SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

A Ulusal Basketbol Ekibi’nin zafere inancı tam: Zoru başaracak gücümüz var | Buğrahan Tuncer’den serzeniş: Sözlerim yanlış yere çekildi, herkesin gözyaşları vardı…

A Ulusal Basketbol Ekibi’nin zafere inancı tam: Zoru başaracak gücümüz var | Buğrahan Tuncer’den serzeniş: Sözlerim yanlış yere çekildi, herkesin …

A Ulusal Basketbol Ekibi’nin zafere inancı tam: Zoru başaracak gücümüz var | Buğrahan Tuncer’den serzeniş: Sözlerim yanlış yere çekildi, herkesin gözyaşları vardı…
Akacan The Mall
09.11.2022 09:37
0
A+
A-

A Ulusal Basketbol Ekibi’nin zafere inancı tam: Zoru başaracak gücümüz var | Buğrahan Tuncer’den serzeniş: Sözlerim yanlış yere çekildi, herkesin gözyaşları vardı…
12 Dev Adam, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci tıp I Kümesi’nde Belçika ve Sırbistan ile hayati 2 maça çıkmaya hazırlanırken ulusal basketbolcularımız Spor Arena’nın Youtube kanalına özel açıklamalar yaptı.

 A Ulusal Erkek Basketbol Kadrosu, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci cins I Kümesi’nde Belçika ve Sırbistan ile değerli maçlara çıkacak. 

11 Kasım Cuma günü İstanbul Sinan Fazilet Spor Salonu’nda Belçika, 14 Kasım Pazartesi günü ise deplasmanda Sırbistan ile karşılaşacak A Ulusal Erkek Basketbol Grubu’nda gaye 2’de 2’yle Dünya Kupası yolunda kayıpsız ilerlemek.

Akacan The Mall

Kritik maçlar öncesi düzenlenen medya gününde Spor Arena Youtube kanalına özel açıklamalar yapan ulusal basketbolcularımız Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Onuralp Bitim, Buğrahan Tuncer ve Kenan Sipahi merak edilen sorulara samimi cevaplar verdi.

GÖKSENİN KÖKSAL (GALATASARAY NEF)

Geride kalan maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Önümüzde kuvvetli iki maç var ve elemelerde toplamda 4 maça çıkacağız. Dünya Kupası’na gidebilmemiz için 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Ulusal Kadro’nun Dünya Kupası bahtını nasıl değerlendiriyorsun?

– En değerli şey maç maç düşünmek. Şu anki maksadımız Belçika maçını kazanmak. Daha sonrasında da Sırbistan deplasmanı var. Sırbistan’da da Euroleague oyuncuları gelecek, kolay olmayacak. Birinci başta burada Belçika’yı yenip daha sonra Sırbistan’da kazanmak istiyoruz. Maç maç düşünürsek talihimizin yüksek olduğunu düşünüyorum. 

Lig, Avrupa ve Ulusal Grup… Oyuncular güçlü bir süreçten geçiyor. Ekibin fizikî ve mental durumu ne durumda?

TAKIM OLARAK MORALİMİZ YÜKSEK

– Çok kolay bir maç programımız yok. Euroleague oyuncuları maç için gidip geri gelecekler. Lakin moralimiz yüksek, birinci başta 2’de 2 yapıp daha sonra kalan maçları kazanarak Dünya Kupası’na katılmak istiyoruz.

Tekrardan Ulusal Kadro formasına kavuştun, neler hissediyorsun?

BİR TÜRK OLARAK BU FORMAYI TAŞIMAK BÜYÜK BİR GURUR

– Geçen dönem da geniş takımda vardım fakat Anadolu Efes maçında bir sakatlığım olmuştu. Natürel ne vakit misyon gelirse bir Türk olarak bu formayı taşımak bizim için çok büyük bir gurur. Takımda olurum ya da olmam ancak en kıymetlisi misyon geldiğinde bu formayı en âlâ formda taşıyabilmek. Tıpkı heyecan ve tıpkı memnunlukla buraya dahil oldum, çok hoş bir şey benim açımdan.

