SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphaneMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay üzere kısa bir müddette tüm Türkiye’de 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk …

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane
Akacan The Mall
24.06.2022 13:54
0
A+
A-

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay üzere kısa bir müddette tüm Türkiye’de 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. Bu aslında tüm Türkiye’de büyük bir rekor” dedi. Bakan Özer, bu kütüphanelerden biri olan İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi’nin İstanbul Üsküdar’daki 15 Temmuz Gazileri Anadolu Lisesi’ndeki açılış merasimine katıldı.

Türk ideoloji ve bilim tarihçisi, muharrir Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen’nin de katıldığı merasim, İstanbul Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Korosu’nun müzik dinletisiyle başladı.

Okullarda yalnızca akademik olarak başarılı öğrenciler değil, kültür ve sanatla hemhal olmuş bireyler yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Özer, İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi’nin açılış merasiminde şöyle konuştu:

Akacan The Mall

TÜRK MUSİKİSİNİN KISSASINI ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR
“Biraz evvel öğrencilerimiz sahnede Türk musikisi performansı sergilerken İhsan Fazlıoğlu hocamızla da konuştuk. Aslında bizim Türk musikisinin kıssasını ortaya koymamız gerekiyor. Medeniyetin inşasından bahsediyorsak, musikiyi ihmal etmemiz mümkün değil. Onun için bu misyon Bakanlık olarak bize düşüyor. Bunun musiki olmasının ötesinde öyküleri, medeniyetin kodları, kıymetleriyle ait bir biçimde geçmişten gelen bir hüznü var. Türk musikisinde, gurbet ve daima yurda dönülmesiyle ilgili umutlar, feryatlar, kıssalar var. İnşallah biz bunu misyon olarak alıp bu Türk musikisyle ilgili süreçleri medeniyetimizin kodlarıyla birlikte gençlerimizle buluşturmayı başarırız.

KİTAP SAYISINI 100 MİLYONA ÇIKARMAYA HEDEFLİYORUZ
26 Ekim 2021 tarihinde başlattığımız ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ kampanyamızı 2 ay üzere kısa bir müddette tamamladık. 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. Bu aslında tüm Türkiye’de büyük bir rekor. 750’ye yakınını İstanbul’a kurduk. İstanbul’da kütüphanesiz okul kalmadı. 2021 yılı sonu itibariyle ülkemiz genelinde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. İkinci adım olarak okullardaki kitap sayısını artırmayı belirledik. Ve bu projeye başladığımızda tüm kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şu anda 70 milyon kitap var. 5 ay üzere kısa bir müddette kitap sayısını da artırdık. Yalnızca sayıyı arttırmak için rastgele kitaplar değil, her eğitim kademesinden öğrencilerimizin kesinlikle okuması gereken kitapları seçerek kitap sayımızı 70 milyona çıkardık. Bu yılın sonu itibariyle kitap sayısını 100 milyona çıkarmaya hedefliyoruz. Öğrencilerimiz yalnızca dünyadaki okuması gereken metinler değil, bu topraklarda tarihiyle, medeniyetiyle güç veren, bu toprakların kaygılarıyla hemhal olup bir niyet metni ortaya koyan beşerlerle tanışıklığını arttıran muharrirlerin kitaplarını da kütüphanelerimize kazandırdık.

KÜTÜPHANELERİMİZLE İLGİLİ 3’ÜNCÜ EVREYE GEÇİRİYORUZ
Kütüphanelerimizle ilgili 3’üncü evreye geçiriyoruz. Bu memleketin kederiyle hemhal olmuş gençlerine beşerlerine yol gösteren ve kadim medeniyet ilgisini güçlendiren insanlarımızın isimlerini kütüphanelerimize kazandırmak istedik. İşte bugün bunun için buradayız. Sayın hocamızın ismini bir kütüphaneye vererek aslında bu okulun hamiliğini de hocamıza veriyoruz. Gençlerimizi medeniyetimizin kodlarıyla temas yüzeylerini artırarak kaç hoş inşalarımızın yetişmesinde bir başlangıç yapacağız. İhsan Fazlıoğlu hocamıza da isminin verilmesini kabul ettiği için teşekkür ediyorum

BİZ GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ
Bu projemiz tüm ülkemize yaydığımızda tüm niyet dünyamızın insanlarını da okullarımızla birleştireceğiz. Bakanlık olarak tüm alanlarda ülkemizin tüm niyet insanlarını ortak noktada buluşturabilmeyi istiyoruz. Nasıl mesleksel eğitimde kesimin tüm temsilcilerini eğitim süreçlerinin hepsine dahil edebildiysek ve bununla başlatmış olduğumuz süreci çok daha kapsamlı bir noktaya çıkarabildiysek tıpkı şeyi İhsan Fazlıoğlu ismini ve öbür fikir insanlarımızın isimlerini okullarımıza vererek sağlayacağız. İhsan Fazlıoğlu’nun da okulumuza etkin olarak iştirakini sağlayarak yıllardan beri kenarda kalmış, okullarla temas edememiş insanlarımızı okullarımızla çok rasyonel bir yerde buluşturacağız. Artık onların gençlerimizle çok daha fazla vakit geçirme imkanlarını ortaya koyacağız. Biz gençlerimize inanıyoruz, ne olur gençlerimizi eleştirmeyin. Gençlerimiz ülkemizin aydınlığı, geleceği, göz parıltısı. Biz onlarla ne kadar vakit geçirirsek onlar da o kadar düzgün noktaya gelecekler. Yalnızca bir okul yapmak değil onlarla vakit geçirmek, onlara paha vermek bunu hissettirmek, kederlerini dinlemek, sıkıntılarını dinlemek ve yol göstermek çok değerli şeyler. Bugün burada yaptığımız şey bunun başlangıcı. Bilhassa İhsan Fazlıoğlu hocamızın konutuna yakın bir okul istedik ki öğrencilerle rahat bir biçimde vakit geçirsin. Konuşarak değil yaparak, ederek gençlerimizi yetiştirerek gençlerimiz inşallah ülkemiz çok daha güçlü olacak. Tüm dünyaya farklı bir şey söyleme potansiyelini ortaya çıkarabilmiş ve tüm dünyaya yol gösterebilecek bir ülke olmak ismine emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

KİTAP MERKEZİ BİR KAVRAMDIR
Adına açılan kütüphanenin açılışında konuşan İhsan Fazlıoğlu ise şunları söyledi: “Musikiye karşı özel bir zaafım olduğu için düzenlenen konsere teşekkür etmek isterim. Ulusal eğitim Bakanımıza da bu isim için teşekkür ederim. Kitabın ortaya çıkması bizim medeniyetimizin bir başarısıdır. Kitap insanlık tarihinde kıymetlidir zira tüm tarihimizi kitaba kaydederek, günümüze taşıyarak, insanlığa harikulâde hizmet yapmıştır. Kitap merkezi bir kavramımızdır. Okumak da işaret, dizi, şifre çözmektir. Kitap çok kıymetlidir. Bu hediyeyi de aldım başımın üstüne koydum. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.