SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

7 milyar TL’lik ‘melez’ yatırım! Türkiye’nin birinci şarj edilebilir hibrit arabasını üretecek

7 milyar TL’lik ‘melez’ yatırım! Türkiye’nin birinci şarj edilebilir hibrit arabasını üretecekTürkiye’yi hibrit (melez) arabaların üretim üssü …

7 milyar TL’lik ‘melez’ yatırım! Türkiye’nin birinci şarj edilebilir hibrit arabasını üretecek
Akacan The Mall
16.10.2022 07:23
0
A+
A-

7 milyar TL’lik ‘melez’ yatırım! Türkiye’nin birinci şarj edilebilir hibrit arabasını üretecek
Türkiye’yi hibrit (melez) arabaların üretim üssü yapan Toyota’dan 6 milyar 952 milyon TL’lik yeni yatırım muştusu geldi. Japon otomotiv devi, Sakarya’daki fabrikasının kapasitesini arttırarak yıllık 162 bin adet hibrit ve şarj edilebilir hibrit araba ile 44 bin adet batarya üretecek. Kelam konusu yatırımın ikinci kuşak C-HR’ın hibrit ve şarj edilebilir hibrit versiyonları için yapılacağı kestirim ediliyor.

Sakarya’daki fabrikasında Corolla ve C-HR modellerinin akaryakıtlı ve hibrit modellerini üreten Japon Toyota’dan Türkiye’ye değerli bir yatırım atağı daha geldi. Dün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na nazaran, Toyota Otomotiv Sanayi’ye hibrit ve şarj edilebilir hibrit araba üretimi ve batarya üretimi için proje bazlı devlet yardımı verildi. Buna nazaran, Toyota Otomotiv Sanayi 6 milyar 952 milyon TL yatırımla fabrikanın mevcut kapasitesini arttırarak yıllık 162 bin adet hibrit ve şarj edilebilir hibrit araba ile 44 bin adet batarya üretimi gerçekleştirecek.

KAPASİTE 442 BİNE ÇIKIYOR

Akacan The Mall

4 yıl sürmesi planlanan yatırım ile 57 kişilik ek istihdam yaratılacak. Böylelikle, hali hazırda yıllık 280 bin adetlik üretim kapasitesi bulunan fabrikanın kapasitesi 442 bin adede ulaşacak. Proje bazlı devlet yardımı kapsamında, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi ve vergi indirimi üzere teşvikler uygulanacak. Yatırımın öngörülen müddette gerçekleştirilememesi halinde ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ek müddet verebilecek. 1994 yılından bu yana Türkiye’de üretim yapan Toyota Otomotiv Sanayi, 2021 yılında 3 milyonuncu aracını banttan indirmişti.

3 MİLYONU AŞKIN ARAÇ ÜRETTİ

Toyota, Sakarya fabrikasında Türkiye’de üretilen birinci hibrit araba olan C-HR modelini birinci kere 2016 yılında üretmeye başlamıştı. Bu tarihten 3 yıl sonra Corolla modelinin yeni kuşağını üretmeye başlayan fabrika, birinci jenerasyon C-HR ile birlikte Corolla sedanın hem akaryakıtlı hem de hibrit versiyonlarını üretmeye devam ediyor. Sakarya Arifiye’de bulunan üretim tesisindeki üretimin yüzde 90’ı dünyanın 150’yi aşkın ülkesine ihraç ediliyor. Toplamda 2.15 milyar ’luk bir yatırıma sahip olan Toyota Türkiye, 5 binin üzerinde kişiyi de istihdam ediyor. Toyota Türkiye paylarının yüzde 90’ı Toyota Motor Europe NV/SA (TME) şirketine, yüzde 10’u ise Mitsui & Co., Ltd. şirketine ilişkin.

 

ŞARJ EDİLEBİLİR HİBRİT NEDİR?

İçten yanmalı motora ve elektrikli motora sahip olan şarj edilebilir hibrit araçların elektrik motorunu kullanmak için bataryanın bir elektrik prizinde yahut şarj istasyonunda doldurulması gerekiyor. Bunun dışında araç sırf akaryakıt deposu doldurularak da kullanılabiliyor. Avrupa’nın karbon emisyon kuralları kapsamında, üreticilerin yatırımlarına sürat verdiği şarj edilebilir hibrit araçlarla, sırf elektrikli bataryalardan alınan güç kullanılarak 50 kilometreye kadar sıfır emisyonlu sürüş mümkün olabiliyor. Hibrit arabalara nazaran daha yüksek pil kapasitesi ile daha uzun müddet elektrikli sürüş imkanı sağlayan bu cins araçlarda, elektrikli motorun şarjı bittiğinde akaryakıtlı motor devreye giriyor.

 

‘SAKARYA TESİSİ GLOBAL AKTÖR’

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, hususa ait yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Şirketimizin büyümesi; yüksek üretim kalitemizin, verimliliğimizin ve öbür birçok faaliyetlerimizin Toyota idaresi tarafından takdir görmesinin bir sonucudur. Biz de tüm grup arkadaşlarımızla 2023 yılında üzerimize düşen misyonları büyük bir özveri ile planladığımız çerçevede hayata geçireceğiz. Toyota’nın daima gelişim yaklaşımının yansıması olan bu yatırım, güçlü üretim alt yapısı ile farklı beklentilere yanıt verebilecek nitelikte araçlar üretmeye devam etmek için değerli bir adımdır. Kelam konusu yatırım birebir vakitte, Toyota’nın global gücünün bir kesimi olan Sakarya’daki üretim tesisimizin, küresel manada kıymetli aktörlerinden biri sayıldığını da teyit etmektedir.”

 

İKİNCİ JENERASYON C-HR HAZIRLIĞI

Toyota’nın 2016 yılında üretimine başladığı hibrit modeli C-HR’ı yenileyerek üretmeye devam edeceği bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli medya sitesi Auto Express, C-HR’ın ikinci jenerasyonuna ilişkin olduğu sav edilen ve Avustralya’dan sızdırılmış C-HR fotoğraflarını paylaşmıştı. Toyota’nın Türkiye’deki fabrikası için duyurduğu 7 milyar TL’lik yeni yatırımın bir kesiminin ikinci jenerasyon C-HR hazırlığı kapsamında olduğu kuvvetli bir ihtimal olarak görülüyor. Kelam konusu yatırımla birlikte, 2023 yılında satışa sunulması beklenen makyajlı C-HR’ın hem hibrit hem de şarj edilebilir hibrit (Plug In Hybrid) versiyonlarıyla Türkiye’de üretileceği kestirim ediliyor. Öte yandan Toyota, bataryaları da Sakarya’daki fabrikasında üreteceğini açıklayarak bu alanda da değerli bir yatırım adımı atmış oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.