SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

53 odalı malikâneden tek kişilik hücreye… Ghislaine Maxwell hatalı bulundu, Prens Andrew’a ne olacak?

Dünya 29 Kasım gününden bu yana ABD’de görülen bir davaya, Ghislaine Maxwell’in yargılanmasına odaklanmış durumdaydı. Maxwell, ortalarında 14 …

53 odalı malikâneden tek kişilik hücreye… Ghislaine Maxwell hatalı bulundu, Prens Andrew’a ne olacak?
Akacan The Mall
03.04.2022 10:30
0
A+
A-

Dünya 29 Kasım gününden bu yana ABD’de görülen bir davaya, Ghislaine Maxwell’in yargılanmasına odaklanmış durumdaydı. Maxwell, ortalarında 14 yaşında kız çocuklarının da bulunduğu onlarca bayan ve genç kızı seks kölesi haline getirdiği bir ağ kurmakla suçlanan Jeffrey Epstein’in sağ kolu olmakla suçlanıyordu.

1990’larda ve 2000’lerin başında genç kız ve bayanları Epstein’in ağına düşürmeye yardımcı olmak ve birtakım genç kızları taciz etmek üzere altı farklı suçlamayla yargılanan Maxwell ise Epstein yargılanma süreci başlamadan intihar edip öldüğü için, savcılığın kendisini günah keçisi ilan ettiğini belirterek temiz olduğunu savunuyordu.

Gözden Kaçmasın

Akacan The Mall
#JEFFREY EPSTEİN#NEW YORK TİMES

Bir canavarın son 36 günü… Cezaevi kayıtları ortaya çıktı! Epstein öldürüldü mü, intihar mı etti?Hürriyet.com.tr

Ortalarında Epstein’in kurbanları, geçmişte konutunda çalışmış uşağı, Lolita Ekspresi olarak isimlendirilen özel uçağının pilotunun da bulunduğu çok sayıda kişinin sözlerinin dinlendiği mahkemede heyet, beş günlük müzakerelerin akabinde 29 Aralık gecesi kararını verdi: Maxwell hakkındaki altı suçlamanın beşinden oy birliği ile hatalı bulundu. 60 yaşındaki Maxwell’in ceza duruşmasının ne vakit yapılacağı muhakkak değil lakin hayatının geri kalanını mahpusta geçireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Gözden Kaçmasın

#GHİSLAİNE MAXWELL#JEFFREY EPSTEİN

Dünyanın konuştuğu olayda flaş gelişme… Ve Maxwell hatalı bulundu!Hürriyet.com.tr

Öbür yandan Maxwell davasından çıkan sonuç, yeniden Epstein’in bağlar ağındaki bir başka isim olan Prens Andrew hakkındaki davanın gidişatı ismine da belirleyici olacak.

Maxwell’ın iki üniversite arkadaşı Prens Andrew ve Başbakan Johnson, 2019’da bir ortada

PRENS ÜÇ FARKLI VAKİTTE TECAVÜZLE SUÇLANIYOR

Prens Andrew, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in ortanca oğlu. Epstein’e yönelik en ağır suçlamaları lisana getirenlerden biri olan Victoria Roberts Giuffre, birkaç yıl evvel Prens hakkında da bir tazminat davası açtı. Davanın iddianamesinde Maxwell ve Epstein aracılığıyla tanıdığı Prens’in Giuffre’ye şimdi 17 yaşındayken farklı vakitlerde üç defa tecavüz ettiği, bu istismarın Giuffre’de ağır ve kalıcı hasara yol açtığı vurgulandı.

Prens Andrew başlangıçta suçlamaları reddetmişti. 2019’da BBC’ye verdiği röportajda Giuffre ile tanıştığını hatırlamadığını belirtmiş lakin haberin yayınlanmasından birkaç gün sonra tüm Kraliyet vazifelerinden çekildiğini duyurmuştu. Tıpkı vakitte York Dükü unvanı bulunan Prens, daha sonra yaptığı açıklamada, “Jeffrey Epstein’le yanlış yargılarımın sonucunda kurduğum bağa dair tereddütsüz pişmanlık duymaya devam ediyorum” demişti.

Prens Andrew’nun ismi Maxwell’in yargılanması kapsamında da gündeme geldi. Epstein’in pilotu Larry Visoski, duruşmaların ikinci gününde verdiği sözde, York Dükü’nün Epstein’in uçağında seyahat ettiğini doğruladı lakin bu seyahatin vaktini ya da destinasyonunu hatırlamadığını belirtti.

