SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

20 bin öğretmen atandı

20 bin öğretmen atandı’20.000 Öğretmen Atama Töreni’ Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan …

20 bin öğretmen atandı
Akacan The Mall
01.09.2022 14:07
0
A+
A-

20 bin öğretmen atandı
‘20.000 Öğretmen Atama Töreni’ Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim bütçesini 10.3 milyar TL’den 304 milyar liraya çıkardıklarını söyleyerek “Önümüzdeki devirde öğretmenlerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Sevincinizi, heyecanınızı paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerin de katılmasıyla öğretmenlerimizin sayısını 1 milyon 10 bine çıkarmış bulunuyoruz. Bu sayı vazifeye geldiğimizde 526 bin civarındaydı. 750 bin öğretmeni bu ortada biz atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık. Boş geçen dersler meselesini neredeyse büsbütün tahlile kavuşturduk. Eğitim bütçemizi 10.3 milyar TL’den 304 milyar liraya çıkartarak, okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlarla donatarak son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık. 28 Şubat sürecinde kılık kıyafetlerinden ötürü istihdam hakları da ellerinden alınan bayanlarımıza yönelik adaletsizliği giderdik. 1 milyonu aşkın öğretmenimizin yüzde 60’ını bayanlar oluşturuyor.

Ücretli çalışan öğretmenlerimizin fiyatlarına dair iyileştirmeler yaptık. Usta öğreticilerimizin fiyatlarında yaklaşık yüzde 70’lik artış yaşandı. Önümüzdeki devirde öğretmenlerimizi ekonomik açıdan desteklemeye devam edeceğiz.

Akacan The Mall

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRDİĞİNİZİ UNUTMAYIN
Her biriniz en az 16 yıl süren bir eğitim sürecini muvaffakiyetle tamamlayarak bugünlere ulaştınız. Yıllarca emek verdiniz. Bugünden itibaren öğretmen olarak artık yeni bir hayata merhaba diyorsunuz. Ülkemizin gelecekte her alanda gereksinim duyacağı insan kaynağı üzere geleceğin anne ve babalarını da sizler yetiştireceksiniz. Öğretirken sizler de yeni şeyler öğrenecek, kendinizi daima geliştireceksiniz. Öğretmenlik, sıradan bir memurluk da değildir. Derse girdiğiniz her gün Türkiye’nin geleceğini de şekillendirdiğinizi lütfen unutmayın. 12 Eylül itibariyle öğretmenler misyonlarına başlayacaklar.”

DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEĞİZ
Şu anda eğitim sisteminde 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yer aldığını belirten Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu sayıların pek çok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu söyledi. Özer, “2000’li yıllarda eğitim sisteminde 500 bin öğretmen varken bugün 1,2 milyon öğretmen olan bir eğitim sistemine sahip olduk. Bugün atamaları yapılacak olan 20 bin öğretmenimizle de bu oran çok daha yükselecek. Çok daha güçlü hale geleceğiz” diyerek  bugün vazifeye başlayan öğretmenleri kutlayarak muvaffakiyetler diledi.

MUTLULUKTAN SARILDILAR
Öğretmen atamalarına ait görüntü gösteriminin yapıldığı merasimde, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ikram takdim etti. Daha sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salondan seçtiği 9 kişinin söylediği sayılarla kura numarası oluşturuldu. Kura numarasının belirlenmesinin akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan atama butonuna bastı. Atama heyecanını öğretmen adayları ile paylaşan Erdoğan atanan birtakım öğretmen adaylarının ismini okudu.  Elektronik ortamda kura numarasına nazaran yapılan atama sonucunda, salondaki ekranda atandıkları vilayetleri ve okulları gören adaylar, memnunluklarını yakınlarına sarılarak yaşadı. Kimi öğretmen adaylarını sahneye çağıran Erdoğan, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.