SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

ABD İstihbarat sırlarını arkadaşlık için paylaşmış

Ukrayna savaşına dair bâtın Pentagon evraklarını sızdırdığından şüphelenilen Amerikan ordusu çalışanı Jack Teixeira gözaltına alındı. Teixera’nın internette sohbet etmek için evrakları paylaştığı ileri sürüldü.

ABD İstihbarat sırlarını arkadaşlık için paylaşmış
Akacan The Mall
14.04.2023 07:50
0
A+
A-

ABD İstihbarat sırlarını arkadaşlık için paylaşmış
Ukrayna savaşına dair zımnî Pentagon evraklarını sızdırdığından şüphelenilen Amerikan ordusu çalışanı Jack Teixeira gözaltına alındı. Teixera’nın internette sohbet etmek için dokümanları paylaştığı ileri sürüldü.

FBI, son yılların en değerli istihbarat sızıntısından sorumlu olduğuna inanılan Ulusal Hava Muhafızları’nın istihbarat kanadında çalışan 21 yaşındaki Jack Teixeira’yı dün Massachusetts’te düzenlediği operasyonla tutukladı. Amerikan basınına nazaran, sızan evraklardan sorumlu kişi, oyun tutkunları ortasında tanınan bir iletileşme uygulaması olan Discord’da “OG” kullanıcı ismini kullanan ve arkadaşlık arayan yalnız bir erkek. Soruşturmayı yürüten yetkililer, Teixeira’nın “OG” ismini kullandığını doğrulamasa da “sızıntıyla temaslı olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu” belirtti.

‘FBI İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ’

Akacan The Mall

Basına nazaran OG, ele geçirdiği evrakları dışarıdan iştirake kapalı ve ortalarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu özel sohbet grubundakiler ile paylaştı. Silahlar ve ilah hakkında konuşmalar yapan, ırkçı ve saldırgan sözler de kullanan bu arkadaş kümesine bir Amerikan üssünde çalıştığını söyleyen OG’nin paylaşımları başta dikkat çekmedi. Lakin ilerleyen aylarda internette yayılarak 2013’teki WikiLeaks sızıntısından beri en önemli güvenlik açığı haline geldi. Discord, yetkililerle işbirliği yaptıklarını açıklarken sunuculara yüklenmiş lakin şimdi kamuoyuna yansımamış daha fazla evrak olduğu ileri sürüldü.

RUS ORDUSUNA SIZMIŞ

Bu ortada evraklara dair yeni detaylar da ortaya çıkıyor. New York Times, sızan evraklar ortasındaki 27 sayfalık bir yığının, Rus hükümeti içindeki çatlakları ortaya çıkardığını yazdı. Dokümanlara nazaran Rus iç istihbarat teşkilatı FSB, Savunma Bakanlığı’nı “Ukrayna’daki kayıplarını gizlemekle” suçluyor. FSB yetkilileri, bakanlığın verdiği sayıya Ulusal Muhafızlar, Wagner paralı askerleri ve Çeçen başkan Ramzan Kadirov’un savaşçılarının dahil olmadığından şikâyet etmiş. Tekrar dokümanlarda, Wagner kuvvetlerini yöneten Yevgeny Prigozhin’in, savaşçılarının gereksinim duyduğu cephaneyi almakta zahmet çektiği, bu materyalin Rus ordusunca alıkonulmasından şikâyet ettiği bilgisi yer alıyor. ABD istihbaratının casuslar üzerinden değil, bağlantı dinlemelerinden elde ettiği anlaşılan bilgiler, Washington’un Rus istihbaratı ile ordusunun derinlerine erişebildiğini gösteriyor.

ABD, BM’NİN İŞVERENİNİ DA İZLEMİŞ

Sızan Pentagon dokümanlarına nazaran Washington, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i de dinlemiş. Guterres’in Rusya lehine hareket ettiğini düşünen ABD, özel görüşmeleri kayıt altına almış. Guterres ve yardımcısının dahil olduğu özel görüşmelerin yer aldığı evraklarda, BM başkanının Ukrayna savaşı ve kimi Afrikalı başkanlar hakkındaki müşahedeleri anlatılıyor. Tahıl koridoru muahedesinin devamı için Guterres’in Rusya’nın ihracat kabiliyetini arttırma tarafındaki eforu, “Rusya çıkarına hizmet” olarak yorumlanıyor. Moskova, Rus tahılı ticarete husus edilmezde muahedeyi iptal edeceğini söylüyor. BM’den bahisle ilgili şimdi açıklama gelmedi. Sızıntılar ile ABD’nin, Ukrayna’ya silah göndermekte isteksiz davranan Güney Koreli yöneticileri de dinlediği ortaya çıkmış, Seul idaresi mevzuyu Washington ile görüşeceklerini açıklamıştı.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.