Taraftara bir bildirinin var mı? Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

HERKESİ MAÇA BEKLİYORUZ

– Bütün herkesi maça bekliyoruz. Çok hoş bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Belçika, Sırbistan kadar kuvvetli bir ekip değil ancak taraftarımızı ardımıza alıp burada hoş bir galibiyet alarak Türk halkına armağan etmek istiyoruz.

ONURALP BİTİM (FRUTTİ EXTRA BURSASPOR)

Dünya Kupası’na gidebilmemiz için 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Ulusal Kadro’nun Dünya Kupası’na gitme talihini nasıl görüyorsun?

MİLLETÇE SIKINTI OLAN ŞEYLERİ SEVİYORUZ

– Biz, Türk Ulusal Takımı’yız. Milletçe güç olan şeyleri sevmemiz üzere bir gerçek var. Onun haricinde çok kaliteli bir kadroyuz. 4’te 4 yapabileceğimize inancımız tam. Natürel ki güç ve çok kısa bir müddet içerisinde hazırlanmak durumunda kalıyoruz. Gün gün bakmamız gereken bir süreçteyiz, şu anda da fotoğrafın tamamına bakarsak, 4’te 4 göze biraz büyük gelebilir fakat bizim şu anda bütün konsantrasyonumuz konutumuzda oynayacağımız Belçika maçı ve sonrasındaki Sırbistan maçı. Umarım istediğimiz sonuçları adım adım alarak sıkıntı olarak nitelendirdiğimiz sonuca gideriz.

Oyuncular olarak sık bir fikstürden geçiyorsunuz. Hem fizikî hem de zihinsel açıdan şiddetli bir süreç. Şu anda Ulusal Kadro’nun motivasyon durumu nasıl, hazır mıyız?

MENTAL OLARAK HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

– Nitekim güçlü bir süreç, atlet olarak bunu söyleyebilirim. Avrupa’nın en kaliteli liglerinden birine sahibiz, birebir vakitte Avrupa ligleri de çok korakor… Dönem ortasında Ulusal Grup mental olarak zorlayıcı mı? Evet lakin bizim işimizin bir kesimi ve buna hazır olmalıyız. Şu anda hepimizin fizikî olarak yorgun olsa da mental olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta bu ulusal forma, bu formayı giydiğinizde her vakit hazır olmalısınız.

Avrupa Şampiyonası’nda kâfi süreyi bulamadın lakin Dünya Kupası Elemeleri’nde gözler üzerinde olacak. Ulusal Kadro performansını nasıl buluyorsun?

ÖNEMLİ OLAN KADRO OLARAK DÜZGÜN BİR SONUÇ ALMAMIZDI

– Avrupa Şampiyonası benim için geçmişteki bir sayfa. Muhakkak isteğim kadar müddet alamadım lakin burası Ulusal Ekip; ferdî olarak düşünmeden evvel, grup olarak düşünmeliyiz. Değerli olan ekip olarak uygun bir sonuç almamızdı lakin alamadık ne yazık ki, önümüze bakmamız gerekiyor. Bu ekibin içinde daha fazla rolüm olduğu gerçeği var, ben de bu vazifesi, tüm sorumluluğumla yansıtmaya çalışacağım.

Bursaspor’da çok âlâ bir periyotta geçiyorsun, çok formdasın. Bursaspor’da kalman biraz sürpriz oldu. Bundan sonraki süreçte gayelerin neler, Euroleague’de görebilir miyiz seni?

