SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

2022 Dünya Kupası’nın epik Arjantin – Fransa finaline damga vuran şok iddia! “Virüs değil, taammüden zehirlediler”

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda memnun sona ulaşan taraf Lionel Messi önderliğindeki Arjantin oldu. Kylian Mbappe’nin hat-trick yapmasına karşın kupaya uzanamadığı geceye damga vuran argüman, İngiliz gazeteci Piers Morgan’dan geldi. Cristiano Ronaldo’ya yakınlığıyla bilinen ve maç öncesinde yaptığı kestirimde Messi’nin geceyi ağlayarak noktalayacağını savunan dünyaca ünlü gazeteci, ortalığı karıştıran bir ‘kasten zehirleme’ tezi ortaya attı.

2022 Dünya Kupası’nın epik Arjantin – Fransa finaline damga vuran şok iddia! “Virüs değil, taammüden zehirlediler”
Akacan The Mall
19.12.2022 09:52
0
A+
A-

2022 Dünya Kupası’nın epik Arjantin – Fransa finaline damga vuran şok iddia! “Virüs değil, taammüden zehirlediler”
Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda keyifli sona ulaşan taraf Lionel Messi önderliğindeki Arjantin oldu. Kylian Mbappe’nin hat-trick yapmasına karşın kupaya uzanamadığı geceye damga vuran sav, İngiliz gazeteci Piers Morgan’dan geldi. Cristiano Ronaldo’ya yakınlığıyla bilinen ve maç öncesinde yaptığı iddiada Messi’nin geceyi ağlayarak noktalayacağını savunan dünyaca ünlü gazeteci, ortalığı karıştıran bir ‘kasten zehirleme’ tezi ortaya attı.

Katar’ın mesken sahipliğinde düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı’nda Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Müsabakada Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak düdük çaldı.Normal mühleti 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten uğraşta penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, şampiyon oldu.

Arjantin’in gollerini 23. ile 109. dakikalarda Lionel Messi ve 36. dakika Angel Di Maria kaydederken, Fransa’nın gollerini ise 80., 81. ve 118. dakikalarda Kylian Mbappe attı. Olağan müddeti 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten gayrette penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşayan kadro oldu.

Akacan The Mall

İLK DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin, Lionel Messi’nin de yıldızlaştığı çabada şampiyonluk sevinci yaşadı. Lionel Messi, mesleğindeki 2’nci Dünya Kupası finalinde birinci şampiyonluğunu kazandı. Messi 2014 yılında Arjantin formasıyla, Almanya’ya karşı final gayretinde uzatmalarda 1-0 kaybetmişti. Almanya’da Mario Götze’nin uzatma devrelerinde attığı gol ile kaybeden Arjantin’de Lionel Messi, 2014’te kaybettiği finali Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası finalinde telafi etti.

KYLIAN MBAPPE’DEN HAT-TRİCK

2022 FIFA Dünya Kupası final müsabakasında Fransa Ulusal Ekibi’nde forma giyen Kylian Mbappe, attığı 3 gol ile yıldızlaştı. Mbappe, Dünya Kupası’nda Fransa formasıyla çıktığı 7 maçta 8 gol 2 asistlik performans sergiledi.

LIONEL MESSI TARİHE GEÇTİ

Arjantin’in Dünya Kupası’ndaki en golcü oyuncusu olan Lionel Messi, Fransa’yı penaltı atışlarında 4-2’yle geçtikleri müsabakada birçok prensip imza attı. Arjantin’in yıldızı Lionel Messi, Fransa karşısında müddet alıp goller atarak yeni rekorların sahibi oldu.

Hırvatistan maçında Lothar Matthaus’un en çok Dünya Kupası maçı oynayan oyuncu rekorunu egale eden Messi, Fransa müsabakasıyla birlikte rekorun sahibi oldu. Dünya Kupalarında 26 karşılaşmaya çıkan Arjantinli yıldız en çok Dünya Kupası maçı oynayan futbolcu unvanını eline geçirdi.

