SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik’

‘3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik’Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Temizlik gerecinden kırtasiyeye, küçük tamirattan donatım …

‘3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik’
Akacan The Mall
29.08.2022 16:22
0
A+
A-

‘3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Temizlik gerecinden kırtasiyeye, küçük tamirattan donatım, laboratuvar gereksinimlerine kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere yalnızca 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın Sincan ilçesinde imali tamamlanan Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin açılış merasimine katıldı. Merasimde bir konuşma gerçekleştiren Bakan Özer, Erman Ilıcak Fen Lisesi üzere okulların örnek teşkil ettiğini belirterek Bakanlık olarak öğrencilerin çok uygun ortamlarda eğitim görmeleriyle ilgili seferberlik başlattıklarını kaydetti.

Ülkelerin en kıymetli sermayesi olan insan kaynağının niteliğini artırmanın yolunun eğitim olduğunun altını çizen Bakan Özer, son yirmi yılda ülkenin tüm çocuklarının eğitime erişebilirliğinin sağlandığını belirtti. Öte yandan Bakan Özer, derslik sayısının 300 binlerden 850 bine, öğrenci sayısının yaklaşık 19 milyona ve öğretmen sayısının da 1.2 milyona ulaştığını hatırlattı.

Akacan The Mall

DERS KİTAPLARI VE YARDIMCI KAYNAKLAR TÜM OKULLARA ULAŞTI
2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını başarılı bir halde yürüttüklerini not düşen Bakan Özer, “Bu sene birinci sefer yardımcı kaynakları Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı üzere masalarda hazır hale getirdik. Bunun için 130 milyon yardımcı kaynağı arkadaşlarımız hazırladılar ve tüm vilayetlere, okullarımıza gönderdiler. Bugün prestijiyle ders kitabı ve yardımcı kaynağı gitmeyen okul Türkiye’de kalmadı” diye konuştu.

Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde okulların daha güçlü olabilmesi, kendi muhtaçlığına kendisi karar verip bütçesini buna nazaran kullanabilmesi için bu yıl birinci sefer temel eğitimden ortaöğretime kadar bütçeleri okullara gönderdiklerine değinen Özer, “2022-2023 hazırlıklarıyla ilgili sayılara baktım. Paklık materyalinden kırtasiyeye, küçük tamirattan donatım, laboratuvar gereksinimlerine kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere yalnızca eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik. Biz istiyoruz ki okullarımız kendi muhtaçlıklarını kendileri gidersinler, velilerimiz ve okul aile birlikleriyle hiçbir diyaloğa girmeden tüm muhtaçlıklarını karşılayabilsinler. Zira bunu karşılayabilecek bütçemiz var. Bununla ilgili hiçbir kasvetimiz yok” dedi.

OKULLARIN TÜM GEREKSİNİMLERİ GİDERİLDİ
Okulların paklık elemanı gereksinimiyle ilgili de çok değerli bir adım attıklarını lisana getiren Bakan Mahmut Özer, şunları söyledi: “Genelde ekim ayında paklık elemanlarıyla ilgili dayanak sağlanırdı, geç olurdu. Birinci kere 5 Eylül prestijiyle Türkiye’de tüm okullarda 60 bin paklık çalışanımız misyona başlayacak ve tüm okul muhtaçlıkları giderilmiş, ders kitaplarıyla yardımcı kaynaklar okullara gelmiş, paklık elemanları vazifelerine başlamış, okulların küçük tamiratlarından paklık gereci, kırtasiyesine kadar her türlü gereksinimi giderilmiş bir biçimde eğitim öğretime başlamış olacağız.”

“Bin 400 bağımsız anaokulu, 10 bin 100 ana sınıfıyla okul öncesi eğitimde de çok kıymetli bir hizmetle yeni devri başlatmış olacağız. Yaklaşık 500 bin yavrumuz okul öncesi eğitimle bu açılan bağımsız anaokulları ve ana sınıflarıyla tanışmış olacaklar” diyen Bakan Özer, yıl sonuna kadar 3 bin anaokulunun tamamlanacağı iletisini verdi.

BİN 500 KÖY OKULUMUZU EĞİTİM ÖĞRETİME ALMIŞ OLACAĞIZ
Köylerde atıl duran köy okullarının yine eğitim öğretime kazandırılmasına ait yürütülen Köy Hayat Merkezleri Projesine de değinen Özer, “2022-2023 eğitim öğretim yılı başladığı vakit bin 500 köy okulumuz eğitim öğretime almış olacağız. Bu da uzun vadede bilhassa besin, tarım, hayvancılığın güç kadar stratejik bir dal olma potansiyelinin olduğu bir ortamda Ulusal Eğitim Bakanlığı ön adım alarak köy okullarını köy hayat merkezleri olarak yalnızca çocuklar için değil birebir vakitte vatandaşlarımızın halk eğitimi merkezleri üzerinden gelişimlerini tamamlayacakları bir merkez” cümlelerine yer verdi.

Törende kelam alan Ankara Valisi Vasip Şahin, okulun bir yılda bitirilmesinin kıymetli olduğuna dikkati çekti. Ankara’da bir milyon 41 öğrenci olduğunu hatırlatan Şahin, bütün öğretmen ve idarecilerin önemli bir heyecan içerisinde olduğunu, geleceği inşa etme uğraşı içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Okulun yaptırılmasında emeği geçen ve okula isminin verildiği Erman Ilıcak ise, yaptırılan fen lisesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Türkiye’nin kalkınmasında en değerli şeyin öğrencilerin eğitimi olduğunu söyleyen Ilıcak, bilime ulaşmadaki yolda iş adamlarına değerli rol düştüğünü söz etti.

Açılışı yapılan Erman Ilıcak Fen Lisesinin hem öğrenciler hem de öğretmenler için güzel olmasını dileyen Özer, konuşmasının akabinde protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.