SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

AB: Ukrayna’daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir tesiri var

AB: Ukrayna’daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir tesiri varAvrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Ursula von Der Leyen, AB Kurulu Lideri Charles …

AB: Ukrayna’daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir tesiri var
Akacan The Mall
24.06.2022 20:22
0
A+
A-

AB: Ukrayna’daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir tesiri var
Avrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Ursula von Der Leyen, AB Kurulu Lideri Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Avrupa Birliği (AB) Başkanlar Doruğu’nda bir ortaya gelerek, “Ukrayna’daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir tesiri var” sözlerini kullandı.

 

Belçika’nın başşehri Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Başkanlar Zirvesi’nde 2’nci gün sona erdi. Avrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Ursula von Der Leyen, AB Kurulu Lideri Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan’ın Avrupa Birliği (AB) üyeliği müracaatlarının yanı sıra, Avrupa iktisadının güçlendirilmesine ait açıklamalarda bulunuldu. AB Kurulu Lideri Von Der Leyen yaptığı konuşmada, “Bugün, Avrupa Doruğu sırasında, iktisat üzerine derinlemesine görüşme fırsatı bulduk. Avrupa bölgesinin her ne kadar savaştan evvel beklediğimizden daha az da olsa 2022 ve 2023’te büyümeye devam etmesi bekleniyor. Ukrayna’daki savaşın hem büyüme hem de enflasyon üzerinde ağır bir tesiri var. Rusya’nın gaz konusundaki yıkıcı aksiyonunu, besin ve güç kesimlerinin ötesinde fiyat artışlarını gördük. Bu nedenle, bilhassa en savunmasız olan toplumlarımızın üzerindeki ekonomik ve toplumsal tesirlerin nasıl azaltılabileceğini tartıştık. Rus gazının Avrupa’ya teslimatında yaşanabilecek aksaklıklarla başa çıkmak için gereğince hazırlıklı olma konusunda çalışıyoruz” dedi. Leyen, “Sorunumuzun temel nedeni, kurtulmamız gereken fosil yakıta olan bağımlılığımızdır. Güç arzımızı çeşitlendirmek için yaklaşık 300 milyar euro ayırarak AB kaynaklarının yine güçlendirilmesini sağlıyoruz. İkinci olarak güç verimliliğini artırmayı ve üçüncü olarak yenilenebilir gücümüzün tedarikini arttırmayı sağlayacağız” sözlerini kullandı.

Akacan The Mall

Leyen ayrıyeten daha güçlü bir Avrupa Birliği oluşturma doğrultusunda, AB’nin 27 üye ülkesiyle ortak bir AB acil durum planı üzerinde çalıştığını söyleyerek, “Rusya’nın gaz dağıtımlarıyla alakalı daha fazla aksamayla başa çıkmak için hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu hususta ulusal acil durum planlarının kâfi olduğundan emin olmak için çok çalışıyoruz. Ortaklarla materyalleri çeşitlendirmek ve AB ülkeleriyle acil talep azaltma planı üzerinde çalışıyoruz. Bunu yapıyoruz zira Covid-19 salgınından dersimizi aldık. Birlik olarak hareket ettiğimizde daha güçlü olduğumuzu ve muazzam bir tesirimiz olduğunu gördük” dedi.

AB Kurulu Lideri Charles Michel ise basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Enflasyon hepimiz için büyük bir tasa kaynağıdır. Rusya’nın saldırganlığı güç ve besin fiyatlarını arttırıyor. Bütün bunlar vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi direkt etkiliyor. Bu doğrultuda birleştik ve ekonomik siyaset reaksiyonlarımızı yakından koordine etmeye karar verdik” sözlerini kullandı.

Ukrayna, Moldova ve Gürcistan’a AB üyeliği adaylığı

AB Komitesi Lideri Leyen ayrıyeten Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve AB Komitesi Lideri Michael ile AB Başkanlar Tepesi’nde yaptığı görüşmeleri içeren ortak bir basın bildirisi yayınlayarak, “Bugün, Avrupa için hoş bir gün. Ukrayna ve Moldova’ya Avrupa ailesinin bir kesimi olmak için aday statüsü verildi. Gürcistan’a ise AB üyesi olma perspektifi verilmiştir” dedi. Ortak basın açıklamasında, “Avrupa için belirleyici bir an olan bu hoş bir günde Ukrayna Devlet Lideri Vladimir Zelenskiy, Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu ve Gürcistan Devlet Lideri Salome Zurabişvili’yi samimiyetle tebrik ediyoruz. Her 3 ülke de Avrupa ailemizin birer kesimi, bundan hiçbir vakit kuşkumuz olmadı. Önderlerin bugün aldığı tarihi karar da bunu doğruluyor. Üçüne de AB’ye iştirak perspektifi veriyor ve önünüzdeki yolu ortaya koyuyor” sözleri kullanıldı.

Açıklamada, “Elbette, ülkelerin iştirak sürecinin bir sonraki kademesine geçmeden evvel yapması gerekenler var, lakin hepsinin mümkün olduğu kadar süratli hareket edeceklerine ve gerekli ıslahatları uygulamak için mümkün olduğunca sıkı çalışacaklarına inanıyoruz. Bu ıslahatlar yalnızca Avrupa’ya iştirak yolunda ilerlemeleri gerektiği için değil, her şeyden evvel ülkeleri ve demokrasileri için âlâ olduğu için önemlidir” tabirleri yer aldı.

AB Kurulu Lideri Leyen, “Bugün aldığımız kararın hepimizi güçlendirdiğine derinden inanıyorum. Bu karar Rusya’nın saldırganlığı karşısında Ukrayna, Moldova ve Gürcistan’ı ve Avrupa Birliği’ni güçlendiriyor. Zira Avrupa Birliği’nin dış tehditler karşısında birlik içinde ve güçlü olduğunu dünyaya bir kere daha gösteriyor” formunda konuştu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.