SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

2023 Taşınabilir Dünya Kongresi! 5 dakikada yüzde 100 dolan piller geliyor

2023 Taşınabilir Dünya Kongresi Barselona’da kapılarını açtı. Geleceğin teknolojileri ve yeni aygıtlara mesken sahipliği yapan kongrede Xiaomi’nin ileri randımana sahip “kat hal pili”yle ilgili çalışmaları dikkat çekti. Şirket akıllı telefonlar için hazırladığı 300 W süratli şarj sistemiyle de ses getirdi. Sistem, beş dakikada yüzde 100 şarja ulaşımı mümkün kılıyor.

2023 Taşınabilir Dünya Kongresi! 5 dakikada yüzde 100 dolan piller geliyor
Akacan The Mall
04.03.2023 07:38
0
A+
A-

2023 Taşınabilir Dünya Kongresi! 5 dakikada yüzde 100 dolan piller geliyor
2023 Taşınabilir Dünya Kongresi Barselona’da kapılarını açtı. Geleceğin teknolojileri ve yeni aygıtlara mesken sahipliği yapan kongrede Xiaomi’nin ileri randımana sahip “kat hal pili”yle ilgili çalışmaları dikkat çekti. Şirket akıllı telefonlar için hazırladığı 300 W süratli şarj sistemiyle de ses getirdi. Sistem, beş dakikada yüzde 100 şarja ulaşımı mümkün kılıyor.

2023 Taşınabilir Dünya Kongresi İspanya’nın Barselona kentinde kapılarını açtı. Pandemi öncesindeki büyüklüğünden uzak da olsa kongre teknoloji dünyasının birçok kıymetli yeniliğine sahne oldu. Elbette yılın başında düzenlenen CES 2023 fuarı kadar heybetli değildi lakin bilhassa akıllı aygıtlarda dikkat cazibeli yenilikler Barselona’da bir ortaya toplanmıştı. Son kullanıcıya yönelik teknolojiler ve eserlerin yanı sıra kurumsal tarafa yönelik bağlantı sistemleri, irtibat ağları ve sunucu sistemlerine de odaklanan fuara, Çin ve ABD merkezli şirketlerin rekabeti yakından izlendi. Dikkat çeken bir mevzu da Çinli firmaların bugüne kadar anavatanlarına özel bıraktıkları eserleri Avrupa ve global pazarlara da tanıtmasıydı. O denli görünüyor ki teknolojideki Doğu-Batı rekabetinde bir üst level için silahlar kuşanılmış durumda.

HIZLI ŞARJDA HUDUTLAR ZORLANIYOR

Akacan The Mall

Fuar kapsamında en çok ses getiren Çinli firmalardan biri Xiaomi oldu. Şirket 2023 Taşınabilir Dünya Kongresi kapsamında daha evvel Çin’de tanıttığı Xiaomi 13 ve 13 Pro isimli akıllı telefonlarını global pazarların beğenisine sundu. Tıpkı vakitte 13 Lite isimli yeni akıllı telefon modelini de birinci kez görücüye çıkardı. Fuar kapsamında çok yüksek randımana sahip, inançlı ve güçlü bir “kat hal pili” üzerinde çalıştığını duyuran şirket, en çok akıllı telefonlar için hazırladığı 300W süratli şarj sistemiyle ses getirdi. Bu Redmi marka akıllı telefon üzerinde sergilenen bir sistem. 4.100 mAh’lık pili yalnızca 5 dakika içerisinde yüzde 100 doldurabiliyor.

Xiaomi kongredeki süratli şarj konusunda sonları zorlayan tek Çinli değildi. Bir öbür Çinli üretici Realme, fuar kapsamında 240W süratli şarj sunan ve ticari olarak satılan birden fazla telefon karşımıza çıkardı. Bu telefonlar 4.600 mAh’lık pillerini 240W süratli şarj üzerinden yalnızca 9 dakika içerisinde doldurabiliyor. Tekrar Çin merkezli üreticilerden OnePlus’ın yıl sonunda bir katlanabilir telefonu satışa sunacağını öğrendiğimiz kongrede, tıpkı şirket tarafından hazırlanan ve bir oyun bilgisayarı üzere “sıvı soğutma sistemi” taşıyan konsept akıllı telefon da ziyaretçilerin dikkatini çekti.
Lenovo’nun ekranı üste hakikat uzayan katlanabilir dizüstü bilgisayar konsepti de kongrenin dikkat çeken eserleri ortasındaydı.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ

– Birden fazla katlanabilir telefon modelinin konsept yahut gerçek formda gösterildiği ve global pazarlara açıldığı 2023 Taşınabilir Dünya Kongresi kapsamında, giyilebilir eserler de vardı. Burada en çok öne çıkan ise Xiaomi tarafından hazırlanan artırılmış gerçeklik gözlüğü oldu. Olağan bir gözlük formunda olan lakin heybetli bir gövdesi bulunan Wireless AR Glass Discovery Edition isimli model, bünyesindeki kameralar ve ekranlar aracılığıyla bulunan ortama yani gerçek dünyaya sanal nesneler yerleştirebiliyor. Şimdi ne vakit satışa sunulacağı bilinmeyen artırılmış gerçeklik gözlüğü, telefonlar ile ilişki kuruyor ve el hareketlerini algılayarak fütüristik bir tecrübe ortaya koyuyor.