EN ÇOK MÜDDET ALAN, EN ÇOK GOLE TESİR EDEN, ARJANTİN’İN EN GOLCÜSÜ…

Lionel Messi, müsabakalarda 24 dakikadan fazla müddet alarak İtalyan Paolo Maldini’yi geride bırakıp Dünya Kupası tarihinde en fazla müddet alan oyuncu unvanını da elde etti. Fransa müsabakasında penaltıdan ağları havalandıran Lionel Messi, 13 gol ve 8 asistle en çok gole tesir eden oyuncu unvanının da sahibi oldu.

Yarı finalde oynanan Hırvatistan maçında kaydettiği golle Messi, Gabriel Batistuta’yı geride bırakıp 13 gole ulaşarak Arjantin Ulusal Kadro tarihinin Dünya Kupası’ndaki en golcü oyuncusu olmuştu. Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 13’e çıkaran Messi, 12 golü bulunan Brezilyalı efsane Pele’yi geride bıraktı.

FRANSA ULUSAL KADROSUNU TAAMMÜDEN ZEHİRLEDİR İDDİASI

Cristiano Ronaldo ile olan yakınlığıyla bilinen dünyaca ünlü gazeteci Piers Morgan, Arjantin – Fransa finali oynanırken geceye damga vuran bir sav ortaya attı. Fransa’nın rakibi karşısında 2-0 geride olduğu ve oyuna ortak olamadığı anlarda paylaşım yapan Morgan, Fransız futbolcuların taammüden zehirlendiğini öne sürdü.

Yarı final kademesinden bu yana deve gribi kuşkusuyla sıkıntı günler geçiren Fransa’da rastgele bir virüs sorunu yaşanmadığını tabir eden Morgan, “Olay virüs değil, açıkça görülüyor ki Fransa ulusal kadrosu taammüden zehirlenmiş” sözlerini kullandı. Yüz binlerce görüntülenme alan kelam konusu paylaşım yaklaşık 13 bin retweet edilirken, 50 bine yakın kere favorilere eklendi.

İRONİ Mİ YAPTI?

Piers Morgan’ın bu savı bir küme toplumsal medya kullanıcısı tarafından ironi olarak kabul edilse de skandal söylentinin dünya basınında geniş yer bulmasının akabinde mevzuya ait rastgele bir açıklama yapmayarak savını sürdürmesi başlarda soru işareti bıraktı.

“MESSI AĞLAYACAK” DEDİ LAKİN…

Öte yandan Piers Morgan, müsabaka öncesine bulunduğu kestirimde yanıldı. İngiliz gazeteci, Fransa’nın Arjantin’i 3-1 mağlup edeceğini ve Messi’nin maç sonu ağlayacağını söylemişti. Morgan ayrıyeten Mbappe’nin iki gol atacağını ve Griezmann’ın da maçın adamı olacağını savunmuştu.

FRANSA CEPHESİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

Final gayreti öncesinde Fransa’da hastalık problemi yaşanmıştı. Rahatsızlıkları sebebiyle yarı finaldeki Fas maçını kaçıran Rabiot ve Upamecano’nun akabinde Coman’da da emsal belirtiler saptandığı belirtilmişti. Rabiot ve Upamecano, Fas maçından evvel salgın tehlikesinden dolayı ekipten başka tutulmuştu. Bu oyunculara Coman da eklenmişti.

Fransız basınına nazaran futbolculardan Raphael Varane ve İbrahima Konate Cuma sabahı soğuk algınlığı belirtileri ile uyanmış ve sıhhat takımı bunun, kupa boyunca grubu etkileyen Deve Virüsü’nün tesiri olabileceğini belirtmişti. Daha sonra Adrien Rabiot, Dayot Upamecano ve Kingley Coman’da da misal görüldüğü lakin en çok etkilenen ismin Konate olduğu söz edilmişti. O denli ki yıldız oyuncu Cuma günkü idmanı yarım bırakmıştı.

