SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

2020 – 2021 Madencilik mükafatları sahiplerini buldu

2020 – 2021 Madencilik mükafatları sahiplerini bulduYurt Madenciliğini Geliştirme Vakıf Lideri Prof. Dr. İtimat Önal, Covid -19 salgını nedeniyle …

2020 – 2021 Madencilik mükafatları sahiplerini buldu
Akacan The Mall
20.05.2022 18:22
0
A+
A-

2020 – 2021 Madencilik mükafatları sahiplerini buldu
Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakıf Lideri Prof. Dr. İtimat Önal, Covid -19 salgını nedeniyle 3 yıldır madencilik mükafatları merasiminin yapılamadığını söyledi. Önal, Madencilik ödüllerinin;  Bilim, Tez, Üretim, Etraf Muhafaza, İş Sıhhati ve Güvenliği,…

Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın iki yılda bir düzenlediği Madencilik Mükafatları Merasimi 14 Mayıs 2022 Cumartesi yapıldı.

Merasimde konuşan vakıf lideri Prof. Dr. İnanç Önal, Covid -19 salgını nedeniyle 3 yıldır madencilik mükafatları merasiminin yapılamadığını söyledi. Önal, Madencilik ödüllerinin; Bilim, Tez, Üretim, Etraf Müdafaa, İş Sıhhati ve Güvenliği, Basın, Teşvik, Hizmet ve Teşekkür kategorilerinde verildiğini açıkladı.

Akacan The Mall

Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Erdem Kalaycı merasimde yaptığı konuşmasında, madenciliğin insanoğlunun çağdaş hayatında temel öge olduğunu söyledi. Günlük hayatımızda kullandığımız çabucak her şeyde maden olduğunu vurguladı. Cumhuriyetin kuruluş periyodunda madenciliğe çok değer verildiğini lakin sonraki devirlerde madenciliğin ihmal edildiğini belirtti. Madenciliğe karşı toplumdaki negatif algının düzeltilmesi için madencilerin daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Konuşmanın akabinde mükafatlar sahiplerine verildi. Bilim ve Tez Mükafatları kategorisinde; lisans mükafatını Aylin Atasoy ve Betül Çıkrıkçı, yüksek lisans mükafatını Yusuf Enes Pural, doktora mükafatını Mustafa Çiçek, Bilim mükafatını ise Prof.Dr. Tolga Oyman aldı.

Üretim Mükafatları kategorisinde; Soylu Endüstriyel Hammaddeler A.Ş. Genper Genleştirilmiş Perlit San. ve Tic. A.Ş. Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş. Etiler Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Tolsa Türkiye Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Ünye Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti. Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, İmbat Madencilik Güç Turizm San. ve Tic. A.Ş. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Yıl Maden Holding A.Ş. Eti Bakır A.Ş., Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Anagold Madencilik San. ve Tic. A.Ş. mükafata layık görüldü.

Etraf Muhafaza, İş Sıhhati ve Güvenliği Mükafatları kategorisinde; Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. İltaş Madencilik A.Ş. ve Maden Sanayii Patronlar Sendikası, Çiftay İnşaat Taahhüt ve Tic. A.Ş., ödül aldı.

Basın Mükafatları Kategorisinde; Bloomberg HT Genel Müdürü Ali Can Türkoğlu, Hayat ve Maden Programı İmalcisi İnci Karaman, Bölüm Maden Mecmuası Editörü Gülseren Kocer madenciliğin basın yayın faaliyetleriyle tanıtılmasına katkılarından ötürü mükafata layık görüldü.

Akdeniz Mineral Kaynakları A.Ş., Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş., Meyra Mühendislik Proje ve Madencilik San. ve Tic. A.Ş. Hizmet Teşvik ödülünün sahibi oldular.

Türkiye Alçı Üreticileri Derneği, Lineer Metal San. ve Tic. A.Ş., Tümad Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Zenit Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polyak Eynez Güç Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş, Lidya Madencilik San. ve Tic. A.Ş., Eti Bakır A.Ş. Madencilik hizmet mükafatını alan kuruluşlar oldu.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat GENÇ, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Altın Madencileri Derneği, Murat Turan, Doç. Dr. H. Tolga Yalçın, Dr. merhum S. Selim Şenkal, merhum Prof.Dr. Orhan Kural, Erhan Aygün, Mevlüt Kaya, Sabri Karahan, Dr. Ali Vedat Oygün, Prof.Dr. Işık Kumbasar, Prof.Dr. Suna Atak , Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu, Prof.Dr. Erdoğan Yüzer, Hüsamettin Özkan madenciliğe katkıları nedeniyle teşekkür plaketine layık görüldü.

Merasimde ayrıyeten Ülke madenciliğinin gelişmesine yaptığı katkılar nedeni ile Erhan Aygün, Mevlüt Kaya, Sabri Karahan, Dr. Ali Vedat Oygür, ülkemizin birinci bayan madencileri Prof.Dr. Işık Kumbasar, Prof.Dr. Suna Atak ve Prof.Dr. Gülhan Özbayoğlu, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı’nın kurucu lideri Prof.Dr. Erdoğan Yüzer ile Hüsamettin Özkan da hizmet mükafatına layık görüldü.

Son olarak Güç ve Ticaret Bakanlığı Bakan yardımcısı Prof.Dr. Onur Kalaycı’ya madenciliğe katkılarından ötürü Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Lideri Prof.Dr.Güven Önal tarafından teşekkür plaketi verildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.