SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz’dan argümanlı açıklama: “Kazanacağımız başarılara herkes şaşıracak”

12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz’dan tezli açıklama: “Kazanacağımız başarılara herkes şaşıracak”12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz …

12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz’dan argümanlı açıklama: “Kazanacağımız başarılara herkes şaşıracak”
Akacan The Mall
21.06.2022 07:37
0
A+
A-

12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz’dan tezli açıklama: “Kazanacağımız başarılara herkes şaşıracak”
12 Dev Adam’ın yıldızı Furkan Korkmaz, Avrupa şampiyonası için tezli konuştu. Ulusal Grup’ta çok büyük muvaffakiyetler kazanacaklarını söyleyen Furkan Korkmaz, “Ergin Ataman hocamızın bir kelamı çok hoşuma gitti. ‘Genci yaşlısı yok, biz artık Avrupa şampiyonu olmalıyız’ dedi. Bence de o denli. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum; çok büyük muvaffakiyetler yakalayacağız. Beşerler bile çok şaşıracak ve uzunca bir vakit bu muvaffakiyetleri devam ettireceğiz.” dedi.

Furkan Korkmaz 5 yıldır NBA’de Philadelphia 76ers forması giyiyor. Şimdilerde ekipten ayrılması gündemde. Yeni rotası neresi şimdi netlik kazanmış değil fakat ‘Bir Sonraki Durak’ isimli projesiyle ülkemizin tarihi bedellerini dünyaya tanıtmak için var gücüyle çalışıyor. Genç yıldızla bir ortaya gelip hem NBA’i hem de A Ulusal Takım’ı konuştuk…

Nasıl bir dönem geçirdin? Neleri yaptın, yapamadın?

Akacan The Mall

Sezon başında birinci 3 ay çok âlâ bir performans gösterdim. Lakin All-Star ortasından sonra bir düşüş yaşadım. Siyahla beyaz üzere bir durumdu diyebilirim. Fakat nedenlerini çok âlâ biliyorum. Çalışmak için önümde uzun bir yaz periyodu var. Bunu çok düzgün değerlendirip performansımı tüm döneme yaymaya çalışacağım.

Oraya günü kurtarmaya gitmeyeceğiz

Milli gruba dönelim, Ataman ile yeni bir periyot başladı. Beklentilerin ne?

Ergin Ataman’ın söylediği bir kelam çok hoşuma gitti. “Genci yaşlısı yok, biz artık çıkıp bir Avrupa Şampiyonası kazanmalıyız” dedi. Bence de o denli. Oyuncular olarak bunun farkında olmalıyız. Biz çıkarız aslanlar üzere yaparız telaffuzundan daha güçlü özelliklerimiz var. Ben 5 yıldır NBA’de oynuyorum, Cedi orada, Alperen ve Ömer Faruk geliyor. Oyuncusuyla, teknik takımıyla harikulade bir potansiyel var. Ergin Hoca da argümanlı açıklamaları seven biri ve kelamları çok hoşuma gitti. Son derece de motive oldum diyebilirim. Oraya günü kurtarmaya gitmeyeceğiz, kazanılacak tüm muvaffakiyetleri kazanmaya gideceğiz.

Yeterince vakit var, mazeretimiz yok

O vakit çabucak sorayım. Avrupa şampiyonluğu ülkemize gelecek mi?

Bu nesle canı gönülden inanıyorum. Biz çok önemli başarılara imza atacağız. Bu yaz çok da önemli bir vaktimiz olacak, birlikte çalışmak için. Üç gün kamp yapabildik, beş gün çalışabildik üzere mazeretlerimiz de olmayacak. Olmamalı da zati. Hepimiz çıkıp oynamalı ve sonuna kadar fedakârlıkta bulunmalıyız. Zira bu üslup muvaffakiyetler kolay gelmiyor. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum; çok büyük muvaffakiyetler yakalayacağız. Beşerler bile çok şaşıracak ve uzunca bir vakit bu muvaffakiyetleri devam ettireceğiz. Bunu yalnızca manşet olsun diye söylemiyorum. Ben bu takımın bunu hak ettiğine inanıyorum.

BASKETBOLUN KiMYASI DEĞiŞTi SiSTEM 3+2’DEN 4+1’E DÖNDÜ

5 yıldır NBA’desin, gittiğinden beri neler değişti?

NBA her vakit oyuncu özelliklerinin yüklü olduğu bir tertipti lakin o çizgi düzgünce sertleşti. Şutör oyuncu büsbütün şutörlüğe evrildi. Artık topu yere vurması bile istenmiyor. Her konumun bedelini oyuncular da gruplar da ziyadesiyle anlamaya başladı. Bu da yeterli yaptığınız işte daha da âlâ olmanız, düzgün özelliklerinizi daha sivriltmeniz gerektiğini ortaya çıkardı. Bakın ligin en tesirli oyuncularına; en güzel yanlarını kusursuz hale getirmiş isimler. 