Prens Andrew cephesi Maxwell davasının sonuçlarını büyük bir merakla bekliyordu. Prens’in sözcüsü, Maxwell’in hatalı bulunmasıyla ilgili yorum yapmayı reddetti fakat avukatlarının Maxwell davasını çok yakından takip ettiği biliniyor.

Maxwell’in çocukluğunu geçirdiği Headington Hill Hall

1961 yılında Paris’in çabucak dışında Maisons-Laffitte’te doğan Ghislaine, dokuz kardeşin en küçüğü ve Çekoslovakya asıllı babasının gözünün bebeğiydi. İngiliz ordusunda yüzbaşı olan Robert Maxwell, İkinci Dünya Savaşı’ndaki kahramanlıklarıyla madalya almıştı. Maxwell daha sonra tartışmalı bir yayıncı ve Emekçi Partisi’nden milletvekili oldu. Dolandırıcı olduğu, bilinmeyen ajanlık yaptığı da söylendi. Aile Oxford’da bulunan 53 odalı Headington Hill Hall’da yaşıyor, Ghislaine, Marlborough Koleji’nde okuyordu. Akabinde 1985’te Oxford Üniversitesi’ne girdi. Burada şu anki İngiltere Başbakanı Boris Johnson’la arkadaş olan Ghislaine’in hayatı “ayağını başbakanın kucağında dinlendirdiği” üzere çarpıcı anekdotlarla dolu. Maxwell ile Prens’in tanışıklığı da tıpkı devirde başladı ve uzun yıllar devam etti. Mezun olduktan sonra Maxwell, babasının çeşitli işlerinde çalıştı ve Londra sosyetesinin tanınan simaları ortasına girdi. 21 yaşındayken babasının futbol kulübü Oxford United’ın lideri oldu. 80’lerin sonunda sanat, siyaset ve sosyeteden bayanları bir ortaya getiren Kit Kat Kulübü’nü kuran Maxwell’ın hayatı babasının vefatıyla alt üst oldu. Baba Maxwell’ın cansız vücudu Atlas Okyanusu’nda bulundu. Lady Ghislaine isimli 55 metrelik yatındayken kalp krizi geçirdiği ve suya düşüp öldüğü söylendi ancak genç bayan babasının cinayete kurban gittiğini düşünüyordu. Baba Maxwell, Daily Mirror gazetesinin sahibiydi ve şirketin paralarını zimmetine geçirmiş ardında yüz milyonlarca sterlinlik bir borç bırakmıştı.

Dört yaşındaki Ghislaine, periyodun İngiltere İktisat Bakanı George Brown’un kucağında. Yer Headington Hill Hall…

Dört yaşındaki Ghislaine, devrin İngiltere İktisat Bakanı George Brown’un kucağında. Yer Headington Hill Hall…

RENS’İN GELECEĞİ HAFTAYA BELİRLİ OLACAK

Prens’in avukatları, Giuffre’nin New York eyaletinde geçerli olan Çocuk Kurbanlar Yasası (CVA) kapsamında New York Federal Mahkemesi’nde açtığı davanın, başta müştekinin Avustralya’da yaşaması olmak üzere çeşitli münasebetlerle düşürülmesi için müracaatta bulunmuştu. Bu müracaatla ilgili karar, yeni yılın birinci günlerinde yapılacak duruşmada açıklanacak.

38 yaşındaki üç çocuk annesi Giuffre, birkaç yıldır Avustralya’da yaşıyor. Fakat annesinin Colorado’nun Penrose kentinde bulunan konutunda bir seçmen kaydı bulunuyor. Prens’in avukatları bu seçmen kaydının “şüpheli” olduğunu, ABD’de dava açabilmek için yapılmış bir bürokratik kandırmaca olduğunu savunuyor. Giuffre’nin ayrıyeten Colorado makamlarından alınmış bir şoför dokümanı de bulunuyor. Avukatları bu dokümanın, bayanın Colorado ile bağının devam ettiğinin delili olduğunu belirtiyor.

Davanın yargıcı geçtiğimiz günlerde, Epstein ile Giuffre ortasında 2009’da varılan muahedenin şartlarının da kamuoyuna açılmasına karar verdi. Prens’in avukatları birinci günden beri, bu şartlar ortaya çıktığında Andrew hakkındaki suçlamaların boşa düşeceğini öne sürüyordu.