GENÇ MUCİTLER İÇİN YARIŞ MÜRACAATLARI BAŞLADI

– Yeni kuşak mühendisleri ve sorunlara karşı yaratıcı fikirleri olan herkesi teşvik etmek için James Dyson Vakfı tarafından her yıl düzenlenen James Dyson Mükafatı için 2023 yılı müracaatları kabul edilmeye başlandı. Mevcut ve yeni mezun mühendislik öğrencilerine açık olan, geçtiğimiz sene Türkiye’de birinci kez düzenlenen yarışın, 2022 yılı ulusal James Dyson Mükafatı sahibi, “PhysioCircle” projesiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Kısmı mezunu ve birebir kısımda yüksek lisans öğrencisi Selami Erdoğan olmuştu. Göğüs fizyoterapi metodunun, fizyoterapistler yahut hasta yakınları tarafından hastalara hakikat ve faal bir halde uygulanmasını sağlayan proje, 5 bin sterlinle ödüllendirilmişti. Müsabaka hakkında ayrıntılı bilgi almak ve müracaat yapmak için jamesdysonaward.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

NOKIA LOGOSU YENİLENDİ

– 2023 Taşınabilir Dünya Kongresi kapsamında sürpriz bir güncelleme de oldu. Nokia, çok uzun yıllardır kullandığı logosunu değiştirdi ve daha çağdaş bir logoya geçiş yaptı. Nokia, Android telefon pazarında isimsel olarak yer alıyor lakin bu telefonları isim lisansını Nokia’dan alan Çinli “HMD Global” üretiyor. Firma uzun yıllardır 4G/5G ve sunucu sistemleri üzere irtibat altyapılarına odaklanıyor, logoyu biraz zımnî kalan kimliğini öne çıkarmak için de değiştirme kararı almışlar. Bu ortada HMD Küresel firması da MWC 2023’ü boş geçmedi. Firmadan Nokia G22 isimli, direkt olarak iFixit ile iştirak kurularak hazırlanan bir Android akıllı telefon geldi. Bu telefonun en değerli özelliği modüler yapıda tasarlanması ve bu sayede kullanıcılar tarafından meskenlerinde dahi ana modüllerinin rahatlıkla değiştirilebiliyor olması. Firmanın açıklamasına nazaran Nokia G22’nin pili iFixit tarafından sağlanan araçlar ve modüller kullanılarak yaklaşık beş dakikada, ekranı ise yaklaşık 20 dakikada değiştirilebiliyor.

UYDU KONTAKLI AKILLI TELEFONLAR

– MWC 2023 kapsamında akıllı telefonlara uydu irtibatı getiren çipler geliştirdiğini duyuran MediaTek ve bu çiplerden birisini kullanarak akıllı telefon hazırlayan Motorola firmaları da ses getirdi. Ayrıyeten telefonları acil durumlar ve temel metin bildirileri için alçak dünya yörüngesindeki uydulara bağlayan Qualcomm Snapdragon Satellite sistemini, önümüzdeki periyotta ortalarında Xiaomi, OPPO, Vivo, Motorola, Nothing ve Honor‘un da bulunduğu çok sayıda telefon üreticisinin kullanacağı duyuruldu.

GİRİŞ DÜZEYİ DRON TANITILDI

– DRON pazarının bir numaralı ismi pozisyonunda yer alan DJI, eser gamına yeni geliştirdiği Küçük 2 SE’yi ekledi. Giriş düzeyinde konumlandırılan dron, çok ufak olduğundan rahatlıkla taşınabiliyor ve katlanabilir gövde yapısını benimsiyor.

Maksimum 2.7K görüntü çekebilen ve bu açıdan 4K görüntü çekebilen Küçük 2’nin gerisinde kalan drone, 10 km menzil içerisinde denetim edilebiliyor ve 31 dakika boyunca havada kalabiliyor. 12 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekilebilen hava aracı, 249 gram yükü sayesinde kimi ülkelerdeki yasal limitlerin altında kalıyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.