SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

ABD’de artık de kiliseye silahlı saldırı! Biden isyan etti…

ABD’de artık de kiliseye silahlı saldırı! Biden isyan etti…ABD’nin Iowa eyaletinde Cornerstone Kilisesi’nin otoparkında 2 bayan, silahla …

ABD’de artık de kiliseye silahlı saldırı! Biden isyan etti…
Akacan The Mall
03.06.2022 11:37
0
A+
A-

ABD’de artık de kiliseye silahlı saldırı! Biden isyan etti…
ABD’nin Iowa eyaletinde Cornerstone Kilisesi’nin otoparkında 2 bayan, silahla vurularak öldürüldü. Wisconsin eyaletindeki bir mezarlıkta da cenaze merasimi sırasında gerçekleştirilen silahlı akında 20-30 el silah sesi duyulurken 2 kişi yaralandı. Peş peşe gelen yeni hücumlar sonrası ABD Lideri Joe Biden silahlı şiddetin önlenmesi için Kongre’ye davette bulunarak, “Daha ne kadar katliamı kabul edeceğiz? Akın silahlarını yasaklamamız gerekiyor.” dedi.

ABD’de silahlı hücumların gerisi ardı kesilmiyor. Bu defa Wisconsin eyaletine bağlı Racine kentindeki Graceland Mezarlığı, silahlı akına sahne oldu. Geçtiğimiz 20 Mayıs’ta polis tarafından vurularak öldürülen 37 yaşındaki Da’Shontay King’in cenaze merasiminde bir kişi tarafından silahla ateş açıldı.

Müthiş anlar merasimdeki bir kişinin cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Hücumla birlikte büyük dehşet yaşandığı, etraftakilerin panikle kaçıştığı görüldü.

Akacan The Mall

Graceland Mezarlığı’nda inceleme yapan polisler/AP

King’in kardeşi Natasha Mullen, “Onu defnetmek için mezarlıktaydık ve bir anda her yerde mermiler uçmaya başladı” dedi. Cenaze merasimine gerçek çok sayıda el ateş edildiğini açıklayan Racine polisi, 2 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Görgü şahitleri ise 20 ila 30 el silah sesi duyduklarını söyledi.

Saldırganın akıbetine yönelik bir açıklama yapılmadı.

ÇOCUKLAR İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Racine Belediye Lideri Cory Mason yaptığı açıklamada, “Bir aile, sevdiği birinin kaybının yasını tutarken mezarlıkta gerçekleştirilen vahim akın, toplumumuzdaki bu şiddet failleri için yeni bir taban nokta. Şiddet sona ermeli” tabirlerini kullandı. Mason, çocuklara yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, 18 yaşın altındaki herkesin lokal saatle 23.00’te konutta olması gerektiğini bildirdi.

IOWA’DA SİLAHŞLI TAARRUZ: 2 MEYYİT

Silahlı atak gerçekleştirilen öteki bir eyalet ise Iowa oldu. Story County Şerif Ofisinden yapılan açıklamaya nazaran bir saldırgan, Cornerstone Kilisesi’nin otoparkında 2 bayanı silahla gaye alarak öldürdü, akabinde kendi ömrüne son verdi.

Cornerstone Kilisesi’nin önünde bekleyen polisler/AP

” BU SEFER HAKİKATEN BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ”

ABD Lideri Joe Biden, ülkede son devirde artışa geçen silahlı akınlara yönelik Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Teksas eyaletinde 19’u çocuk 21 kişinin, 12 gün evvel New York’ta 10 kişinin öldürüldüğünü hatırlatan Biden, hayatın kaybedenlerin aileleriyle görüştüğünü belirterek, “Hepimize tek bir iletileri vardı, bir şeyler yapın. Yalnızca bir şey yapın, Allah aşkına bir şeyler yapın” dedi.

Biden, “Columbine’dan sonra, Sandy Hook’tan sonra, Charleston’dan sonra, Orlando’dan sonra, Las Vegas’tan sonra, Parkland’dan sonra hiçbir şey yapılmadı. Bu defa, bir şey yapmadan duramayız. Bu kere sefer hakikaten bir şeyler yapmalıyız. Karşı karşıya olduğumuz sorun, vicdan ve sağduyu sorunudur” tabirlerini kullandı.

Kimsenin Anayasa’nın 2. Ek unsurundaki silah edinme hakkını yok saymadıklarını, ABD’de hangi silahların satın alınabileceği konusunda her vakit sınırlamalar olduğunu söyleyen Biden, “Örneğin, makineli tüfekler yaklaşık 90 yıldır federal olarak düzenlenmiştir. Bu kimsenin hakkını elinden almak değildir. Bu, çocukları, aileleri, tüm toplumu, vurulup öldürülmeden okula, markete ve kiliseye gitme özgürlüğümüzü korumaktır” dedi.

Iowa’da Cornerstone Kilisesi’ne düzenlenen silahlı akının akabinde beşerler birbirlerini teselli ediyor/AP

“SİLAHLAR ABD’DEKİ ÇOCUKLARIN BİR NUMARALI KATİLİ”

Biden, “Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezleri tarafından yayınlanan yeni bilgilere nazaran silahlar ABD’deki çocukların bir numaralı katili. Bir numaralı katil. Otomobil kazalarından daha fazla, kanserden daha fazla. Son 20 yılda misyon başındayken ölen polislerin ve askerlerin toplamından daha fazla okul çağındaki çocuk, silahlı şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Bir düşünün, silahla öldürülen misyonlu polislerden daha fazla çocuk, silahlarla öldürülen askerlerden daha fazla çocuk. Allah aşkına, daha ne kadar katliamı kabul edeceğiz? Biz ‘yeter’ demeden evvel daha kaç günahsız Amerikalı canını verecek” sözleriyle harekete geçme davetinde bulundu.

“YA AKIN SİLAHLARINI YASAKLAYALIM YA DA…”

“Her trajediyi önleyemeyeceğimizi biliyorum” diyen Biden, silahlı şiddetle uğraş planlarına değinerek, “Ama burada yapmamız gerektiğine inandığım şey şu. İşte Amerikan halkının ezici çoğunluğunun yapmamız gerektiğine inandığı şey. Teksas’taki, Buffalo’daki ailelerin bize yapmamız gerektiğini söyledikleri şey burada. Atak silahlarını yasaklamamız gerekiyor. Şayet atak silahlarını yasaklayamazsak o vakit bunları satın alma yaşını 18’den 21’e çıkarmalıyız. Silah satışında geçmiş denetimlerini sıkılaştırın. Silah üreticilerini sorumluluktan koruyan dokunulmazlığı kaldırın. Silahlı şiddetin travmasını derinleştiren ve bu şiddetin bir sonucu olarak ortaya çıkan ruh sıhhati krizini ele alın. Bunlar rasyonel, sağduyulu önlemlerdir” biçiminde konuştu.

ABD Lideri Joe Biden/AFP

“ARTIK YETER”

Biden, “Yeter. Kâfi. Bir silahta kaç mermi olabileceğini sonlandırmalıyız. Allah aşkına sıradan bir vatandaş neden 30 mermilik şarjör içeren bir hücum silahı satın alabilsin? Uvalde’deki katliam o kadar yıkıcıydı ki ebeveynler çocuklarını, 9 ve 10 yaşındaki çocuklarını teşhis edebilmek için DNA formülüne başvurmak zorunda kaldı” dedi.

Biden’ın konuşma yaptığı salona silahlı şiddet sonucu hayatını kaybedenlerin anılması hedefiyle mumlar da koyuldu. 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.