ÇOK YANLIŞSIZ BİR KARAR VERDİĞİMİ BİLİYORUM

– Bursaspor’da kalmam birden fazla insan için sürpriz oldu. Lakin hiçbir vakit ikinci bir niyete yer vermedim aklımda. Çok hakikat bir karar verdiğimi biliyordum ve hala da bundan eminim. Bence herkes gün geçtikçe daha güzel anlıyor. Koça da demiştim, ‘İnsanlar Bursaspor’a geldiğimde bana meczup demişti, kalacağımı öğrendiklerinde daha da meczup olduğumu düşünecekler’ diye. O da güldü. Benim için çok uygun bir ortam, Koç Dusan Alimpijevic benim mesleğimdeki en kıymetli insan. Uygun bir koçun dışında çok âlâ bir öğretmen ve ondan öğrenecek daha çok şeyim olduğu için ve müddet alarak daha da gelişeceğim için burada kalmayı seçtim. 

MELİH MAHMUTOĞLU (FENERBAHÇE BEKO)

Dünya Kupası’na gidebilmemiz için toplamda 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Ulusal Kadro’nun Dünya Kupası talihini nasıl değerlendiriyorsun?

4’TE 4 YAPABİLECEK GÜCÜMÜZ DE İNANCIMIZ DA VAR

– Bizim talihimiz her vakit var. 4’te 4 yapabilecek gücümüz de inancımız da var. Birinci maçta Belçika ile taraftarımızın önünde oynayacağız. Kazanmak istiyoruz, birinci maçı kazanıp ondan sonra Sırbistan ile deplasmanda tahminen de daha sıkıntı bir maça çıkacağız. Fakat bu maçları kazanacak gücümüz var, geçmişte bunları da gösterdik. 

Lig, Avrupa ve Ulusal Grup… Hem fizikî hem de zihinsel açıdan güçlü bir süreç. Şu anda Ulusal Kadro’nun genel durumu nasıl?

SPORCULAR İÇİN ÇOK SAĞLIKLI BİR DURUM DEĞİL

– Biz hazırız olağan ki. Zihinsel olarak her iki tarafta oynamak için hazırlığımızı yapıyoruz. O gücümüz, kuvvetimiz de var lakin doğal ki sportmenler için çok sağlıklı bir durum değil. İki gün art geriye maçların oynandığı dünyada bu türlü bir branş var mı?.. NBA’de var bu türlü bir tempo fakat doğal ki orada her şey buna uyumlu. Burada maalesef antrenmanları da kaçırmış oluyoruz. İki taraf için de bütün oyuncular için de aslında sağlıklı bir durum yok lakin mazeret olarak görmüyoruz. İki tarafta da elimizden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyoruz.

Bu dönem lige ve Euroluague’e çok âlâ bir başlangıç yaptınız. Bu sezonki amaçlarınız için ne söylersin?

İYİ BİR EKİBİMİZ VAR, GÜZEL ÇALIŞIYORUZ

– Art geriye maçlar oynadık, düzgün de başladık. Yeni bir takımız, sonuçta birinci maçları kazanmak her vakit çok kıymetlidir. Konuşmak için natürel ki erken, adım adım bakıyoruz. Bu kadar uzun bir dönemde herkes birbirini yenebiliyor. Âlâ bir kadromuz var, güzel çalışıyoruz. Hocamız alışılmış ki bizden çok şeyler istiyor fakat kadro buna çok konsantre durumda. Alana yansıtıyoruz her istediğini. Lakin dediğim üzere adım adım bakmak bizim için çok daha kıymetli.

Itoudis ve Ergin Ataman’la çalışıyorsun, ikisi de Avrupa’nın en kıymetli koçlarından. İki hoca ortasında gördüğün farklılıklar ya da benzerlikler neler?

ATAMAN DA ITOUDİS DE ÇOK BEDELLİ BEŞERLER, PAHALI ANTRENÖRLER

– Ergin Ağabey ile ortasında natürel ki farklar var. Her antrenör ortasında farklar vardır. İkisi de çok bedelli beşerler, pahalı antrenörler. Muvaffakiyetleri esasen ortada. 

