SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Zelzele bölgesi için ‘Gönül Bağı Projeleri’ başlıyor

Ülkemizde geçtiğimiz 6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki zelzelelerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Zelzelelerin akabinde milyonlar harekete geçmiş ve büyük bir yardım seferberliği başlamıştı. Devlet, özel kesim ve STK’lar el ele vererek zelzele bölgesine yardıma koşmuştu. Turkcell de hayata geçirdiği ‘Gönül Bağı Projeleri’ ile sarsıntı bölgesine yeni bir yardım çalışması başlattı.

Zelzele bölgesi için ‘Gönül Bağı Projeleri’ başlıyor
Akacan The Mall
11.04.2023 09:52
0
A+
A-

Deprem bölgesi için ‘Gönül Bağı Projeleri’ başlıyor
Ülkemizde geçtiğimiz 6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki sarsıntıların yaraları sarılmaya devam ediyor. Sarsıntıların akabinde milyonlar harekete geçmiş ve büyük bir yardım seferberliği başlamıştı. Devlet, özel dal ve STK’lar el ele vererek sarsıntı bölgesine yardıma koşmuştu. Turkcell de hayata geçirdiği ‘Gönül Bağı Projeleri’ ile zelzele bölgesine yeni bir yardım çalışması başlattı.

6 Şubat günü sabah 04.17’de merkez üssü Gaziantep-Kahramanmaraş hududunda olan 7.7’lik büyük bir zelzele yaşandı. Bunun sonucunda Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman başta olmak üzere çok sayıda kentte büyük bir yıkım gerçekleşti. Zelzelelerin akabinde bölgeyi tekrar ayağa kaldırmak için çok sayıda proje devreye alındı. Son olarak Turkcell de ‘Gönül Bağı Projeleri’ ile istihdamdan üretime, sanattan gastronomiye, psikolojiden eğitime kadar pek çok alanda “Bura bizim memleket” sloganıyla proje seferberliği başlattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada şirketin, ekosistemindeki pek çok markasıyla afet bölgesinde topluma dokunan kalkınma ve yeterlilik projelerini hayata geçirmeye hazırlandığı belirtildi. Yüzyılın felaketinin akabinde zelzele bölgesini düzgünleştirmeye odaklanan Turkcell, birinci kademede 3.5 milyar TL’lik yardım takviyesi ve geçen ay başlattığı #TurkcellİstihdamSeferberliği’nden sonra, artık de toplumun her bölümüne yarar sağlamayı hedeflediği projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Akacan The Mall

MURAT ERKAN: “ÇÜNKÜ BURA BİZİM MEMLEKET”

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, sarsıntılardan sonra da bölgenin kalkınması için dayanışma temeliyle çalışmaya başladıklarını kaydetti.

Erkan şöyle konuştu: “Ülke olarak çok sıkıntı bir periyottan geçtik. Afetin birinci anından itibaren önceliğimiz, hayati kıymetteki şebekeyi ve bağlantısı eski haline getirmek oldu. Bu büyüklükteki bir felaketten sonra canımızı dişimize taktık. Yasımızı ve kayıplarımızın acısını daha fazla sorumluluk alarak dindirmeye çalıştık. Artık diğer bir evredeyiz; dayanışma ve yaraları sarma vakti. Aklımız afet bölgesinin canlanmasında, kalbimiz sarsıntıda ziyan gören kentlerimizde. Yapılacak çok şey var. Bugüne kadar her alanda projeleriyle tarihe iz bırakan bir şirket olarak, marka mirasımızın aydınlattığı yolda durmadan yürüyoruz ve yeni ‘Gönül Bağları’ kurmak için seferberlik ruhuyla harekete geçiyoruz. Güzelleşmek için evvel umutları yeşerteceğiz, el ele verip gönülleri bir edeceğiz. Zira ‘Bura Bizim Memleket’. Dün olduğu üzere bugün de elimiz taşın altında. Gücümüzü memleket sevdamızdan alarak yaraları yerinde saracağız. ‘Gönül Bağı’ bir dayanışma, birlikte çalışarak başarma projesi… Bu bir memleket projesi. Zira bize diğer memleket yok.”

