SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

16 yaşındayken öldürülmüştü, katili 47 yıl sonra bulundu… ‘Bunca vaktin akabinde ne diyebilirsiniz ki?’

ABD’de 1976 yılında yaşanan müthiş cinayet tam 47 yıl sonra DNA teknolojisindeki gelişmeler sayesinde aydınlatıldı. Öldürülen genç kızın ağabeyi, yıllardır aradıkları karşılıklara ulaştıklarını lakin tekrar de iç huzuruna kavuşamadıklarını söyledi. Pekala lakin neden?

16 yaşındayken öldürülmüştü, katili 47 yıl sonra bulundu… ‘Bunca vaktin akabinde ne diyebilirsiniz ki?’
Akacan The Mall
19.03.2023 09:09
0
A+
A-

16 yaşındayken öldürülmüştü, katili 47 yıl sonra bulundu… ‘Bunca vaktin akabinde ne diyebilirsiniz ki?’
ABD’de 1976 yılında yaşanan vahim cinayet tam 47 yıl sonra DNA teknolojisindeki gelişmeler sayesinde aydınlatıldı. Öldürülen genç kızın ağabeyi, yıllardır aradıkları yanıtlara ulaştıklarını fakat tekrar de iç huzuruna kavuşamadıklarını söyledi. Pekala lakin neden?

ABD’nin Ohio eyaletinin Cleveland kentinde yaşayan Thomas Klaber, o gün telaş içindeydi. Marketten aldığı sandviçleri tabaklara koyuyor, kahve fincanlarını dolaptan çıkarıp tepsiye yerleştiriyordu.

Polis dedektifleri daha evvelce arayıp geleceklerini haber vermişlerdi.

Akacan The Mall

Dedektiflerin geliş nedeni Klaber’ın kız kardeşi Carol Sue’ydu. Neredeyse yarım asır evvel öldürülmüş olan Carol Sue ilgili soruşturmada yeni bilgiler elde edildiğini söylemişti polisler Klaber’a…

Nihayet kapı çaldı, Kentucky’de bulunan Boone Vilayeti Şerif Ofisi’nden Dedektif Coy Cox ve ortağı içeri girdi.

Cox, Klaber’a, “Davada kesin karşılığa ulaştık ve bunu sizinle paylaşacağız. Ne kadar detaylı bilgi sahibi olmak istediğinizi size bırakacağım” dedi.

KLABER’IN AKABİNDE TÜM DÜNYAYA DUYURDULAR

Carol Sue, Kentucky’de akına uğrayıp öldürüldüğünde şimdi 16 yaşındaydı. Klaber, kız kardeşinin Haziran 1976’da bulunan cansız vücudunu teşhis etmeye istekli olmuş ve bunun yarattığı travmayı hayatı boyunca taşımıştı.

Klaber, Cox’un sorusuna hiç tereddütsüz “Her şeyi bilmek istiyorum” diye cevap verdi.

Bu buluşma Mart başında yaşandı. Boone Vilayeti Şerif Ofisi, o gün Klaber’a anlattıklarını geçtiğimiz günlerde tüm dünyayla paylaştı.

Yapılan açıklamada, Klaber ailesinin 47 yıl boyunca acı içinde kıvranmasına neden olan soruların yanıtının bulunduğu belirtildi.

Dedektif Cox’ın düzenlediği basın toplantısından

BİR GİZEM DAHA DNA SAYESİNDE AYDINLANDI

Müziği çok seven, akustik gitar ve keman çalan Carol Sue, 5 Haziran günü Lexington’ın yaklaşık 95 kilometre kuzeyinde bulunan Walton’da bulunmuştu. Dedektifler hududu Ohio Irmağı’yla çizilen Boone Vilayeti kırsalını didik didik edip kanıt arasa da sonuca ulaşamamıştı.

Boone Vilayeti Şerif Ofisi’nin açıklamasında künt bir nesneyle aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Carol Sue’nun bedeninde cinsel taarruz ve boğma izleri olduğu belirtildi.

Düğümün çok yıldan sonra çözülmesini sağlayan şey ise gelişen DNA tahlili teknolojileri oldu.

Yapılan incelemeler polisi Thomas W. Dunaway’e ulaştırdı. Polis Dunaway’in Klaber’ı öldürdüğü sırada 19 yaşında olduğunu belirtti.

Dunaway, o yıllarda Kentucky’nin Park Hills kentinde yaşıyordu. Dedektif Cox, Carol Sue’nun da en son bu kentte gri bir arabaya binerken görüldüğünü söyledi ve “Dunaway’le birbirlerini mahalleden tanıyor olabilirler” dedi.

FAİL DE 33 YIL EVVEL ÖLMÜŞ

Cleveland Orkestrası’ndan emekli bir trombon sanatkarı olan Klaber, Cox kendisine detayları anlattıktan sonra derin bir nefes aldı. Dedektif Cox, “Aldığı nefesi verirken gerçeği tüm benliğiyle kabullenmekte olduğunu gözlerinizle görebiliyordunuz” dedi.

Ancak Cox’un söyleyecekleri bununla sonlu değildi. Carol Sue’nun katili Dunaway, 1990 yılında 33 yaşındayken ölmüştü.

Bunu duymak Klaber’ı öfkelendirdi. Çünkü kardeşini öldüren kişi hakkında dava açılamayacaktı, yargılama olamayacaktı. Klaber, mahkeme salonunda Dunaway’in gözünün içine bakıp reaksiyonunu ortaya koyamayacaktı.

