SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

AB’den Amini protestoları nedeniyle İranlı 11 kişi ve 4 kuruma yaptırım

AB’den Amini protestoları nedeniyle İranlı 11 kişi ve 4 kuruma yaptırımAvrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından açıklama …

AB’den Amini protestoları nedeniyle İranlı 11 kişi ve 4 kuruma yaptırım
Akacan The Mall
17.10.2022 22:36
0
A+
A-

AB’den Amini protestoları nedeniyle İranlı 11 kişi ve 4 kuruma yaptırım
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından açıklama yapan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, İran’da Mahsa Amini’nin ölümü ve başlayan protestolara karşı tutumu nedeniyle aralarında İran Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı İsa Zarepur’un da yer aldığı İranlı 11 kişi ve 4 kurumun yaptırım listesine alındığını duyurdu.

AB Dışişleri Bakanları Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, AB ülkelerinin Ukrayna’ya destek vermeye devam ettiğini ve bu kapsamda yeni kararlar aldığını belirterek, “AB’nin Ukrayna’yı Rusya’ya karşı savunma konusundaki kararlılığını gösteren, Güney Kafkasya’da barış ve istikrarı savunmak için ve İran’da insan haklarını savunmak için önemli kararlar aldık” dedi.

 

Akacan The Mall

“İLK KEZ BİR BAKANLA SIĞINAĞINDAN BAĞLANTI KURARAK GÖRÜŞTÜK”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile videokonferans yoluyla görüştüklerini aktaran Borrell, “İlk kez bir bakanla sığınağından bağlantı kurarak görüştük. AB’nin bugün dış politika önceliği bu saldırgan işgale karşı Ukrayna’ya destektir” ifadelerini kullandı.

Rusya’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Borrell, “Putin alan kaybediyor. Politik ve moral olarak geriliyor ama tırmandırıcı olmaya devam ediyor ve sivillere saldırıyor, tıpkı bu sabah olduğu gibi. BM nezdinde Rusya’nın izole edilmesi yöndeki kararı not ettik. Çünkü bu savaş dünyayı ilgilendiriyor’’ dedi.

 

UKRAYNA ASKERLERİ EĞİTİLECEK

AB’nin Ukrayna askerlerini eğitmek için bir askeri misyon kurma kararı aldığını açıklayan Borrell, ‘’Bir askeri eğitim destek misyonu kurma kararı aldık. AB topraklarında 15 Bin Ukrayna askeri eğitilecek. Tüm üye ülkeler birlikte çalışacak. 500 Milyon Euroluk yardımı barış destek fonu kapsamında serbest bırakacağız. Toplamda 3,1 milyar Euroyu ayırmış oluyoruz. Bu buz dağının görünen kısmı bir de AB üyelerinden gelenler de var” dedi.

 

ERMENİSTAN’A AB MİSYONU

Borrell ayrıca, AB’nin Ermenistan’a gönderilmek üzere bir misyon kurma kararı aldığını belirterek, “Bakanlar, Gürcistan ve Ermenistan’da görev yapacak misyonu onayladı. Azerbaycan sınırında görev yapacak kırk kişilik heyet önümüzdeki haftalarda göreve başlayacak. Bu kadar hızlı bir şekilde bu misyonu harekete geçirmemizden ötürü gurur duyuyorum’’ dedi.

 

İRAN’A YAPTIRIM

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Evin Hapishanesini yakından takip ettiklerini belirten Borrell, “İran Dışişleri Bakanıyla tüm mahkumların özellikle de Avrupalı siyasi mahkumların durumunu ve güvencede olmasını görüşüyoruz” dedi.

Mahsa Amini’nin ölümü ve başlayan protestolara değinen Borrell, “Sivil Toplum Kuruluşlarına göre gösterilerde 100’den fazla kişi hayatını kaybetti. Üye devletlerin Büyükelçilerinden gelen öneriler üzerine 11 kişi ve 4 kuruluşu hedef alan yaptırımı onayladık. Masa Amini’nin ölümü ile ilgisi olan herkesi hedef almak istiyoruz. Bu listeyi uzatmaya hazırız. İran hükümetine son verme ve siyasi tutukluları serbest bırakma ve de ifade özgürlüğüne saygı göstermeye çağırıyorum’’ ifadelerini kullandı. Borrell ayrıca, “İran Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı İsa Zarepur, internetin kapatılmasındaki sorumluluğu nedeniyle listeye alındı” dedi.

 

“RUSYA İRAN TARAFINDAN TAHSİS EDİLEN İHA’LAR KULLANIYOR”

Ukrayna’ya yapılan saldırılarda Rusya’nın İran yapımı İHA’lar kullanıldığı iddiaları konusunda İran’ın yalanlamasına rağmen kanıt topladıklarını söyleyen Borrell, ‘’Rusya İran tarafından tahsis edilen İHA’lar kullanıyor. Bakan Kuleba bu tip silahlarla ilgili bilgiler verdi. Biz de bu konuda bilgiler topluyoruz. Bu konuda tepkimizi tüm olanaklarımızla vermeye hazırız. Şimdi kanıt toplamaktayız’’ dedi.

Toplantıda Çin konusunu da ele aldıklarını belirten Borrell, “Çin konusunda kurumum tarafından sunulan bir raporu AB üye ülkeleri inceliyor. İklim değişikliği kadar Çin’e bağlılıklarımız gibi riskleri ve AB menfaatlerini analiz ediyoruz. Çin Başkanı tarafından yapılan konuşmanın içeriğine ilişkin de analizlerimizi yapıyoruz’’ dedi.

 

“SEÇİM YOLSUZLUĞU İDDİALARI VAR”

Bosna-Hersek konusunda da görüşmelerimiz oldu diyen Borrell, “Seçimler iyi organize edildi ancak bazı kamu kurumları hakkında seçim yolsuzluğu iddiaları var. Sırp bölgesi için de oyların yeniden sayılması söz konusu. AB Komisyonu bu ülkeye adaylık önerdi ancak bazı aşamaların geçilmesi gerekiyor. Vaat edilen reformların yerine getirilmesi önceliklerimizdir’’ dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.