SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

‘Açık bankacılık ile kurumsal müşterilere yönelik çok farklı tahliller hayata geçecek’

‘Açık bankacılık ile kurumsal müşterilere yönelik çok farklı tahliller hayata geçecek’’Açık bankacılık ile kurumsal müşterilere yönelik çok …

‘Açık bankacılık ile kurumsal müşterilere yönelik çok farklı tahliller hayata geçecek’
Akacan The Mall
13.05.2022 11:37
0
A+
A-

‘Açık bankacılık ile kurumsal müşterilere yönelik çok farklı tahliller hayata geçecek’
‘Açık bankacılık ile kurumsal müşterilere yönelik çok farklı tahliller hayata geçecek’

Bankacılığın evrileceği istikamette açık bankacılık ve platform bankacılığı üzere yeni platformların kıymetine dikkat çeken Garanti BBVA Müşteri Tahlilleri ve Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, yapay zekanın data nedeniyle hayatımıza daha fazla girdiği, daha entegre tahlillerin oluştuğu bir periyoda girildiğini ve burayı da çok önemsediklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Evlioğlu, açık bankacılığın datanın müşteri ismine demokratikleşmesi ismine değerli bir gelişme olduğunun altını çizdi. “Müşterilerimiz istedikleri kurumla, istedikleri formda bilgilerini bir yerde entegre ederek çalışabilecek” diyen Evlioğlu şöyle devam etti: “Müşterilerimiz için farklı yaratıcı tahliller sunabilmek ve ekosistemin de zenginleşmesi ve gelişmesi ismine değerli bir platform sağlayacak. Ben bilhassa kurumsal müşterilere yönelik çok farklı tahlillerin önümüzdeki devirde açık bankacılık ile hayata geçeceğini düşünüyorum.”

‘Bankalar olarak hizmet modellerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor’

Akacan The Mall

Taşınabilir bankacılığın geleceğine de değinen Evlioğlu, bankacılığın müşterinin finansal ömür koçu olma misyonuna yanlışsız evrileceğini düşündüğünü belirtti. Evlioğlu, öbür süreçlerin dijital platformlardan çarçabuk müşterilerin yapabilecekleri süreçler haline geldiğini vurgulayan Evlioğlu, en büyük değişimin bu alanda olmasını beklediğini kaydetti. Evlioğlu, “Öte yandan bizim bankalar olarak hizmet modellerimizi gözden geçirmemiz gerekiyor ki, hepimiz de bunu yapıyoruz. Biz de ağır olarak burada çalışıyoruz. Zira artık, hiç şubemize gelmemiş, dijital yollardan bizim müşterimiz olmuş, milyonlarca müşterimiz var. Bu müşterilerimize nasıl bir hizmet modeli sağlayacağız, nerede nasıl dayanak olacağız konusunda aslında bir yol planımız vardı ancak bu, dijitalleşmenin artmasıyla daima değişen, gelişen bir konu” dedi.

‘Satışların yüzde 85’i dijital kanallardan gerçekleşiyor’

Garanti BBVA’nın 11 milyonun üzerinde faal taşınabilir müşterisi olduğunu söz eden Evlioğlu, eser adedi olarak satışlarının yüzde 85’inin dijital kanallardan gerçekleştiği söyledi. Dijital platformlardaki süreç adetlerinin son iki senede yaklaşık iki kat arttığını kaydeden Evlioğlu, önümüzdeki periyotta bu trendin artarak devam etmesini beklediklerini belirtti. Banka olarak 25 yıldır dijitale kesintisiz yatırım yaptıklarının altını çizen Evlioğlu, “Özellikle taşınabilir etrafındaki dijital bizim için çok çok değerli ve bu alana yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

‘Her ay 4 milyon müşterimiz mobilden finansal sıhhatini denetim ediyor’

Finansal sıhhat ile müşterilerine finansal koçluk yapmak istediklerini vurgulayan Evlioğlu, bu mevzuda dayanak isteyen müşterilerine farklı tekliflerle yardımcı olduklarını tabir etti. Bunun da taşınabilir bankacılık ile çok örtüştüğünü belirten Evlioğlu, “Bu dayanağı sağlayabilmek için elinizde birtakım datalar olmalı ki müşterilerinize muhtaçlık duydukları takviyesi sağlayabilesiniz. Finansal sıhhat ile yapmak istediğimiz de müşterilerimizin hem kısa hem de uzun periyotlu ön göremedikleri kadro harcamaları için planlı bir tertipte finansal idarelerini yapabilmelerine dayanak olmak. Burada şahsileştirme çok kıymetli. O yüzden data çok değerli. Zira her kişinin geliri masrafı, gereksinimleri farklıdır.Yaptığımız araştırmalarda herkes gelirlerini çok net biliyor lakin masraflarını sorduğumuzda birebir süratte cevap alamıyoruz. O nedenle masraflarımızı yönetmek biraz daha güç. Müşterilerimizin tasarruf yapabilecekleri alanları belirleyip şahsileştirilmiş tasarruf planları sunuyoruz” dedi. Aylık 4 milyon müşterilerinin taşınabilir bankacılık uygulamasında finansal sıhhat kısmına girip baktığını ve buradaki tekliflere yönelik aksiyon aldığını söz eden Evlioğlu, “Yolun çok başında olmamıza karşın bu alanda bu sayı hayli değerli. Bu da gösteriyor ki, bu alanda hakikaten bir muhtaçlık var. Biz farklı tahlilleri buraya entegre ettikçe de daha fazla müşterimizin etkileşime girdiği,aksiyon aldığı bir alan olmaya devam edecek” diye konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.