SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Kavala reaksiyonu: Haddinizi bilin, siz Türk milletinden üstün değilsiniz

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Kavala reaksiyonu: Haddinizi bilin, siz Türk milletinden üstün değilsinizDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu …

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Kavala reaksiyonu: Haddinizi bilin, siz Türk milletinden üstün değilsiniz
Akacan The Mall
30.04.2022 23:37
0
A+
A-

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Kavala reaksiyonu: Haddinizi bilin, siz Türk milletinden üstün değilsiniz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’de bir yargı süreci var. Yargı yeri geldiği vakit gerekli kararı verir. Osman Kavala ile ilgili de kararını verdi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili yargı kararları varken, kimi ülkeler neden Osman Kavala’yı ön plana çıkarıyorlar. Almanya bizim kendi vatandaşımız için neden benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız. Almanya haddini bileceksin” dedi.

AK Parti Antalya Vilayet Başkanlığının iftar programı Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. İftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya Vilayet Lideri İbrahim Ethem Taş, ilçe belediye liderleri, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise görüntü konferans prosedürü ile bağlandı.

“UKRAYNA SAVAŞI İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ ÇABAN ORTADADIR”

Akacan The Mall

Vatandaşlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Covidd’en toparlanmayı görmüştük ki Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Öbür taraftan yüksek güç fiyatları ve 50 yıldır dünyada görülmeyen yüksek enflasyon ve işsizlik yansımaları da var. Türkiye’yi de bu olumsuz gelişmelerin etkilememesi mümkün değil. Kesinlikle etkiliyor ve etkiledi. Enflasyon üzere bizim de rahatsız olduğumuz sıkıntıları çözmemiz gerekiyor. Olumsuz gelişmelerin tesirlerini en aza indirmek için ağır gayret sarf ediyoruz. Yalnızca kendimizi düşünmüyoruz. Global sistemin de ıslahata edilmesi gerektiğini söyleyerek bu doğrultuda efor sarf ediyoruz. Ukrayna savaşı ile ilgili yaptığımız çaban ortadadır. Bugün seven sevmeyen kim varsa herkes Türkiye’nin bu hususta oynadığı rolü biliyor ve taktir ediyor. Yanı başımızda bulunan bir yangını söndürmek için efor sarf ediyoruz. Lakin bunu bizden öbür başaran bir ülke ve bir önder yok” dedi.

“LATİN AMERİKA İLE TİCARETİMİZ 1 MİLYARDAN 15 MİLYAR DOLARA ÇIKTI”

Dünyada Türkiye’nin oynadığı rolü bilmeyenin olmadığını belirten Çavuşoğlu, “En ücra köşelerde 3 bin 4 bin nüfuslu ülkeler bile Türkiye’yi biliyor ve tanıyor. Türkiye artık bölgesel bir güç değil global bir güç derken bunu söylüyoruz, bunu anlatmaya çalışıyoruz. 6 Latin Amerika ülkesini ziyaret ettim. Brezilya’da 2 toplantı yaptık. Hepsinin ortak söylediği şudur; ‘Türkiye’nin yaptığını hiç kimse yapamazdı, uygun ki Recep Tayyip Erdoğan üzere bir önder var. Yeterli ki siz varsınız.’ Birçok bakanla görüştük. Hepsi Türkiye ile görüşmek istiyor. Türk firmalarının oralarda yatırım yapmasını istiyorlar. Her biri her ülke Türk savunma endüstrisinden istifade etmek istiyorlar. Kendi ülkelerinde yatırım yapmak istiyorlar. Bu kadar ülke neden Türkiye ile işbirliği yapmak istiyor? Zira Türkiye’yi, Türk insanını seviyorlar. Bizim onlara yaklaşımımızı seviyorlar. Latin Amerika ile ticaretimiz 1 milyardan 15 milyar dolara çıktı. Temsilciklerimiz 6 iken 18 çıktı. Onların da bizde elçilik sayısı 16 oldu” kelamlarına yer verdi.