Son yıllarda atletik ve şutör oyuncuların daha önde olduğunu düşünüyorum. Sen bu fikre katılır mısın?

Kesinlikle katılıyorum. Artık 5 numaraların bile üçlük attığı bir sisteme evrildi ki bunu başlatanlardan biri de Mehmet Okur’dur. Bence 1-2-3-4-5 üzere numaralar artık büsbütün geride kaldı. Yalnızca 4 tane topu yere vurabilen kısa oyuncu ve 1 tane uzun oyuncu. Sistem 4+1’e döndü. 3+2 artık geçmişte kaldı. Bu dönüşüm oyunu keyifli hale de getirdi. Eski tip 4 numaralar kalmadı. Oyunun kimyası değişti.

ERGİN ATAMAN NBA’E GİDERSE GERİ DÖNMEZ

Ergin Ataman iki dönem üst üste Euroleague şampiyonluğu kazandı ve NBA’e gideceği tarafında haberler çıktı. Sence NBA’e gitse başarılı olur mu?

Bunu söylemek hakikaten çok güç. Antrenörlere gelmeden evvel oyuncular özelinde bakacak olursak Avrupa’yı domine etmiş, muazzam mesleğe sahip isimlerin NBA’de tutunamadığını gördük. Bu, antrenörler konusunda da bence çok keskin bir çizgi. Oradaki sistem ve adaptasyon çok farklı. Birebir basketbolu oynadığınızı düşünüyorsunuz fakat oraya gidince çok daha farklı bir fotoğraf ortaya çıkıyor.

BiZiM DE LOBiMiZ GÜÇLÜ OLMALI

Ergin hocanın gelmesini çok isterim. Sırplar, İspanyollar orada kendi gruplarını oluşturmuşlar adeta, lobileri güçlü. Bizim de oyuncusundan koçuna hatta yardımcı antrenöründen masörüne kadar güçlü bir lobiye sahip olmamızı çok isterim. Zira bu tip birliktelikler herkesi üst çeker. Ergin Hoca zati muvaffakiyetlerini ispat etmiş bir antrenör. Hasebiyle gelirse alışılmış en güzelini yapar. Değerli olan o kararı vermiş olması. Gelirse de bir daha dönmez diye düşünüyorum.

OYUNCULAR O KADAR YETENEKLi Ki, HANGi SONU KOYSAN GEÇiYOR

Stephen Curry ile birlikte çizgiler bile manasını yitirdi. Bu iş nereye gidecek sence?

Oyuncular o kadar yetenekli ki, bir kural koyamıyorsunuz. Zira tüm kuralları alt üst ediyor bu adamlar. Hâlâ üçlük çizgisini geri almayı tartışıyorlar. Öbür taraftan 4 sayı çizgisini eklemeyi düşünüyorlar. Oyunu biraz daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyorlar. Zira insanlara çok sıradan gelmeye başladı. 10 sene evvel Curry bu kadar üçlük atsa 20-25 gün herkes onu konuşurdu ancak bu işi o kadar sıradanlaştırdı ki insanlara nazaran oyunun keyfi kalmadı.

YOL Kıssasında ÜLKEMiN Hoşluklarını SEVEREK ANLATIYORUM

Gelelim senin yol öykülerine… Bu proje fikri nereden çıktı?

Okan Can Yantır ile birinci çalışmaya başladığımız periyotta ilgi alanlarımı sormuştu. Neyi seviyorsam onun üzerine gitmemiz gerektiğini konuştuk. Ülkemizin hoşluklarını anlatmak istediğimi söyledim. Grup beni Türkiye’deki tarihi yerleri anlatan makalelerle beslemeye başladı. Onlar gönderiyor, ben okuyorum. Sonrasında grup bu yol kıssası fikriyle geldi. Sabah 6’dan akşam 6’ya kadar çekim yapıyoruz. 15-20 dakikalık bir görüntüye dizi çeker üzere mesai harcıyoruz. Bu sene de üç kısım daha çekme planımız var.

PHiLADELPHiA BENiM Meskenim FAKAT…

Furkan, “Philadelphi’daki geleceğin ne olacak?” sorusuna, “Maalesef sizin denetiminizde olmuyor kimi şeyler. Burası benim meskenim lakin mesleğim ismine en yeterlisi neresi olacaksa orada olmak isterim. Bunu da bekleyip göreceğiz” karşılığını verdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.