SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

18 yaşındaki katil günlük tutmuş… Yazdıklarını okuyan dehşete düştü!

18 yaşındaki katil günlük tutmuş… Yazdıklarını okuyan dehşete düştü!ABD’yi kana bulayan ırkçı saldırgan Payton Gendron’la ilgili her gün yeni …

18 yaşındaki katil günlük tutmuş… Yazdıklarını okuyan dehşete düştü!
Akacan The Mall
18.05.2022 08:47
0
A+
A-

18 yaşındaki katil günlük tutmuş… Yazdıklarını okuyan dehşete düştü!
ABD’yi kana bulayan ırkçı saldırgan Payton Gendron’la ilgili her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkarılıyor. 18 yaşındaki katilin, 10 kişiyi öldürdüğü saldırıyı evvelce tasarladığı ve soğukkanlılıkla gerçekleştirdi anlaşılmıştı. Polis ve savcılık makamları tarafından yürütülen soruşturma genişledikçe ortaya çıkan yeni bilgiler çevrimiçi ortamın tehlikesini ve bu çeşit akınlardaki yerini bir defa daha hatırlatıyor…

New York eyaletinin Buffalo ilçesinde 10 kişiyi öldüren Payton Gendron’un bir ‘beyaz üstünlükçü’ olduğu, kurbanlarını özel olarak siyahların ortasından seçtiği ortaya çıkmıştı.

Hücuma titiz bir biçimde hazırlandığı anlaşılan 18 yaşındaki gencin hücumdan evvel de bir grup tuhaf davranışlar sergilediği ve aslında bu trajedinin ipuçlarının Payton’un yaşantısında gizli olduğu söz edilmişti.

Akacan The Mall

Payton, polisteki sorgusu sırasında üzerindeki bu beyaz önlüklü imajıyla zihinlere kazındı…

Dehşetli akınla ilgili soruşturma sürerken olayın ayrıntıları okuyanı dehşete düşürmeye devam ediyor. Artık de Payton’un bir çevrimiçi günlük tuttuğu ve yaşanacakların büyük kısmının bu günlükte yer aldığı ortaya çıktı.

“Şu an inandığım şeyler koronavirüs salgını ortaya çıkıp bir müddet sonra ve 4Chan’ı kullanmaya başlamamla ortaya çıktı.” (4Chan: Çevrimiçi bir ileti panosu)

Payton bu kelamları Discord uygulamasına yüklenen günlüğüne kaydetmişti. Payton Gendron “Belki de bir hücum yapmamam gerektiğini düşündüğüm her seferinde 5 dakika bocalıyorum, sonra motivasyonum geri geliyor” yazmıştı günlüğüne…

Akının planı bu türlü yapılmış…

Memleketler arası Radikalleşme Araştırmaları Merkezi tarafından The Post’a bir kopyası verilen günlükte, taarruzdan evvelki aylarda Gendron’un zihnine bir bakış sunan binlerce günlük yazsı yer alıyor.

ICSR’den araştırmacı Dr. Rajan Basra, The Post’a verdiği demeçte, ırkçı katilin bir düzineden fazla sefer intihar etmek istediğini söyledi:

“Aslında kendisiyle konuşuyor, bazen ne yaptığından kuşku ediyor, bazen de ırkçı inançlarını ikiye katlıyordu. Günlük, ırkçı inançlar, beyaz milliyetçiliği ve karmaşık zihinsel sıhhat sıkıntıları ortasında değişken bir karışım gösteriyor. Sık sık akın yapmak yerine kendini öldürmekten de bahsediyor.”

Küçük Payton ailesiyle birlikte… Asla geri gelmeyecek bir tablo

Gendron günlüğüne 16 Mart’ta “Bu saldırıyı ne kadar yapmak istemediğimi size anlatamam. Başka tek seçeneğim intihar, geri dönemem.” yazmış.

“Bu çocukları öldürmekten gurur duymuyorum, aslında umutsuzca öldürmemem gerektiğini kanıtlayan bir işaret ya da delil arıyorum” diye yazıyor genç adam günlüğüne.

Şubat ayından bir diğer paylaşımında “Akıl hastası olup olmadığımı merak ettim ve bu yüzden artık olduğum üzere saldırıyı planlıyorum” diyor.

“Geçtiğimiz 7 yıl çok acıttı, sanırım her şeyi bırakmaya hazırım.”

Günlüğüne yazdığı öbür şeyler de onun nasıl radikalleştiğine dair ipuçları sunuyor.

Ocak ortasındaki bir gönderide Gendron, üç başka sefer doğduğuna inandığını yazdı. Birinci olarak COVID-19 karantinası olan 15 Mart 2020 ile 5 Mayıs 2020 ortasında bir tarihte doğduğunu düşündü. Bu vakit aralığında 4Chan’a göz atmaya başlamıştı.

Gendron, pandeminin birinci günleri hakkında “Orada kendimi ve biraz akıl sıhhatimi kaybettim” diye yazmıştı.

“Kuzenimin konutuna maskeyle gittiğim ve kimsenin kuralları umursamadığını gördüm ve bunun bana çok acı verdiğini hatırlıyorum. Sonunda dayanamayacak kadar fazlaydı ve erken ayrılmak ve ormanda meskene yürümek zorunda kaldım, sonra birkaç gün bodrumda kendime barikat kurdum.”

Payton’un zihnindeki çözülme pandemi sırasında başlamış: Genç katil tekraren okula bu biçimde gitmiş

Gendron başlangıçta Rochester’ı akın için araştırmıştı, fakat daha büyük bir siyah nüfusa sahip olduğunu keşfettiğinde şubat ortasında Buffalo’ya yerleşti. Başlangıçta Yeni Zelanda’daki Christchurch akınlarının üçüncü yıl dönümü olan 15 Mart’ta saldırmayı planlayan Gendron, cumartesi günü gerçekleştirene kadar hücum planlarının tarihini daima öteledi.

Gönderilerin birçok, Gendron’un eBay ve Amazon üzere çevrimiçi perakendecilerden askeri sınıf bir kask ve ekipman satın almak için aldığı kapsamlı araştırmayla ve belli bir çorap çeşidi de dahil olmak üzere atakta giymeyi planladığı giysi çeşitlerine odaklandı.

Gendron’un ataktan evvel kilo verme gayretleri üzere daha sıradan niyetleri de günlüğünde yer alıyor. Payton, haftalarca her gün yediği yiyeceklerin bir listesi, günlük kalori sayımı ve kilosunu günlüğüne kaydetmiş.

Payton’un satın aldığı silahlardan biri… Silahın üzerinde ‘İşte ödeyeceğiniz bedel’ yazıyor

Taarruzun faili Payton, ailesiyle olan alakasını ve atak için para toplama gayretlerini, ceketlerini internetten satma planlarını ve daha sonra yüksek bir fiyata satabileceği gümüş paraları satın almak için lokal bit pazarlarına yaptığı seyahatleri de ayrıntılıca günlüğünde anlatmış.

“Ailem benim hakkımda çok az şey biliyor, sahip olduğum yüzlerce gümüş ons yahut cephane için harcadığım yüzlerce doları bilmiyorlar. Askeri materyallere 1000 dolara yakın harcadığımı bilmiyorlar. Bir av tüfeğine, AR-15’e yahut yasa dışı mecmualara sahip olduğumu bile bilmiyorlar.”Payton bu satırları şubat ayında kaleme almış…

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.