Hastalığın sebebi şu anda net olarak bilinmezken Fransa sıhhat heyeti deve gribinden şüpheleniyor. Fakat Katar’ın sıcak ikliminden ötürü stadyumlarda kullanılan havalandırma sistemlerinin de hastalığa neden olabileceği tartışılıyor.

DEVE GRİBİ (MERS VİRÜSÜ) NEDİR?

Deve Gribi (Mers Virüsü) Orta Doğu Teneffüs Sendromu olarak isimlendirilmekte. Katar’da son 10 yılda çok sayıda insan bu salgın sebebiyle hayatını kaybetti.

Ender olarak görülse de mevte neden olan teneffüs yolu rahatsızlığı olarak tanımlanmakta olan DEVE GRİBİ, enfekte olduğu her 100 beşerden 35’ini öldürmektedir.

RONALDO RÖPORTAJIYLA ÜNÜNE ÜN KATTI

Cristiano Ronaldo ile yakın arkadaş olan Piers Morgan, Portekizli futbolcunun tarihe geçen röportaj serisine imza atan gazeteci olarak geçtiğimiz günlerde ününe ün kattı. Manchester United hakkında zehir zemberek tabirler kullandığı röportajı Piers Morgan’a veren Ronaldo, sansasyonel demeçlerinin akabinde kulüpsüz kalmıştı.

RONALDO SOYUNMA ODASINDA İLETİ ATMIŞTI

2022 Dünya Kupası H Kümesi ikinci maçında Portekiz’in Uruguay ağlarına gönderdiği gol futbol dünyasını ikiye bölmüştü. Tartışmalı golün başrolü Cristiano Ronaldo, Uruguay maçının akabinde kelam konusu durumda topa dokunup dokunmadığını Piers Morgan’a bildiri atarak açıklamıştı.

Fox Soccer’da yorumculuk yapan Alexi Lalas, Piers Morgan ile ortasında geçen konuşmayı ve Cristiano Ronaldo’nun bildiri attığı bilgisini yayında izleyicilerle paylaşmıştı. Lalas, “Bence gecenin haberi, Cristiano Ronaldo’nun topa dokunduğunu tez etmesine karşın skorun ona yazılmaması. Az evvel Piers Morgan ile birlikteydim ve Cristiano Ronaldo’nun kendisine ileti attığını söyledi. Ronaldo, topa dokunduğuna inanıyormuş.” demişti.

O DURUMDA NE OLMUŞTU?

Portekiz’in Uruguay karşısında 54. dakikada bulduğu gol ise tartışma konusu olmuştu. Bruno Fernandes’in ortasında topa yükselen Cristiano Ronaldo atılım yaparken top ağlarla buluşmuştu. Gol sonrası Portekizli oyuncular Cristiano Ronaldo’ya gerçek koşmuştu. FIFA birinci olarak golü Ronaldo’ya yazarken daha sonra değişikliğe giderek golü Bruno Fernandes’e yazmıştı.

TEDARİKÇİ FİRMA ÖLÇÜMLERİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan The Athletic’e konuşan tedarikçi firma yetkilisi, akıllı top teknolojisine dikkat çekerek yapılan ölçümlerde Cristiano Ronaldo’nun kelam konusu konumda karşılaşma topuna rastgele bir teması olmadığını tespit ettiklerini duyurmuştu.

İsmi açıklanmayan yetkili, “Al Rihla isimli resmi karşılaşma topunda bulunan Connected Ball teknolojisi sayesinde Uruguay ağlarına giden golde Cristiano Ronaldo’nun topa katiyen hiçbir biçimde temas etmediğini tespit edebildik. Topa rastgele bir dış temas ölçümlemedik. Topun içerisindeki sensörler yüksek doğruluk hissesiyle tahlil yapmamıza imkan sağlıyor.” tabirlerini kullanmıştı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.