SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

AB, Rusya’ya 11’inci yaptırım paketini hazırlıyor

Avrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik hazırlanan 11’inci paketin yaptırımların delinmesi yahut etrafından dolaşılmasını önleyecek yeni ögeler içereceğini söyledi.

AB, Rusya’ya 11’inci yaptırım paketini hazırlıyor
Akacan The Mall
24.03.2023 05:50
0
A+
A-

AB, Rusya’ya 11’inci yaptırım paketini hazırlıyor
Avrupa Birliği (AB) Kurulu Lideri Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik hazırlanan 11’inci paketin yaptırımların delinmesi yahut etrafından dolaşılmasını önleyecek yeni ögeler içereceğini söyledi.

Von der Leyen ve AB Kurulu Lideri Charles Michel, Brüksel’de gerçekleştirilen AB Önderler Doruğu’nun birinci gün oturumları bitiminde basın toplantısı düzenledi.

Yaptırımların delinmesi ve mevcut yaptırımlardaki boşlukların giderek ciddileşen bir durum halini aldığına dikkati çeken von der Leyen, “Yaptırım uyguladığımızda karşı taraf yaptırımlardan kaçınmak ve yaptırımların altını oymak için her yolu deniyor.” diye konuştu.

Akacan The Mall

Von der Leyen, Rusya’ya karşı en son kabul edilen 10’uncu pakette mevcut yaptırımların uygulanmasını güçlendiren, boşlukları gideren ve delinmesini önleyen çeşitli ögeler yer aldığına işaret etti.

AB’nin yaptırımlar konusunda bir temsilci atadığını ve bu kişinin yaptırımların ihlal edildiğinin gözlemlendiği ülkelerle görüştüğünü anlatan von der Leyen, yaptırımların ihlalinin önlenmesi konusunda ahenk sağlamak ve bilgi paylaşmak için G7 ülkeleri ile de ağır biçimde çalıştıklarını vurguladı.

Von der Leyen, AB’nin 10’uncu yaptırım paketinde, kelam konusu önlemleri ihlal eden üçüncü ülkelerdeki şahıslar, şirketler yahut kuruluşların listelenmesi imkanını getirdiklerini anımsattı.

Yaptırımların ihlaline yönelik çeşitli tedbirler aldıklarına işaret eden von der Leyen, “Bu tedbirler katiyetle kâfi değil. Bu nedenle 11’inci yaptırım paketi temel olarak yaptırımların etrafından dolaşılmasının nasıl önleneceği meselesiyle ilgilenecek.” sözünü kullandı.

Von der Leyen, toplantıda değerli başlığın iktisat ve endüstrinin rekabetçiliği olduğuna dikkati çekerek, global rekabetin çok kuvvetli bir hal aldığını söyledi.

“AB’nin kendi pak teknoloji sanayisini geliştirmesi için hala yapması gerekenler var.” diyen von der Leyen, bu mevzuda Yeşil Mutabakat Sanayi Planı hazırladıklarını hatırlattı.

Von der Leyen, iki hafta evvel net sıfır sanayi ve kritik ham unsurlar yasa tekliflerini hazırladıklarını anımsatarak, Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkelerin bu maddelerin yürürlüğe girmesi için süratli hareket etmesi gerektiğini belirtti.

AB pazarındaki mevcut manilerden süratle kurtulmalarının ehemmiyetini vurgulayan von der Leyen, sermaye piyasaları birliğini derinleştirmeleri ve bankacılık birliğini de tamamlamaları gerektiğini anlattı.

Von der Leyen, “Altyapı ve son teknoloji projelere büyük kamu yatırımlarına gereksinimimiz var. Bunun için de sürdürülebilir kamu finansmanı gerekiyor.” diye konuştu.

Ar-Ge harcamaları artmalı

AB ülkelerinin AR-GE harcamalarının artırılmasının kıymetine dikkati çeken von der Leyen, muvaffakiyetin anahtarının inovasyon olduğunu, AB’nin 20 yıl evvel AR-GE’ye GSYH’nin yüzde 3’ünü yatırma amacı belirlemesine karşın bu oranın yüzde 2,3 düzeyinde kaldığını, rakiplerin ise çok daha yüksek harcama yaptığını anlattı.

Bürokrasiyi hafifletme hazırlığı

AB Kurulu Lideri Michel de rekabetçilik, tek pazar ve güç problemleri hakkında kapsamlı bir tartışma gerçekleştirdiklerini belirterek, başkanların Avrupa’nın daha rekabetçi olması için idari yükü hafifletmek, teşebbüsleri kolaylaştırmak, prosedürleri hızlandırmak, akıllı kurallar ve düzenlemelerle ilerlemek için birlikte çalışma taahhüdünde bulunduklarını söyledi.

“Dijital ve yeşil dönüşümü muvaffakiyetle tamamlamak için inovasyona yapılan yatırımlarda da daha savlı olmamız gerekiyor.” diyen Michel, bunu desteklemek için özel sermayeyi harekete geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

ABD, enflasyonu düşürme kanunuyla stratejik yatırımlara değerli teşvikler sağlıyor. AB; ABD ve Çin üzere ülkelerdeki teşvik ve desteklemeler karşısında Avrupalı üreticilerin rekabet avantajını kaybetmesinden çekiniyor ve bu alanda tedbir almaya çalışıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.