Epstein’in kurbanlarından biri ABD eski Lideri Clinton’a masaj yaparken

Başka yandan İngiltere basını dün, Prens Andrew’nun, “emsali bulunmayan” bir talepte bulunduğunu duyurdu. Prens, davasındaki kendisi dahil tüm şahitlerin tabirlerinin zımnî kalmasını istedi. Giuffre’nin avukatları haftaya yapılacak duruşmada buna karşı çıkacak üzere görünüyor.

Geçtiğimiz günlerde The Daily Beast’e konuşan bir kaynak Prens’in süreçle ilgili optimist olduğunu belirterek, “Andrew’nun çok sağlam argümanları var ve talihinin yüksek olduğunu düşünüyor” demişti. Lakin İngiltere basınında o cepheden kaynaklara dayandırılan haberlerde, Maxwell’in hatalı bulunmasının, Prens’in davasının düşürülmesi ihtimalini zayıflattığı halinde yorumlar da yok değil.

Telegraph’a konuşan Saray’a yakın bir kaynak, “Jüri bu bayanların ve sözlerinin muteber olduğunu ilan etmiş oldu” dedi ve ekledi: “Virginia Giuffre o davanın modülü olmayabilir ancak kümülatif bir tesir kelam konusu. Şayet bir heyet doğruyu söylediklerine karar vermişse, bu Giuffre’nin kıssasına değerli bir takviye manasına gelir.”

Maxwell, babasının vefatının akabinde Londra’dan kaçmak için New York’a taşındı lakin seyahatini bir Concorde’la yaparak yeniden olay yarattı. Lichtenstein’da bulunan bir fondan yıllık 80 bin sterlinlik harçlık alıyordu. Bu parayla Manhattan’da küçük bir daire tutmuştu. Maxwell’in Epstein’le birinci kere 1992’de bir partide tanıştığı düşünülüyordu lakin mahkeme sırasında açığa çıkan uçuş kayıtlarıyla, Temmuz 1991’de yani babasının vefatından dört ay evvel Epstein’in uçağında seyahat yaptığı ortaya çıktı. Kısa mühlet içinde ikili sevgili oldu. İngiltere Kraliçesi’nin İskoçya’daki çiftliği dahil, dünyanın dört bir yanında çekilen sarmaş dolaş fotoğrafları da bu süreçte gün yüzüne çıktı. Birçoklarına nazaran harika çifttiler. Maxwell’ın temasları ve Epstein’in akıl almaz serveti sayesinde kraliyet ailelerinden devlet liderlerine herkesle görüşebiliyorlardı.

GIUFFRE: DİĞERLERİNE DA HESAP SORULMALI

Giuffre, Maxwell davasının şahitlerinden biri olmamakla birlikte süreçte sık sık ismi geçenlerden biriydi. Maxwell’in hatalı bulunması Guiffre’nin Prens hakkında lisana getirdiği suçlamaların yükünü artırdı. Üstelik Andrew ile Maxwell’in yakın alakası nedeniyle, Prens’in de “dolaylı olarak suçlu” kabul edileceği görüşü hayli yaygın.

Maxwell kararının açıklanmasının akabinde Giuffre, Twitter’dan bir ileti paylaşarak, “Ruhum yıllardır adalet istiyordu. Bugün nihayet heyet bana bunu verdi. Bugünü asla unutmayacağım” tabirlerini kullandı ve ekledi:

“Umuyorum bugün son olmaz, daha fazla adaletin yerine getirilmesinin bir öteki adımı olur. Maxwell tek başına hareket etmedi. Diğerlerine da hesap sorulmalı. Sorulacağına inanıyorum.”

Giuffre’nin avukatı David Boies de The Daily Beast’e, “Bu şahane bir sonuç. Virginia ve Epstein ile Maxwell karşısında hayatta kalmış herkes için şahane bir gün. Tıpkı vakitte adalet için ve adalet sistemi için de kusursuz bir gün. Heyetin kararı bunu yaşamış herkesin hamasetinin ve kararlılığının haklılığını kanıtlıyor. Yıllarca her şeye karşın adalet için boyun eğmediler. Bu onların kararı, onların zaferi” dedi.

