SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Son dakika: İşte Galatasaray – Alanyaspor maçında soyunma odasında yaşananlar! Sarı kırmızılı futbolcuların ‘Ali Palabıyık’ şaşkınlığı: Maçı kazandırmayacaklar

Son dakika: İşte Galatasaray – Alanyaspor maçında soyunma odasında yaşananlar! Sarı kırmızılı futbolcuların ‘Ali Palabıyık’ şaşkınlığı: Maçı …

Son dakika: İşte Galatasaray – Alanyaspor maçında soyunma odasında yaşananlar! Sarı kırmızılı futbolcuların ‘Ali Palabıyık’ şaşkınlığı: Maçı kazandırmayacaklar
Akacan The Mall
25.10.2022 07:22
0
A+
A-

Son dakika: İşte Galatasaray – Alanyaspor maçında soyunma odasında yaşananlar! Sarı kırmızılı futbolcuların ‘Ali Palabıyık’ şaşkınlığı: Maçı kazandırmayacaklar
2 puan ve 2 oyuncu kaybedilen Alanyaspor müsabakasının devre ortasında ve sonrasında Galatasaray soyunma odasında neler yaşandı? Sarı kırmızılı oyuncular, 31. dakikada Boey’e gösterilen kırmızı kartın yanlış olduğu görüşünde birleşirken, Muslera ve Mertens telaşlarını, “Biz ne yaparsak yapalım, bu maçı kazandırmayacaklar” diye lisana getirdi. Futbolcular ve Buruk’un en çok takıldığı nokta hakem Ali Palabıyık’ın ekip gole giderken birinci 45 dakikayı bitirmesi olurken, Özbek idaresi bu dönem hakem yanılgılarının 6 puanlarına mal olduğu fikrinde.

Galatasaray-Alanyaspor maçı, gerek hakem Ali Palabıyık’ın verdiği kararlar ve gerekse müsabaka sonrası sarı kırmızılıların lideri Dursun Özbek ile Sportif A.Ş. Lider Vekili Erden Timur’un yapığı sert açıklamalarla bir anda ülke gündeminin 1 numaralı unsuru oldu.

Hemen herkes üzere biz de Galatasaray cephesinde yaşananları merak ediyorduk. Çünkü Sacha Boey’in kırmızı kart gördüğü 31. dakikaya dek rakibine ezici bir üstünlük sağlayan sarı kırmızılı grup, güya bir sihirli değnek değmiş üzere, o andan sonra denetimi büsbütün kaybetmişti.

Akacan The Mall

SAYISIZ TELEFON GÖRÜŞMESi

Öyle ki, maç sonu topla oynama sayıları yüzde 66’ya 34 Alanyaspor lehine gerçekleşmişti. Futbol tarafından gün ve gece kadar birbirine büsbütün zıt olan bu manzara için lider Özbek ve yöneticiler ne düşünüyordu?

Bu soruların karşılıklarını öğrenmek için kulüpteki kaynaklarımla sayısız tefon görüşmesi yaptım. Çok kıymetli bilgilere eriştim ve görüşler dinledim. Artık gelin tüm ayrıntılarıyla anlatalım…

BOEY’E GÖSTERiLEN KIRMIZI KART KADRODA Ruhsal YIKIMA YOL AÇTI

MAÇIN şimdi 31. dakikasında Alanyasporlu Daniel Candeias’ı orta alanda çekip düşüren Sacha Boey’in kırmızı kart gördüğü konumu tüm Galatasaraylı futbolcular şahsen şahit olmuştu. O anlarda hepsinin görüşü birebirdi: Alanyasporlu futbolcunun bariz gol bahtı yoktu ve top kaleci Muslera’ya gidiyordu, hasebiyle sarı kart çıkması gerekirdi.

iŞiMiZ ZORLAŞACAK

İşte bu niyet odadaki havayı olumsuz biçimde etkiledi. Hakem Ali Palabıyık’ın arka niyetli olduğuna inanan sarı kırmızılılar, 2-0 önde olmalarına rağmen ikinci devrede kendilerini daha güçlü bir maç beklediğini düşünüyordu. Başta kaptan Fernando Muslera ve grubun deneyimli isimlerinden Dries Mertens olmak üzere tüm futbolcular, “Biz ne yaparsak yapalım, bu maçı kazandırmayacaklar” diyordu.

Sonuçta sarı kırmızılı futbolcular ikinci yarıya ruhsal açıdan sorunlu bir biçimde çıktı, bu da doğal olarak oyunlarını olumsuz etkiledi.

HAKEM, birinci YARIYI BiTiRiŞ Formuyla ARKA NiYETLi OLDUĞUNU GÖSTERDi

İlk 45 dakikanın bitiş düdüğü çalındığında Galatasaraylı futbolcuların ve teknik yönetici Okan Buruk’un en çok takıldığı husus, hakem Ali Palabıyık’ın devreyi bitiriş biçimi ve zamanlaması idi.

Kazımcan Karataş’ın kaptığı topla süratli atağa çıkan sarı kırmızılılar, o ana kadar birinci defa Alanyaspor’u defansta az adamla yakalamışlardı. 2’ye 1 durumdaydılar. Yani ‘umut veren atak’ durumu kelam konusu idi. Ne var ki Palabıyık’ın birinci yarıyı bitiren düdüğü Galatasaraylı futbolcuların üçüncü golü atma bahtını ortadan kaldırdı.