Belçika maçı öncesi taraftara bir çağrın var mı? 

HALKIMIZI MAÇA BEKLİYORUZ

– Taraftarlarımızı cuma (11 Kasım) günü Sinan Erdem’e bekliyoruz. Biz, taraftarımızla hoş maçlar oynuyoruz. 4’te 4 yapmak için kâfi gücümüz var. Tüm halkımızı cuma günü maça bekliyorum.

BUĞRAHAN TUNCER (ANADOLU EFES)

Geride kalan maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık. Önümüzde güçlü iki maç var. Dünya Kupası talihimizi nasıl görüyorsun?

MUTLAK SURETLE KAZANMAMIZ GEREKEN 2 MAÇ OYNAYACAĞIZ

– Beklediğimiz sonuçları alamadık. 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Kıymetli rakiplere karşı oynayacağız. Konutumuzda Belçika ile oynayacağız. Yazın Avrupa Şampiyonası’nda oynadık, pek tehlikeli gruplar. Akabinde Sırbistan üzere Avrupa’nın en değerli, ekol ekiplerinden biriyle oynayacağız. Maç maç düşünüyoruz. Bu turnuvada devam etmek istiyorsak, Dünya Kupası’nı görmek istiyorsak, mutlak suretle kazanmamız gereken 2 maç oynayacağız. 

Lig, Avrupa ve Ulusal Grup… Oyuncular olarak kuvvetli bir süreçten geçiyorsunuz. Şu anda Ulusal Kadro’nun moral durumu nasıl, hazır mıyız?

HERKES BU TEMPOYA HAZIR

– Yaklaşık 4-5 yıldır bu temponun içinde oynuyoruz. Hem Avrupa Şampiyonası’nda oynadık hem Dünya Kupası Elemeleri hem de Euroleague… Eurocup ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayan oyuncular da haftada 2-3 maç yapıyor, o yüzden herkes bu tempoya hazır. Herkes neyin nasıl olması gerektiğinin de farkında. Çok değerli 2 maça çıkacağız büsbütün buraya konsantreyiz.

Avrupa Şampiyonası’nda çok düzgün bir performans sergiledin. Bilhassa dramatik bir biçimde elendiğimiz Fransa maçında içinden Stephen Curry çıkmış üzereydi. Ulusal Grup performansın için ne söylersin, kendini daha mı özgür hissediyorsun Efes’teki rolüne nazaran?

MİLLİ EKİP’TE DAHA ÖZGÜR HİSSEDİYORUM

– Natürel ki daha özgür hissediyorum. Burada yaratıcı oyuncu bakımından birkaç tane oyuncudan biriyim. Efes’te bir sürü yaratıcı oyuncu var ve uzun yıllar birlikte olduğumuz için herkesin yeri daha çok aşikâr. Fransa maçına gelince mesleğimde en üzüldüğüm maçlardan biri. Herkesin üzüldüğü maçlardan biridir. Ben, esasen ekip arkadaşlarıma söylemiştim, ‘Biz, bu maçı kazanacağız. Kimse başını yormasın’. Bazen konsantre sorunu yaşayan bir oyuncuyum, çok fazla konsantre olamadığım vakitler oluyor. O maçlarda çok makus performanslar sergiliyorum fakat Fransa maçına çok odaklanmıştım. Maçtan evvel de kazanacağımızı tüm gruba söylemiştim. Gerideyken de söylemiştim. Fakat kısmetsizlik doğal ki çok makûs bir maç kaybettik. Hala aklımıza geldikçe üzülüyoruz.

Fransa maçının akabinde basın toplantısında çok duygusal bir konuşma yaptın. O günkü açıklamaların için bir şeyler söylemek ister misin?