Giuffre’ye yakın bir kaynak ise tekrar The Daily Beast’e yaptığı açıklamada, “Bu karar Prens’in davasını katiyen ziyadesiyle zorlaştırıyor. Çünkü onun argümanı da aşağı üst Maxwell’la aynı” dedi ve ekledi:

“Bu bayanların her şeyi para için uydurduğunu, daima birlikte bir arkadaş kümesi olduklarını, ortada bir seks ticareti olmadığını, tezleri lisana getirenlerin para peşinde koşan yalancılar olduğunu söylüyorlar. Daima birebir şey, kurbanı suçlama savunması. Bu karar ezici ölçüdeki ispatın ne yapılsa gizlenemeyeceğini, heyet üyelerinin kurbanı suçlamaya hazır olmadığını gösteriyor.”

Kaynak şöyle devam etti: “Bunun Andrew için yeterli bir sonuç getirmesi mümkün değil. Lakin ne düşündüğünü bilmek güç. Aklı başında hiçbir insan onun yaptığı üzere televizyona çıkıp en ufak bir pişmanlık göstermeden fotoğraf kanıtlarını reddetmezdi.”

Maxwell ve Epstein’in vahim aksiyonlarının birinci örneği ise 1994’te geldi. Michigan’da bulunan bir yaz kampında dondurma yerken gördükleri 14 yaşında bir kıza okul masraflarını karşılama mazeretiyle yaklaşan ikili, kızı Epstein’in Palm Beach’teki konutuna çağırdı. Kız Maxwell’i bir abla üzere görmüştü. Birlikte sohbet ediyor, şakalaşıyor, iç çamaşırı alışverişine gidiyorlardı. Maxwell kızların kendilerini Epstein’in yanında rahat hissetmesini sağlıyordu. Ortamda bir bayan daha olduğu için inanç duyuyorlardı lakin bu itimatları tekraren boş çıktı. Başka yandan Maxwell, Epstein’in gayrimenkullerini yönetiyor, onu daha evvel giremediği ortamlara sokuyor, bir yandan da sevgilisine yeni kurbanlar buluyordu. Epstein ise Maxwell’ın lüks ömrüne devam etmesi için masrafları karşılıyordu. Epstein’in hesaplarından Maxwell’a 20 milyon dolardan fazla para aktarıldığı da ortaya çıktı.

PRENS’İN ELİNİ GÜÇLENDİRMİŞ OLABİLİR Mİ?

Prens’e karşı açtığı davada öne sürülen kanıtlar Maxwell davasında değerlendirilmedi lakin Telegraph gazetesine nazaran, Prens’in avukatları tekrar de sonucun kendi işlerini zorlaştıracağını düşünüyor. Mirror’a konuşan kaynaklar ise Maxwell kararının açıklanmasının akabinde Prens’in avukatlarının “kapalı kapılar gerisinde acil durum görüşmelerine başladığını” söyledi.

Ne var ki, Mirror’a nazaran, Prens’in avukatları Maxwell’in yargılanma sürecinin Giuffre ismine bir “felaket” olduğu, Prens hakkındaki suçlamaları güçlendirmek yerine “ciddi manada zayıflattığı” görüşünde. Çünkü Maxwell’in yargılanması sırasında tabir veren dört bayandan biri olan Carolyn, kendisini Epstein’in alakalar ağına dahil eden kişinin Maxwell değil Giuffre olduğunu söylemişti.

Maxwell karşısında dinlenen üçüncü bayan olan Carolyn, Epstein’e cinsel içerikli masajlar yapmaya 14 yaşındayken başladığını, bunun tertibini da Maxwell’in yaptığını anlatmıştı. Carolyn zamanki erkek arkadaşı aracılığıyla Giuffre’yle tanıştığını söylemiş, Epstein ve Maxwell’le de 2000’lerin başında Palm Beach’teki konutta Giuffre tarafından tanıştırıldığını söz etmişti.

Carolyn, Giuffre’nin o sırada 18 yaşında olduğunu belirterek “Virginia bana para kazanmak isteyip istemediğimi sordu” demişti. Savcı Maurene Comey’nin “Virginia sana o parayı kazanmak için ne yapman gerektiğini söyledi mi?” sorusuna ise Carolyn, “Başta söylemedi” sözlerini kullanmıştı.

Bütün bunların akabinde, davanın duruşma evresine geçilmesi durumunda, Prens’in avukatlarının Carolyn’i (ve Epstein’in öteki kurbanlarını) şahit sandalyesine oturtarak, Giuffre’nin de bu ağın bir kesimi olduğunu kanıtlamaya çalışacağına kesin gözle bakılıyor.

