başarılı mıydı? Katiyen hayır. Ele alınması gereken problemler var mı? Elbette, lakin performansımızın en büyük eleştirmenlerinin basında yahut toplumsal medyada olmadığından, Dundalk FC ile günlük olarak ilgilendiklerinden mutlaka emin olabilirsiniz.”

“HERKES ÇOK ÇALIŞIYOR”

“İlk kadromuzdan akademimize ve idaremize kadar herkes kulübü her istikametten geliştirmek için çok çalışıyor. Azınlık yahut çoğunluk hissedarı olarak yeni bir ortakla mutabakata varmamız, bu zorlukların üstesinden gelmeyi kolaylaştıracaktır. Lütfen sahiplik kümesindeki mümkün değişikliklerden korkmayın yahut olumsuz bakış açılarına inanmayın. Tüm kararlar yalnızca kulübümüzü güçlendirmek emeliyle alınacaktır.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.