SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

ABD’de orta seçim günü

ABD’de orta seçim günüABD orta seçimleri bugün gerçekleşirken anketler Lider Joe Biden için şiddetli bir tabloya işaret ediyor. Satın aldığı …

ABD’de orta seçim günü
Akacan The Mall
08.11.2022 08:52
0
A+
A-

ABD’de orta seçim günü
ABD orta seçimleri bugün gerçekleşirken anketler Lider Joe Biden için şiddetli bir tabloya işaret ediyor. Satın aldığı Twitter’da yaptığı esaslı değişikliklerle dikkat çeken Elon Musk açık bir halde Cumhuriyetçilere oy istedi.

ABD’de Lider Joe Biden ve idaresinin gelecek periyot siyasetleri ve tahminen de bir sonraki başkanlık seçimlerinin akıbeti için kritik ehemmiyet taşıyan ABD Kongresi orta periyot seçimleri bugün gerçekleştirilecek.

Anketler ABD Temsilciler Meclisi’nde Demokratların çoğunluğu kaybedeceğine, Senato’da da Cumhuriyetçilerin en azından 50-50 denkliği yakalayabileceğine işaret ediyor.

Akacan The Mall

Yükselen enflasyon, ufuktaki resesyon ile birlikte kabahat oranında artış ve göç mevzuları Cumhuriyetçi adaylara ivme kazandıran faktörler ortasında gösteriliyor.

Bloomberg’in tahliline nazaran Cumhuriyetçilerin seçimden galibiyetle ayrılması Biden’ın yeni ekonomik ve finansal şoklar karşısında hareket alanını daraltabilir. Ayrıyeten Biden idaresinin Ukrayna’ya şartsız dayanaklarının karşısına da daha güçlü Kongre muhalefeti çıkabilir.

Hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’da Cumhuriyetçi çoğunluk, iflastan kaçınmak için ABD borçlanma tavanını artırma görüşmelerinin geçmişe nazaran daha çetin geçmesine de yol açabilir.

Musk’tan açık çağrı

Öte yandan önümüzdeki seçimler birincilere de sahne oluyor.

Twitter’ı satın alan Elon Musk takipçilerine yaptığı açıklamada açık bir biçimde Cumhuriyetçilere oy verme daveti yaptı.

ABD’de iş insanları ve teşebbüsçüler bilhassa bağışlarla siyasi tercihlerini belirtse de birinci kere bir toplumsal medya teşebbüsçüsü oy tercihleri konusunda bu kadar net bir telkinde bulundu.

Trump’ın ayak sesleri

Bu ortada eski ABD Lideri Donald Trump da üçüncü sefer başkanlık için yarışacağı sinyalini verdi. Orta seçimler için alanda Cumhuriyetçi adaylar lehine çalışan ve mitinglerde konuşan Trump 15 Kasım’da Florida’da “büyük bir duyuru” yapacağını ilan etti.

Ekonomi en değerli başlıklardan biri oldu

Seçim kampanyalarında iktisat birinci sıralarda yer alan gündem hususlarından oldu. Enflasyonla birlikte resesyon kaygıları de ABD iktisadında gündemdeki yerini koruyor.

Goldman Sachs’a nazaran ABD’nin resesyondan kaçınması için hala makul bir patika mevcut. Banka önümüzdeki 12 ayda ABD’nin resesyona girme ihtimalini %35 olarak görmeye devam ederken bu oran öbür Wall Street bankalarının iddialarının epeyce altında bulunuyor. Bankanın en üst seviye ekonomisti Jan Hatzius yayımladığı notta resesyondan ekonomik aktiviteyi ılımlaştırma, nominal fiyat büyümesini yavaşlatma, enflasyonu hafifletme ve işgücü piyasasını yine dengeleme adımlarıyla kaçınılabileceğini belirtti.

Hatzius’a nazaran nominal fiyatlarda son devirde görülen yavaşlama yumuşak iniş senaryosunu destekliyor. Hatzius ISM anketlerinde girdi maliyetlerinin hafiflemesinin, ikinci el araba ile yeni kira fiyatlarının enflasyonda yumuşamaya işaret ettiğini belirtti.

Yine de Hatzius ve bankası Goldman Sachs resesyon beklentileri konusunda Wall Street’in geneline nazaran karşıt düşünüyor. Bloomberg anketine nazaran ekim ayında ekonomistler önümüzdeki 12 ayda ABD resesyonu ihtimalini %60 olarak gördü. Birçok stratejist de Fed’in sıkı duruşunun pay senetlerine de olumsuz yansıyacağını öngörüyor. JPMorgan’dan Marko Kolanovic Fed’in devam eden şahin duruşunun paylar için risk yarattığına dikkat çekti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.