CAROLYN’İN SÖZÜ KRİTİK

Mirror’a konuşan bir kaynak, “Andrew’nun ABD’deki grubu Carolyn’in sözünün üzerine atladı. Bu bayanın Epstein’in kurduğu istismar piramidinde oynamış olduğu rolün en net kanıtı olduğuna inanıyorlar. Avukatlar Andrew’u davanın mahkemeye gitmesini istemiyorsa ateşe ateşle karşılık vermeleri ve ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiği konusunda ikna etmiş. Carolyn’in tanıklığının Giuffre’nin davasını zayıflattığına hatta bitirdiğine inanıyorlar” tabirlerini kullandı.

Prens’in avukatları geçmişte yaptıkları savunmalarda Giuffre’yi, reşit olmayan “hafif kızları” Epstein’in ağına düşürmeye çalışan bir hatalı üzere göstermeye çalışmış, Giuffre’nin açtığı davayı da “bir para koparma çabası” olarak nitelendirmişti.

Prens’in ABD’deki avukatı Andrew Brettler, Giuffre’nin “genç kızların cinsel istismar gayesiyle ağa dahil edilmesinde ve ticaretinde kendi iradesiyle rol oynadığını” öne sürmüştü.  Giuffre’nin eski erkek arkadaşlarından birinin kız kardeşi olan Crystal Figueroa’nın “Virginia bana, ‘Tanıdığın hafif kızlar var mı?’ diye soruyordu” halindeki sözü de mahkeme dokümanlarında yer almıştı. Avukatların bu teşebbüsleri reaksiyonlara yol açsa da kamuoyunun davaya bakışını ne tarafta etkilediği net değil.

UŞAK TEKRAR SAHNEYE ÇIKACAK

Prens’in avukatlarının şahit sandalyesine oturtmayı planladığı şahıslardan biri de Epstein’in Palm Beach’teki malikânesinin uşağı Juan Alessi.

Gözden Kaçmasın

#GHİSLAİNE MAXWELL#JEFFREY EPSTEİN

Dehşetli malikanenin gerçekleri… Epstein’in uşağı konuştu, mide bulandıran ayrıntılar ortaya çıktıHürriyet.com.tr

72 yaşındaki Alessi, geçmişte Mirror’a Prens ve Giuffe’yi hiç bir ortada görmediğini söylemişti. Bununla birlikte daha evvel diğer bir davada söz veren Alessi, 90’ların başında Prens’in Epstein’in konutunda uzun mühlet konuk olduğunu, bu devirde kendisi için masaj masaları hazırladığını anlatmış ve eklemişti:

“Prens Andrew bizimle haftalarca kaldı. Ana konuk odasında, yani mavi odada kalıyordu.”

Prens’in de her gün masaj yaptırdığını söyleyen Alessi, “Günde birden fazla oldu mu bilmiyorum lakin bence onun için masaj yalnızca masajdı. Biz masaj masalarını hazırlıyorduk” demişti.

Andrew’le iki kere Epstein’in meskeninde karşılaştığını da söyleyen Alessi, bununla birlikte Prens’in sav edilen aksiyonlarda bulunduğunu görmediğini belirterek, “Tek gördüğüm şey tam bir centilmendi. Düzgün bir adamdı. Onu kızlarla birlikte hiç görmedim. Virginia Roberts’la birlikte hiç görmedim” demişti.

Alessi, “Onu hiç çıplakken ya da masaj yaptırırken görmedim. Şayet masaj yaptırdıysa bile, her şey kapalı kapılar arkasında üst katta oluyordu” diye konuşmuştu.

Prens Andrew, çifti, Sandringham’da bir av partisine ve Windsor’daki 60’ıncı yaş günü kutlamalarına davet etti. O da tekraren Epstein’in uçağında seyahat etti. Maxwell ayrıyeten Donald Trump’ın Mar-A-Lago’daki spa’sına sık sık masaja gidiyordu. Virginia Roberts Giuffre ile de burada tanışmıştı. Uşak Juan Alessi, 2001 yılında bir gün, Maxwell’i gün boyunca çeşitli spa’lara ve kulüplere götürdüğünü belirterek Mar-a-Lago’da yaşanan olayı şöyle anlattı: “Maxwell, Virginia Roberts Giuffre’yi birinci kere orada gördü. Bana ‘Dur’ dedi. Arabayı durdurdum, kapıyı açtı ve karşıdan gelmekte olan bir kızla konuşmaya gitti. Kısa müddetliğine içeri girip çıktılar. Akabinde genç kızı o gece Epstein’in konutunda gördüm.” Giuffre o periyotta Mar-a-Lago’nun spa’sında çalışıyordu ve 16 yaşındaydı.

