SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

6 başlıkta “2022 Kripto Değerlendirme Raporu”

Kilitli varlık miktarı 35 milyar dolara geriledi “2022 Kripto Değerlendirme Raporu” isimli rapora göre merkeziyetsiz dünyadaki kilitli varlık miktarının değeri geçen yılın başında yaklaşık 170 milyar dolara kadar ulaştıktan sonra yılın sonuna doğru…

6 başlıkta “2022 Kripto Değerlendirme Raporu”
Akacan The Mall
28.03.2023 15:06
0
A+
A-

6 başlıkta “2022 Kripto Değerlendirme Raporu”
Kilitli varlık miktarı 35 milyar dolara geriledi “2022 Kripto Değerlendirme Raporu” isimli rapora göre merkeziyetsiz dünyadaki kilitli varlık miktarının değeri geçen yılın başında yaklaşık 170 milyar dolara kadar ulaştıktan sonra yılın sonuna doğru…

  • 01

    Kilitli varlık miktarı 35 milyar dolara geriledi

    Akacan The Mall

    “2022 Kripto Değerlendirme Raporu” isimli rapora göre merkeziyetsiz dünyadaki kilitli varlık miktarının değeri geçen yılın başında yaklaşık 170 milyar dolara kadar ulaştıktan sonra yılın sonuna doğru 35 milyar dolara kadar geriledi.

  • 02

    Merkeziyetsiz finans kullanıcı sayısı 400-600 bin arasında

    2022 yılı içerisinde öne çıkan blok zincirlerin birçoğunun TVL’i (toplam kilitli varlık değeri) dramatik derecede düştü. 2022 içerisinde yıl boyunca Solana yüzde 96, Avalanche yüzde 92 ve Ethereum yüzde 76 TVL kaybı yaşadı.

    Yıl boyunca aktif merkeziyetsiz finans kullanıcı sayısı ise 600 bin ila 400 bin arasında kaldı.

  • 03

    Güven sarsıldı

    Merkezi (CeFi) & Yarı-Merkezi (CeDeFi) platformlarının iflasları ve FTX-Alameda çöküşü ile beraber merkezi borsalara olan güven ise net bir şekilde sarsıldı. Merkezi kuruluşlar tarafından rezerve kanıtı (Proof-of-reserve) gibi zincir üstü verilerle kullanıcıların güven verilmeye çalışılmış olsa da istenilen güvenin verilemediği bir senaryo yaşandı. Ethereum zincirindeki merkezi borsaların rezerv adreslerinden yapılan ETH (Ether) çıkışlarına bakıldığında, yıl boyunca net çıkışların gerçekleştiği görüldü.

  • 04

    Oyun sektörünün blok zincirine ilgisi arttı

    Geçen yıl blok zinciri kullanım alanları arasında en ilgi çekici kullanım alanlarından birisi oyun sektörü oldu. Özellikle Steam, Epic Games, Activision gibi büyük oyun platformlarının hem oyun geliştiricilerinden istedikleri listeleme fiyatlarının yükselmesi hem de kullanıcı tarafında oyun içi ürünlerin pazar alanlarındaki yüksek komisyon ücretleri sebebiyle blok zinciri özelinde bu alana olan ilgi artmaya devam etti.

    2021 yılında oyun alanındaki toplam yatırım miktarı 3,6 milyar dolar olurken 2022 yılında durgun piyasa ve birçok olumsuzluğa rağmen bu miktar neredeyse iki katlanarak 6,7 milyar dolar seviyesine çıktı.

    Şu ana kadar yatırım alan oyun projelerinin yalnızca yüzde 37’si oyunlarını canlıya almış durumdayken kalan yüzde 63’ü hala yatırım ya da geliştirme aşamasında.

  • 05

    NFT’lerde değer kaybı yaşandı

    2021 yılında ortaya çıkan NFT trendi, 2022 yılının başında da hem kripto yatırımcılarının hem de kurumsal markaların ilgisini çekmeye devam etti. Sanat ve meme kültürü ile daha sosyal bir kripto yatırım aracı sunan NFT’ler, yeni insanların alana çekilmesinde kilit rol oynadı. Yılın ikinci yarısı itibarıyla tüm kripto ekosisteminde olduğu gibi NFT’lerde de değer kaybı yaşandı ve bu da bireylerin ilgi kaybına yol açtı.

    Kurumsal yatırımcılar için NFT ekosistemine olan ilgi 2022 yılı boyunca artmaya devam etti. Nike, Starbucks, Reddit gibi diğer markalar bu alana yönelirken Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformları da NFT entegrasyonlarına hız verdi.

    NFT dünyasının büyümesi ile farklı blok zincirler üzerinde hizmet veren (özellikle Ethereum ve Solana) farklı NFT Pazar Yerleri piyasadan pay kaptılar. Opensea ve Magic Eden, Ethereum ve Solana üzerinde domine pazar yerleri olurken 2022 yılı içerisinde farklı rakipler de ortaya çıktı. Ethereum ağında Looksrare, Blur, Uniswap Genie gibi pazar yerleri faaliyete geçti ve farklı teşvik mekanizmaları ile Opensea’dan pay kapmaya çalıştılar. Özellikle Looksrare ve Blur, piyasa paylarını yükseltmeyi başardı.

  • 06

    Layer-1 ve Layer-2 zincirlerde ekosistem büyüdü

    NFT dünyası Ethereum ve Solana ağlarında dominant olarak büyümeye başlasa da, farklı Layer-1 ve Layer-2 zincirlerde de ekosistem büyüdü. 2022 yılı, bir önceki yılın Layer-1 çılgınlığına kıyasla bu projeler için daha sakin bir yıl olsa da teknik gelişmeler açısından önemli kilometre taşlarına imza attı. Yılın kaybedenleri arasında UST çöküşüyle birlikte tüm ekosistemi çöken Terra ve FTX krizinden etkilenen Solana da vardı. Pazar trendinden doğrudan etkilenen Layer-1 ekosistemleri, kullanıcı sayıları, günlük işlemler ve devreye alınan sözleşme sayısı açısından düşüş eğilimi yaşadı. TVL (toplam kilitli varlık) açısından değerlendirildiğinde Ethereum, Avalanche, BSC, Tron, Polygon ve Fantom ağlarındaki toplam TVL 130 milyar dolardan 41 milyar dolarak geriledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.