SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

ABD: Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli

ABD: Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeliABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, Rusya’nın kontrolündeki …

ABD: Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli
Akacan The Mall
25.08.2022 23:37
0
A+
A-

ABD: Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna topraklarında bulunan Zaporijya Nükleer Santrali’ne ilişkin yaptığı açıklamada, “Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli. Rusya’nın santraldeki enerjiyi silahlandırmaya veya başka bir yere yönlendirmesine yönelik herhangi bir çabasına karşıyız” dedi.

Rusya’nın 4 Mart’ta kontrolünü ele geçirdiği Ukrayna topraklarındaki Zaporijya Nükleer Santrali’nin ulusal elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk kez kesildiğinin bildirilmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel konuya ilişkin açıklamada bulundu. Patel, Zaporijya Nükleer Santrali’nde üretilen elektriğin haklı olarak Ukrayna’ya ait olduğunu vurgulayarak, Rusya’nın santrali Ukrayna elektrik şebekesinden ayırma ve işgal altındaki bölgelere yönlendirme girişiminin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Santral çevresindeki çatışmalara değinen Patel, “Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli. Rusya’nın santraldeki enerjiyi silahlandırmaya veya başka bir yere yönlendirmesine yönelik herhangi bir çabasına karşıyız” dedi. Santral bölgesinde anormal seviyede radyasyon olduğuna dair hiçbir belirti olmadığına değinen Patel, tesisteki Ukraynalı personelin “cesaretini ve özverisini” takdir ettiğini dile getirdi.

Akacan The Mall

“CİDDİ BİR NÜKLEER OLAY”

Silah Kontrolünden Sorumlu Devlet Müsteşarı Bonnie Jenkins ise yaptığı açıklamada, Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın tesisin güvenliğinden sorumlu olduğunu belirterek, “Onların Zaporijya nükleer santralindeki eylemleri, yalnızca Ukrayna halkını ve çevresini değil, aynı zamanda komşu ülkeleri ve tüm uluslararası toplumu da tehdit edebilecek ciddi bir nükleer olay riski, tehlikeli bir radyasyon salınımı oluşturuyor” dedi.

Jenskins, “Rusya, Zaporijya Nükleer Santrali’nin kontrolünü Ukrayna’ya geri verir ve Ukrayna’nın egemen topraklarından tamamen çekilirse, radyasyon salınımı riski neredeyse tamamen ortadan kaldırılabilir” ifadelerini kullandı.

ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ’NİN ULUSAL ELEKTRİK ŞEBEKESİYLE BAĞLANTISI İLK KEZ KESİLDİ

Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom tarafından yapılan açıklamada, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali’nin çalışan son iki reaktörünün yakınlarındaki yangınlar nedeniyle nükleer santrali şebekeye bağlayan elektrik hatlarının zarar gördüğü bu nedenle ulusal elektrik şebekesiyle bağlantısının kesildiği aktarılmıştı. Santralin ulusal elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk kez kesildiği vurgulanan açıklamada, “Böylece, (Rusların) eylemleri, santralin elektrik şebekesinden tamamen ayrılmasına neden oldu. Santral tarihinde bir ilk” denilmişti.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından yapılan açıklamada ise, santrale elektrik arzının günün ilerleyen saatlerinde yeniden sağlandığı aktarılarak, “Ukrayna UAEA’ya Zaporijya Nükleer Santrali’nin gün içinde en az iki kez elektrik hattıyla bağlantısını kaybettiğini, ancak şu anda tekrar açık olduğunu söyledi” denildi.

Zaporijya Nükleer Santrali’nin 6 nükleer reaktörü ve 5 bin 700 megavat-saat elektrik üretim kapasitesi bulunurken, santral Ukrayna’daki toplam elektriğin yüzde 20’sini sağlıyor.

BİDEN, UKRAYNA’YA DESTEĞİNİ YİNELEDİ

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Görüşmede, Biden’ın ABD’nin Ukrayna’ya desteğini yinelediğini belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, “Başkan, dün açıklanan yaklaşık 3 milyar dolarlık silah ve teçhizat duyurusu da dahil olmak üzere, kendilerini Rus saldırganlığından korumaları için ABD’nin Ukrayna’ya verdiği desteği yineledi. Ukrayna’yı bu hafta özellikle önemli bir Bağımsızlık Günü olarak kutladığı için tebrik etti” dedi.

Jean-Pierre, Biden ve Zelenski’nin Rus kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki durumu tartıştıklarını ve yönetimin bölgenin aktif bir savaş bölgesi olmaması gerektiği yönündeki görüşünü yinelediğini kaydetti.

“RUSYA’YI SAVAŞ SUÇLARINDAN SORUMLU TUTMANIN ÖNEMİNİ TARTIŞTIK”

Biden ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Zelenski ise, “Biden ile harika bir görüşme gerçekleştirdik. ABD’nin Ukrayna halkına güvenlik ve finans alanındaki sarsılmaz desteği için teşekkür ediyoruz. Ukrayna’nın saldırgana karşı zafere giden yolda atacağı diğer adımları ve Rusya’yı savaş suçlarından sorumlu tutmanın önemini tartıştık” açıklamasında bulundu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.