SÖZLERİM ÇOK YANLIŞ YERE ÇEKİLDİ

– Benim o günkü konuşmalarım çok yanlış yere çekildi. Son iki tane büyük turnuvayı çok farklı bitirebilecekken Amerika’ya karşı çok makûs bir yenilgi aldık. Fransa maçı da tıpkı biçimde oldu. Yalnızca üzgünlük açısından söylemiştim. O toplantıda herkesin gözyaşları vardı; benim de Muratcan Ağabey’in de koçun da… Ben, çok yanlış yere çekildiği için çok keyifli değilim açıkcası.

KENAN SİPAHİ (PINAR KARŞIYAKA)

HER MAÇ FİNAL HAVASINDA

Dünya Kupası’na gidebilmemiz için 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Ulusal Kadro’nun bahtını nasıl değerlendiriyorsun?

– Maçlara tek tek bakıyoruz. Şu an bizim için en kıymetli maç Belçika maçı. Bir maç kaybettiğinizde hakkınız bittiği için her maç final havasında. Tek hedef şu an Belçika maçını kazanmak. Biraz daha erken toplandık, daha yeterli çalışabilmek için. En güzel biçimde cuma günkü maça hazır olacağımızı düşünüyorum. 

Yoğun maç takvimi nedeniyle oyuncular olarak şiddetli bir süreçten geçiyorsunuz. Şu anda Ulusal Kadro’nun genel durumu nasıl?

EN ÇOK ZORLANAN EUROLEAGUE OYUNCULARI

– FIBA Şampiyonlar Ligi ve ligde oynayan oyuncular açısından baktığımızda alışılmış kuvvetli maçlar oynuyorsunuz lakin asıl zorluk Euroleague’dekioyuncularda. Euroleague’deki maçlarda oynayıp burada oynaması gereken oyuncular oluyor. En çok zorlanan onlar. Bazen perşembe oynayıp cuma günü tekrar bir maç daha oynamak zorunda kalıyorlar. Bu durum oyuncunun sakatlanmasına yol açabiliyor. Tahminen o devir değil ancak 2-3 hafta sonra kas sakatlıkları yaşayabiliyor. Lakin dediğim üzere Şampiyonlar Ligi ve ligde gayret eden oyuncular açasından çok da güçlü olduğunu düşünmüyorum.  

Bu dönem Pınar Karşıyaka’da Ufuk Sarıca ile çalışıyorsun. Sarıca daha evvel kısıtlı bütçelerle büyük başarılara imza atmış bir koç. Geçen dönem ekibine Şampiyonlar Ligi’nde final oynattı. Grup ve kendi gayelerinden bahseder misin?

DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

– Karşıyaka’da geçen yıldan yalnızca 2 oyuncu buluyor. Çok yeni bir yapılanma var, neredeyse 11-12 kişi yeni transfer edildi. Biraz ahenk sağlamamız gerekiyor. Ulusal ortaya kadar yeterli iş çıkardığımızı düşünüyorum. Konuttaki TOFAŞ maçı hariç. Genel olarak tehlikeli ve birçok silahı olan bir ekibe sahibiz. Avrupa’nın en güzel skorerlerinden birine sahibiz. Ben başarılı olacağımızı düşünüyorum. Natürel dönem çok uzun, birçok şey etken olacaktır. Ancak hakikat yolda olduğumuzu düşünüyorum. 

Zorlu maç öncesi taraftara bir çağrın var mı?

MİLLET OLARAK BİRLİKTE OLDUĞUMUZDA ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLUYORUZ

– Geçmişteki başarılarımızda, daima halkımızla, taraftarımızla muvaffakiyetleri elde ettik. Millet olarak birlikte olduğumuzda çok daha güçlü oluyoruz. Taraftarımızın gücünü ardımıza aldığımız vakit, kendi performansımızın üstüne çıkıyoruz. Cuma günü onları bekliyoruz. Umarım, evvel hoş bir Basketbol seyrettirip sonrasında galibiyete ulaşırız.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.