“PROJELERİN DEVAMI GELECEK”

Afet bölgesinde zelzeleden etkilenen hayatlara şirketin ekosistemindeki markalarla dokunacaklarını belirten Murat Erkan, “Bu kapsamda öncelikle bölgedeki istihdama ve ekonomik kalkınmaya dayanak olacağız. Lokal üreticilere, ’lere, çiftçiye ve bölge esnafına düzgün gelecek pek çok projeyi hayata geçireceğiz. Devamında kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve bayanlara kadar toplumsal ve kültürel hayatın farklı noktalarına dokunacağız. Projelerimiz uzun soluklu olacak ve devamı gelecek” dedi.

Gönül Bağı Projeleri’NDE NELER VAR?

Öncelik istihdamda

Şirket bölgede hayatı canlandırmak için işe istihdam yaratacak projelerle başlamayı planlıyor. Afet bölgesinde yine yapılanmanın ekonomik kalkınmayla mümkün olacağı fikrinden hareketle depremzedelerin iş hayatına dönüşü için adımlar atılması planlanıyor. Geçen ay başlatılan #TurkcellİstihdamSeferberliği ile sarsıntıdan etkilenen vilayetlerde yaşayan, sarsıntıdan sonra farklı vilayetlere yerleşen yahut birinci derece yakınları afetzede olan bin 100 bireye iş imkânı sağlanacağı duyurulmuştu. Artık de Hatay’a ‘Çağrı ve Mesleksel Eğitim Merkezi’ kurma kararı alındı. Birinci basamakta 50 kişinin işe alınacağı bu merkezde depremzedelerin istihdamı, eğitim alması ve meslek edinmesi sağlanacak. Mesleksel eğitimlerle uzaktan ve meskenden çalışmaya uygun iş modelleri geliştirilerek çalışan sayısının artırılması hedefleniyor. Öte yandan Turkcell Akademi de 5 bin depremzedeyi teknik ve şahsî gelişim programlarıyla destekleyecek. Depremzedelere verilecek yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satış, pazarlama eğitimleriyle ülkeye nitelikli iş gücü kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda mesleksel eğitimleri tamamlayanların Turkcell, Paycell, Atmosware, Turkcell Küresel Bilgi ve Turkcell Bayii Satış kanallarında iş bulma imkanına sahip olacağı söz edildi.

ESNAF VE KOBİ’LERE DESTEK

Deprem bölgesinde faaliyet gösteren mahallî ve küçük işletmelerin üretime devam etmesi ve pazarda yer alması için şirketin dijital iş servislerinden olan İşTurkcell, dijital ödeme ve finansal hizmetler platformları Financell ve Paycell ile bölgedeki KOBİ’ler, esnaf ve yeni açılacak işletmelerin farklı projelerle destekleneceği duyuruldu. Ayrıyeten elektronik pazar yeri Pasaj’da her vilayet ismine dijital çarşılar kurulacağı söz edildi.

ÇOCUKLARA VE BAYANLARA ÖNCELİK

Yapılan açıklamada sarsıntıdan en çok etkilenen küme olan bayanlara ve çocuklara yönelik projelerin de devreye alınacağı belirtildi. Paycell El Sanatları Vitrinleri projesinde; el sanatları ile geçimini sağlayan bayanlar faydalanacak. Turkcell Bizce ile bölgedeki bayan girişimcilerin kalkınması desteklenecek. Ulusal Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle sürdürülen toplumsal sorumluluk projesi ‘Eğitime Dönüştür’ üzere çocukların eğitimine katkı sağlayacak projelere yük verilecek. Ayrıyeten Hatay öncelikli olmak üzere sarsıntı bölgelerindeki çocukların moral motivasyonu için düzenlenen etkinlikler 23 Nisan’a kadar devam edecek. Misal toplumsallaşma ve rehabilitasyon çalışmaları bölgede yaygınlaştırılacak. Şirket ayrıyeten çadırkentlere ve lokal üreticiye yönelik hasat periyodu etkinlikleriyle yıl uzunluğu depremzedelerin yanında olmayı hedefliyor.

Ayrıca açıklamada kültür ve sanat alanlarında da yapılacak özel projelerle kentlerin bilinen ömür kültürlerinin korunmaya çalışılacağı yer aldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.