Klaber, “Keşke kardeşimi kimin öldürdüğünü 1990’da biliyor olsaydım. Bu kadar vaktin akabinde ne diyebilirsiniz ki?” diye konuştu. Klaber, Cox’un anlattıkları kendisinde bir nebze rahatlama sağlamış olsa da adaletin yerini bulmadığını düşündüğünü de kelamlarına ekledi.

Dunaway’in hata sicilinin kabarık olduğu, baka bir cinayet nedeniyle 7 yıl mahpusta kaldığı ortaya çıktı.

Dunaway’in hata sicilinin kabarık olduğu, baka bir cinayet nedeniyle 7 yıl mahpusta kaldığı ortaya çıktı.

BÜTÜN MESLEĞİNİ BU DAVAYA ADAYAN BİR POLİS SAYESİNDE ÇÖZÜLDÜ

Carol Sue Klaber cinayetinin çözülmesinde en kıymetli rolü oynayanlardan biri Boone Vilayeti Şerif Ofisi’nden Jerry Keith’ti. Yıllarca davayı sona erdirmek için çalışan, evrakın bir kopyasını konutuna götürüp gecelerini bu mevzuda çalışmaya ayıran Keith için Cox, “Ömrü boyunca her gittiği yere bu olayla birlikte gitti” diye konuştu.

Eylül 2017’de hayatını kaybeden Keith, mümkün failler listesini iki isme indirmeyi başarmıştı. Birebir yıl Boone Vilayeti Şerif Ofisi bünyesinde kurulan çözülememiş davalar masasına atanan Dedektif Cox ve Dedektif Tim Adams, soruşturmayı Keith’in bıraktığı yerden devraldı.

Cox ve Adams’ın birinci işi 1976’da toplanan kanıtları elden geçirmek oldu. Bu sayede olay yerinde saldırganın DNA’sının ve parmak izlerinin bulunduğu anlaşıldı.

Nihayetinde katilin Keith’in belirlediği iki isimden biri olmadığı tespit edildi. Fakat Cox tekrar de Keith’e minnettar olduklarını belirterek, “Çünkü bu türlü davalarda birden fazla vakit kimin yaptığını bulmak için evvel kimin yapmadığını kanıtlamanız gerekir” diye konuştu.

Dedektifler katilin geride bıraktığı DNA örneklerini bu cins davalarda kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışan bir laboratuvara gönderdi. Örneklere uygulanan genetik geneoloji tahlilleri araştırmacıları Dunaway’a ulaştırdı.

Dedektifler, bulguları katılaştırmak için Dunaway’in çocuklarından birinden alınan DNA örneklerini kullandı. Cox, kimliği açıklanmayan bu kişinin babasıyla ilgili gerçeklerden habersiz olduğunu belirterek, “Şoke oldular” dedi.

Cox ve Adams’ın birinci işi 1976’da toplanan kanıtları elden geçirmek oldu. Bu sayede olay yerinde saldırganın DNA’sının ve parmak izlerinin bulunduğu anlaşıldı.

CAROL SUE’DAN SONRA BİR CİNAYET DAHA İŞLEMİŞ

Bu noktadan sonra dedektifler, Dunaway’in geçmişini mercek altına aldı ve birtakım değerli gerçekleri ortaya çıkardı. Dunaway, Carol Sue’nun vefatından birkaç ay sonra Aralık 1976’da Kentucky’nin kuzeyinde Ron Townsend isimli bir erkeği öldürmüş ve bu yüzden 7 yıl mahpus cezası almıştı.

Dahası Dunaway’in Carol Sue’nun vefatından birkaç gün sonra orduya yazıldığı ve tıpkı yılın Aralık ayında bir arabası yakmak ve yasadışı silah bulundurmak suçlamalarıyla South Carolina’da tutuklandığı da ortaya çıktı.

Klaber, 1 Mart günü, Cox’un anlattığı tüm bu bulguları sessizlik içinde dinledi. Kız kardeşinin öldürülmesinin ailesinin tamamında derin travmalara yol açtığını belirten Klaber, “İçimde bir yerlerde muğlak bir karanlık kaldı” diye konuştu.

Klaber’ın 28 yaşındaki oğlu Daniel da arkadaşlarıyla geceleri dışarı çıktığında babasının telaş içinde kendisini arayarak, “Çok geç oldu, nelerdesin sen? Orta beni!” dediğini aktardı.

Klaber, “Birileri bir yere geç kaldığında yalnızca endişelenmekle kalmıyordum, Carol Sue’nun başına gelenlerin tekrarlanacağını düşünüyordum” tabirlerini kullandı.

Bütün bu süreçte kendisine huzur veren ufak bir ayrıntı olduğunu da kelamlarına ekleyen Klaber, “Hayatım boyunca polisin DNA örneği almak için kız kardeşimin mezarını açacağını düşünüp kaygılandım. Lakin nihayetinde mezarı açılan kişi kardeşim değil katili oldu. Burada bir parçacık olsun adalet yerine gelmiş üzere hissediyorum” dedi.

The New York Times’ın, “Haunted by His Sister’s Killing, a Brother Gets Answers More Than 46 Years Later”, Fox News’un “Kentucky teen’s murder solved after nearly half a century” haberlerinden derlenmiştir.

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.