“FİLİSTİN DAVASINA VE KUDÜS’E HER VAKİT HERKESTEN DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Asya ülkeleri ile somut projeler hayata geçirdiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye global bir güç. Türk beklenendir, Türk bir umuttur. Bağlarımızın limonu olduğu ülkeler ile de bağlarımızı güçlendirmek için adımlar atıyoruz. Bizim İsrail ile olan münasebetimiz hiçbir vakit Filistin kıymetine olmaz. Filistin davasına ve Kudüs’e her vakit herkesten daha fazla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim olağanlaşma sürecimize ne diyorlar? Artık mazeret bulmaya başladılar o sebep bu sebep. Bakmayın bunların bu türlü söylediğine. 2 sene evvel de neden bu ülkeler ile berbatsınız diye sorguluyorlardı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ülkemizden ve kendimizden eminiz. Büyük düşünüyoruz. Hiç kimseyi küçümsemiyoruz. Gücümüzü kimsensin aleyhine kullanmıyoruz. Bunları yapabilmek için güçlü olmamız gerekiyor. Türkiye’nin iktisadı bitmiş, Türkiye sıfırı tüketmiş ülke üzere tablo çizmeye çalışıyorlar. Bunlar palavradır. Sizin vaktinizde ihracat 36 milyar dolardı artık 250 milyar dolara çıktı. Türkiye dünyanın en büyük 11. ülkesidir. Nerede bitmiş Türkiye? Geçmişte de buna benzeri sorular yaşadık. Hepsini aştık. Aşacağız” diye konuştu.

“ALMAN BÜYÜKELÇİSİNİ ÇAĞIRDIK BAKANLIĞIMIZA, HADLERİNİ BİLDİRDİK”

Diğerlerinden talimat alarak Türkiye’de siyaset üretmenin hakikat bir şey olmadığını belirten Çavuşoğlu, “Bu bağımsız Türkiye anlayışına alışılmamıştır. Türkiye’de bir yargı süreci var. Yargı yeri geldiği vakit gerekli kararı verir. Osman Kavala ile ilgili de kararını verdi. Türk yargısı yalnızca bir kişi ile ilgili mi karar veriyor. Binlerce milyonlarca davalar var. Birçok ıslahat yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bu kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgili yargı kararları varken, birtakım ülkeler neden Osman Kavala’yı ön plana çıkarıyorlar. Bizim Almanya’da 3.5 milyon civarında vatandaşımız var. Orada da Türkler ile ilgili davalar oluyor. Almanya bizim kendi vatandaşımız için neden benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Zira bunlar fonluyor bunlar kullanıyorlar. Türkiye’nin içine müdahale etmek için bu tıp insanları kullanıyorlar. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız” dedi.

“SİZ TÜRK MİLLETİNDEN ÜSTÜN DEĞİLSİNİZ”

Almanya’nın Türkiye’nin içişlerine karışamayacağını belirten Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Haddini bileceksin. Birebir biçimde Alman büyükelçiye de Türk iç siyasetine müdahale etmemesi gerektiğini hatırlattık. Büyükelçinin vazifesi aşikardır. İçeride aşikâr partilere talimat vererek onları dizayn etmeye çalışarak Türkiye’nin iç siyasetini yönetmeye çalışıyorlar. Siz Türk milletinden üstün değilsiniz. Türkiye’de kararı Türk milleti verir. Ülkemize zirveden bakanlara ders vermeye çalışanlara hadlerini bildiriyoruz. Biz onların iç siyasetine karışmıyoruz onlar da karışamaz. Ramazan ayında İslam düşmanlığı had safhada. Eleştirmek hakkımızdır. Bunun da bir limiti vardır. Raporlar hazırlayıp gerekli yerlere iletiyoruz. Bunlar varsa rapor edilir.”

“BUNDAN SONRA DA 2023 GAYELERİMİZ İÇİN ÇALIŞMAYA ÇABA EDECEĞİZ”

AK Parti Antalya Vilayet Lideri İbrahim Ethem Taş ise, “Buluşmamızın asıl gayesi birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirip bir ve bir arada olduğumuzu tüm Antalya’ya göstermektir. Oylarımızı arttırarak yolumuza devam ettik. Bundan sonra da 2023 gayelerimiz için çalışmaya uğraş edeceğiz. Ramazanda daima birlikte Antalya’da on binlerce hemşerimizin gönül sofrasına konuk olduk. 19 ilçemizde gönül soframızda buluştuk. Gece gündüz demeden daima birlikte hoş ve bereketli çalışmalara imza attık. Durmak yol yola devam diyoruz. Davaya emek vermiş herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kepez Belediye Lideri Hakan Tütüncü ise konuşmasında partililerin Ramazan bayramını kutlayarak iştiraklerinden dolayı teşekkür etti.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.