UZATMA Müddeti BiTMEMiŞTi

Okan Buruk ve oyuncuları, Ali Palabıyık’ın ‘art niyetli’ olduğunun bu konumda netleştiği görüşündeydi. Mauro İcardi ve Dries Mertens, “Uzatma mühleti tamamlanmamışken bu karar niçin?” kelamlarıyla reaksiyonlarını lisana getirirken, Okan Buruk da maç sonrası yaptığı açıklamada bu mevzuya bilhassa değinip şunları söyledi:

ALANYASPOR’U BEKLEDi

“İlk yarıyı bitirme formu bile hakemin niyetini ortaya koyuyor. Alanyaspor hamlesi bitirene kadar bekledi, biz tam süratli atağa çıktık, maçı bitirdi. Burada hakemin niyetini görüyoruz.”

iCARDi ŞAŞTI KALDI: HAKEMLER NEDEN DAİMA BiZE KARŞI?

Alanyaspor maçından sonra Galatasaray soyunma odasında Ali Palabıyık’a sahiden çok büyük öfke vardı. En sonlu olanlar da kaptan Fernando Muslera ile Victor Nelsson’du.

“İyi oynuyoruz lakin bir biçimde önümüze pürüz koyuyorlar. Sacha Boey’in durumunun kırmızı kartla alakası yok. Biz tam gole giderken birinci devre bitirildi. Mertens’e ceza alanında Fer’in müdahalesi net penaltıydı, vermedi. Burada kasıt var” kelamlarıyla isyan eden Muslera ve Nelsson’a başka futbolcular da katıldı.

KIRMIZI KARTTAN SONRA DENETİMİ YiTiRDiK

90 dakika sonrası Galatasaray soyunma odasındaki havanın nasıl olduğunu Mauro İcardi de yayıncı kuruluş mikrofonlarına şöyle söz etti:

“Kırmızı kartın akabinde maçın denetimi elimizden çıktı Geçen hafta da bu türlü şeylerle karşılaştık. Hakemler neden daima bize karşı yanılgı yapıyor? Anlamıyoruz bunu.”

HATALI KARARLAR YÜZÜNDEN ŞiMDiDEN 6 PUAN KAYBEDiLDi

Galatasaray Lideri Dursun Özbek ile idaresinin gündeminde yalnızca Alanya maçının hakemi Ali Palabıyık yoktu. Özbek ve kurmayları Palabıyık’ın yanı sıra, bu dönem ligde oynanan öteki 9 maçın hakemlerinin yaptığı kusurları konuşuyordu. 4 maçta hakem yanılgılarıyla 6 puan kaybettiklerini düşünen sarı kırmızılılar, canlarını yakan bu kusurları şöyle sıraladı:

4 PENALTI VERiLMEDi, 1 KIRMIZI KART YANLIŞTI

1- İstanbul’da 1-0 kaybedilen Giresun maçında Traore’nin Emre Akbaba’nın bileğine bastığı konum mutlak penaltıydı, es geçildi.

2- Deplasmanda 2-2 sonuçlanan Trabzon müsabakasında Torreira’nın şutunda top ceza alanındaki Larsen’in eline çarptı.

3- 2-1 mağlup olunan Kayserispor müsabakasının şimdi 28. saniyesinde Mauro İcardi’nin şutunda top ceza alanındaki Majid Hosseini’nin eline çarparak istikamet değiştirdi.

4- Alanya maçında grup 2-0 önde iken Sacha Boey’e gösterilen haksız kırmızı kart tüm oyun sistemini bozdu. Ayrıyeten Fer’in Mertens’e yaptığı harekete de penaltı verilmeliydi.

DURSUN ÖZBEK KULÜPLER BiRLiĞi’Ni HARİKULÂDE TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Galatasaray Lideri Dursun Özbek, son haftalarda yaşanan hakem yanılgıları ile ilgili olarak Kulüpler Birliği Vakfı’nı da harekete geçirdi. Özbek, Üstün Lig’deki kulüplerin liderlerinin bulunduğu WhatsApp kümesine, “Hakemlerin durumunu görüşmek için hafta ortası fevkalâde toplantı yapalım” diye yazdı.

Ancak Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Küme Sivasspor’un hafta içi Avrupa kupalarında maç oynayacak olmaları nedeniyle boş gün olmadığı için Özbek’in talep ettiği toplantının önümüzdeki birkaç gün içinde yapılmasının mümkün görülmediği öğrenildi.

G.SARAY’IN YENi ANTRENÖRÜ MORiTZ VOLZ VAZİFEYE BAŞLADI

Galatasaray’da teknik takımın son transferi Moritz Volz dün misyona başladı. 39 yaşındaki Alman antrenör, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan antrenmanda gruba katıldı. 2015-2019 ortasında Arsenal’in scout grubunda yer alan Volz, 2019’da RB Leipzig’e geçerek teknik yönetici Julian Nagelsmann’ın grubunda 2 yıl misyon yaptı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.