SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Mersin’de de törenlerle kutlanacak! – KIBRIS HABER

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Mersin’de de törenlerle kutlanacak! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
14.11.2022 16:54
0
A+
A-


Bu yıl, 39’uncu yıl dönümü kutlanan 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Mersin Başkonsolosluğu tarafından tören düzenlenecek…

Tören kapsamında yarın 09.30’da Mersin Cumhuriyet Meydanı-Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

Başkonsolosluktan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosluğu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mersin Temsilciliği, Lefke Avrupa Üniversitesi Adana Temsilciliği, Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilciliği, Girne Amerikan Üniversitesi Mersin Temsilciliği ve Kıbrıs İlim Üniversitesi Türkiye Temsilciliği, Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunacak.

Ardından 09.45’te bir öğrenci tarafından şiir okunacak, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliği zeybek oyunu gösterisi yapacak.

Akacan The Mall

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı bando takımının da hazır bulunacağı törenin ardından KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, 11.30 – 12.30 saatleri arasında, Başkonsolosluk makamında tebrikleri kabul edecek.

Mendeli: “KKTC’nin kuruluşunun 39’uncu yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz”

Öte yandan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj da yayınladı.

Mesajına “Mersin ve Çukurova Bölgesi’nde yaşayan değerli vatandaşlarım, sevgili kardeşlerim, Kıbrıs Türk Halkı için bir dönüm noktası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 39’uncu yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” sözleriyle başlayan Mendeli şöyle devam etti:

“Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş, bundan tam 39 yıl önce, 15 Kasım 1983’te, Kıbrıs Türk Halkı’nın meşru ve önüne geçilmesi imkânsız istek ve iradesine tercüman olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu, dünya ve tarih önünde ilan etmişti. O gün Kıbrıs Türk Halkı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle, ada üzerindeki vazgeçilmez haklarını teminat altına almıştır.

Rum-Yunan ikilisinin yıllardır Kıbrıs Türk halkına uyguladığı insanlık dışı izolasyon politikalarına rağmen, halkımız, çoğulcu demokrasisi, hukukun üstünlüğü ve sosyal adalet ilkelerine bağlı kalarak, bölgede, önemli barış, istikrar ve demokrasi merkezi olduğunu kanıtlamıştır.

Bizler, Anavatanımızla birlikte, adil ve kalıcı bir anlaşmaya varılabilmesi konusunda, 1968 yılından bu yana devam eden tüm çözüm süreçlerinde, yapıcı ve iyi niyetli tutum içerisinde üzerimize düşeni her daim yerine getirdik.

Buna karşın, Rumlar, 1963 yılında silah zoruyla gasp ettikleri sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin tek temsilcisi olarak, uluslararası camia tarafından tanınmış olmanın rahatlığı içerisinde, yönetimi ve zenginlikleri Kıbrıs Türk tarafıyla paylaşmakta isteksiz olmalarından dolayı, 50 yılı aşkındır devam eden müzakereler de başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Ancak, Kıbrıs Türk Halkı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanı ile azınlık olarak yaşamayı kabul etmeyeceğini, kendi yönetiminden, egemen eşitliğinden, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Bugün, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği hala daha Rum-Yunan ikilisini şımartmayı sürdürüyor. Fransızların yakın geçmişte Rumlara saldırı helikopterleri satmaları, Amerika’nın, silah ambargosunu kaldırması ve Rum yönetimini eyaletler arası askeri işbirliği programına alması, geçtiğimiz aylarda papazlara silah eğitimi vermeleri yetmiyormuş gibi şimdilerde Rum milletvekillerine atış talimleri yaptırmaları, Türkiye’deki binlerce kardeşimizi şehit eden PKK terör örgütünü açıkça desteklemeleri, Rumların Kıbrıs adası ve bölgemizde istikrarı tehdit eden yegâne unsur olduğunun en açık örnekleridir.

Hal böyleyken, uluslararası camianın, Rum yönetiminin uzlaşmaz ve sürekli zamana oynama siyasetine prim tanıması, Kıbrıs Türk Halkı’na yapılan büyük bir haksızlıktır. Uluslararası camiadan beklentimiz, geçtiğimiz Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda vurguladığı gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir an önce tanınması ve Kıbrıs Türk Halkı üzerindeki haksız izolasyonların kaldırılması yönünde somut adımlar atmasıdır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde, devletimizin, ilk kez, anayasal ismi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adıyla Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye kabul edilmesi, bu tarihi güne özel bir anlam katmıştır. Bu bağlamda, sürecin başarıyla sonuçlanmasında büyük rolü olan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle yâd ederim.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Çukurova Bölgesi’nde yaşayan tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.