ÇOK ESKİ ARKADAŞLAR

Üstte da dediğimiz üzere, Prens Andrew, Giuffre’yle tanıştığını hatırlamadığını söylüyor fakat birebir şey Maxwell için geçerli değil. Kendisi de İngiliz olan Maxwell ile Prens Andrew ortasındaki tanışıklık çok eskiye dayanıyor. Prens’le Epstein’i 1999 yılında tanıştıran kişi de Maxwell.

Hatta Maxwell’in York Dükü’nü Londra’da bulunan meskenine davet ettiği, burada Giuffre ve Epstein’le tanıştırdığı da eldeki bilgiler ortasında. Hatta bu meskende çekildiği tez edilen, Prens’in Giuffre’ye belinden sarıldığı bir fotoğraf bile var.

Prens ile Giuffre’nin o gece bir arada olduğu, Maxwell’in sonraki gün Giuffre’ye “Çok düzgün bir iş çıkardın, Prens’i sahiden çok memnun ettin” dediği de argümanlar ortasında.

Bunun dışında Maxwell ile Prens’in Ascot at yarışından saray balolarına, Kraliçe’nin Balmoral’daki çiftliğinden, Prenses Beatrice’in 18’inci yaş günü partisine kadar birçok yer ve vakitte çekilmiş fotoğrafları da arşivlerden birer birer çıkarılıyor.

Epstein ve Maxwell, Kraliçe’nin Balmoral’daki çiftliğinde

Prens Andrew’nun 2015 yılında, Giuffre’nin suçlamaları karşısında Maxwell’den yardım istediği e-posta da gün yüzüne çıktı. Sabah 5.50’de gönderilen e-postada Prens, “Ne vakit konuşabileceğimizi bana haber ver. Sana Virginia Roberts hakkında sormam gereken kimi spesifik sorular var” diyordu. Maxwell ise “Biraz bilgim var. Vaktin olunca beni ara” diyordu.

İkilinin birbirini en son Haziran 2019’da gördüğü, Maxwell’in o tarihte Prens’i Buckingham Sarayı’nda ziyaret ettiği de biliniyor. Bu ziyaretten iki ay sonra Epstein, New York’taki hücresinde intihar etti ve FBI tarafından aranmakta olan Maxwell ortadan kayboldu.

Lakin ikilinin temasının sürdüğü düşünülüyor. Hatta Prens’in Maxwell’e ortaya çıkıp kendisini Giuffre’nin suçlamalarına karşı muhafazasını istediği de tez edildi. Bu olmayınca Prens üstte bahsettiğimiz üzere BBC’nin Newsnight programına katılarak, tartışmalı açıklamalar yaptı.

Gözden Kaçmasın

#GHİSLAİNE MAXWELL#JEFFREY EPSTEİN

Çocuk tacizi ve fuhuş hatalısı Jeffrey Epstein’ın eski pilotu konuştu: Tıpkı anda iki sevgilisi vardı, biri yarı yaşındaydıHürriyet.com.tr

Maxwell’a yakın kaynaklar, Ağustos ayında, bayanın hür kalma karşılığında Prens Andrew hakkında birtakım kanıtları savcılıkla paylaşacağını da sav etmişti.

Şayet mahkeme başlarsa, Prens’in var gücüyle Maxwell’la olan ilgisini kopardığını göstermeye çalışacağı da iddialar ortasında.

Epstein, 6 Temmuz 2019’da seks ticareti suçlamasıyla gözaltına alınınca Maxwell ortadan kayboldu. Epstein birkaç hafta sonra intihar etti fakat Maxwell neredeyse bir yıl bulunamadı. Nihayet New Hampshire’da bir malikânede bulundu. Milyarder teknoloji CEO’su Scott Borgerson’la 2016’da gizlice evlendiği ve ışıltılı hayatına devam ettiği anlaşıldı. Yakalanıp Brooklyn’de bir hücreye koyulan Maxwell, 500’den fazla vakit burada yargılanmayı bekledi. 6 hafta sürmesi beklenen dava 3 haftada tamamlandı. Maxwell’ın savunma avukatlarına 7 milyon dolar ödediği argüman edildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.